Setari Cookie-uri

6 flori de vară pentru grădina ta

Tipuri de flori care rezistă la căldură și vor fi numai bune pentru grădina ta vara asta.

flori de vara Vine vara, bine-mi pare, în grădină… n-am nicio floare. De ce? Pentru că probabil nu știi ce flori să plantezi și nu ești sigură ce fel de plăntuțe vor rezista temperaturilor ridicate. Nu-ți fie teamă, noi suntem aici să te ajutăm. Îți vom oferi câteva recomandări cu privire la tipurile de flori care rezistă la căldură și vor fi numai bune pentru grădina ta vara asta. Iar dacă nu ai chef să ieși din casă pentru a le cumpăra, poți oricând apela la o florărie online care oferă livrare de flori la domiciliu în toată țara.

Rudbeckia Gloriosa Daisy

Dacă ești iubitoare de margarete, îți recomandăm Rudbeckia. Această floare colorată ca un soare îți va înveseli cu siguranță grădina în zilele de vară. De obicei, aceasta preferă o zonă însorită, cu un sol bogat humus și foarte bine drenat. Iar dacă vrei să păstrezi și câteva semințe pentru vara viitoare, află că aceste trebuie depozitate într-un loc întunecat și răcoros.

Citește și:

Dalia

Poate o ții minte din grădina de la țară a bunicilor tăi. Această floare colorată și delicată iubește căldura și zilele de vară, deci va fi perfectă și pentru grădina ta. De obicei, daliile înfloresc la mijlocul verii și te vor încânta cu nuanțele lor vesele până la prima brumă. Ai grijă să le plantezi într-un sol bine drenat și plin de humus.

Gălbenele

Cunoaștem deja cu toții proprietățile benefice ale gălbenelelor, însă acestea pot avea și rol decorativ. Aceste mici flori galbene vor înveseli cu siguranță orice spațiu. Iar partea cea mai bună e că le poți cultiva oriunde și în orice tip de sol. În plus, nu au nici nevoie de prea multă atenție.

Bujorii

Bujorii sunt niște flori absolut superbe. Această floare regală îți va înnobila grădina, umplând-o de culoare și parfum. Dacă vrei să plantezi bujori, ține minte că această plantă are nevoie de cel puțin 6 ore de soare pe zi, un sol bine afânat și plin de nutrienți benefici. De obicei, florile se ofilesc toamna iar atunci va trebui să cureți tufa de uscăciuni.

Citește și:

Narcisa galbenă

O floare deosebit de populară în preajma sărbătorilor de Paște, narcisa galbenă te va impresiona cu siguranță prin parfum și culoare. Originară din nordul Africii, narcisa va reprezenta adiția perfectă pentru grădina ta. O poți planta direct în grădină sau într-o jardinieră sau ghiveci pentru că această floare va iubi orice tip de sol și mediu. Nu trebuie decât să îi asiguri câteva ore de soare în fiecare zi, iar tu te vei bucura de parfum până toamna.

Levănțica

Originară din ținuturile mediteraneene, levănțica este o floare delicată, cu un parfum atât de iubit în toată lumea. Dacă vrei să plantezi levănțică în grădină, trebuie să fii pregătită să ai grijă de ea cum trebuie. Periodic, trebuie să îi tai câteva crăcuțe pentru a-i permite să se ramifice. Preferă locurile bine luminate, un sol afânat și, deși va rezista la ger, această plantă va intra într-o stare de “hibernare” pe timpul iernii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.