Setari Cookie-uri

Școala siguranței Tedi – informații utile în caz de cutremur și alte pericole

Astăzi a fost o zi cu multe momente de bucurie pentru elevii claselor I și ceilalți elevi din ciclul primar de la Colegiul Național Emil Racoviță din capitală: Poliția Română, partener al programului Școala Siguranței Tedi, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității alături de specialiști din cadrul Serviciului de Intervenție și Acțiuni Speciale, Serviciului Pirotehnic, ai Institutului Național de Criminalistică și ai Direcției Rutiere a prezentat echipamentul din dotare și a oferit informații practice și interesante, spre încântarea celor mici.

Comunicat de presă

Lecția de astăzi a debutat cu o pregătire teoretică, desfășurată la clasa IA, învățător Stela Răchită. Elevii au primit de la doamna Comisar Șef Angela Chirvăsuță, de la Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, multe informații utile privind siguranța lor pentru situația în care sunt singuri acasă și pot apărea pericole precum: incendiu, scurgeri de gaz, cutremur. Informațiile teoretice au fost transpuse în exerciții regăsite în materialul didactic pus la dispoziție de Tedi.

Scoala sigurantei Tedi

După lecția de la clasă, elevii au mers în curtea școlii pentru a se familiariza cu o parte din echipamente folosite de structuri din cadrul Poliției Române. Polițiștii prezenți au răspuns curiozităților copiilor și le-au furnizat informații utile pentru siguranța lor.

Citește și:

Proiectul Școala Siguranței Tedi se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Poliția Română și se adresează elevilor de clasa I. Programul se derulează pe tot parcursul anului școlar 2017-2018. Scopul campaniei îl reprezintă informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Scoala sigurantei Tedi

Celor 62.287 de elevi absolvenți ai primilor doi ani de școală Tedi li adaugă anul acesta o nouă promoție de 38.065 de copii din clasa I. Campania din anul școlar curent se dovedește a fi un real succes, numărul de elevi de anul acesta depășind numărul de înscriși în anii precendenți.

Tedi asigură gratuit suportul didactic, care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc. Proiectul Tedi nu are drept scop învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale şi Poliţia Română a asigurat adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

Citește și:

Scoala sigurantei Tedi

În Polonia, programul „Puchatek Safety Academy” (Academia Siguranţei Puckatek) este organizat anual încă din 2009 de către Grupul Maspex (din care face parte compania Maspex România) prin brandul Puckatek. La cele 8 ediţii organizate până acum au participat 1.750.000 de elevi, iar la cea mai recentă campanie (în anul şcolar 2017-2018) s-au înscris un număr de 200.000 de elevi de clasa I din Polonia.

Detalii privind desfășurarea proiectului pot fi urmărite pe www.scoalatedi.ro.

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.