Setari Cookie-uri

4 pași pentru a-ți îmbunătăți relația cu banii

Banii fac parte din viața noastră și contribuie la a o face mai bună și mai plăcută.

cum sa castigi mai multi bani

Se spune că oamenilor le este mai ușor să vorbească despre sex decât despre bani. Cu toate acestea, banii fac parte din viața noastră și contribuie la a o face mai bună și mai plăcută. Atunc când avem bani, putem investi în educația și starea noastră de bine, le putem face mai multe bucurii celor din jur și putem susține cauzele sociale și umanitare care ne sunt dragi. Iată patru pași pentru a-ți îmbunătăți relația cu banii.

Cum sa castigi mai multi bani

1. Crește-ți stima de sine

In cel mai recent summit online organizat de prestigioasa editură Hay House, s-a pus accent pe stima de sine. Fără stimă de sine, valoarea de sine este scăzută. Problema este că nu ne referim doar la valoarea pe care ne-o acordăm noi însene dar și la cea percepută de ceilalți. Prin urmare, dacă vrei să îți îmbunătătești relația cu banii, este nevoie să ai o stimă de sine solidă. Aceasta îți va permite să te pretuiești, să te autoevaluezi corect și să nu te vinzi ieftin.

Citește și:

2. Scapă de credințele limitative legate de bani

Deși crezi că ești în control și iei decizii cu mintea ta, credințele din subconștient (mai ales acelea pe care încă nu le-ai identificat) acționază ca un magnet care atrage situații și oameni. Este suficient să te uiți la cum arată viața ta pentru a identifica credințele limitative pe care le ai. Atunci când vine vorba de bani, poate fi vorba de idei precum ”banii nu aduc fericirea”, de lipsa încrederii în propria persoană sau de experiențe traumatizante din copilărie. De exemplu, dacă părinții tăi au avut mulți bani și i-au pierdut vei tinde să repeți acel scenariu.

3. Invață să spui nu

Imaginează-ți că ai muncit din greu câțiva ani de zile și ai reușit să pui bani de-o parte cu un scop precis când o rudă sau o prietenă care doar s-a distrat și a făcut datorii te roagă să o împrumuți exact cu suma pe care ai strâns-o, pentru a ieși dintr-un impas. Pentru că nu vrei să riști să devii dezagreabilă și să îi pierzi afecțiunea, o ajuți. Acesta este însă unul din acele momente în care este cazul să spui nu. Nu uita că fiecare dintre noi este arhitectul propriei vieți și este responsabil pentru faptele sale.

Citește și:

4. Educă-te din punct de vedere financiar

Educă-te în privința modalităților de a câștiga venit pasiv, de a economisi și a investi bani. Având aceste cunoștiințe vei putea lua decizii pertinente în legătură cu administrarea banilor tăi și nu vei putea fi trasă pe sfoară.

Foto interior si prima pagina: Dean Drobot, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.