Setari Cookie-uri

5 sfaturi ca să economisești bani vacanța asta

A venit vara și milioane de români se îndreaptă către aeroporturi pentru a călători către plajele însorite din Europa sau alte destinații mai exotice. Vacanța ta de vis e la un zbor distanță, dar ești îngrijorat de aspectele administrative ale călătoriei: banii, moneda din țara de destinație, asigurarea de sănătate, și multe altele. Da, știm, nu sunt cele mai interesante aspecte ale verii tale, dar nimănui nu îi place să rămână descoperit sau fără bani în mult-așteptata vacanță.

Comunicat de presă

Internetul e plin de sfaturi de călătorie, dar ce te faci atunci când vine vorba despre bani? Știai că poți economisi până la 7% din bugetul de vacanță și că poți cheltui bani, fără taxe și comisioane ascunse, oriunde în lume, la cursul de schimb valutar interbancar? Experții în călătorii de la Revolut, aplicația care te ajută să faci toate astea, știu care sunt problemele călătorilor legate de bani și greșelile cele mai frecvente. Citește mai departe ca să descoperi recomandările lor care te vor ajuta să economisești bani data viitoare când călătorești.

Revolut Aplicatie

1. Nu schimba niciodată bani în moneda locală!

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac călătorii și pentru care plătesc nejustificat de mult. Dacă mergi la o bancă locală înainte să pleci, vei plăti un comision ascuns care se aplică la cursul de schimb valutar interbancar. Dacă alegi o casă de schimb valutar, cel mai probabil vei sfârși prin a plăti un comision la suma schimbată, pe lângă cursul de schimb valutar prost. Nu mai vorbim aici despre schimbul de bani în aeroportul de plecare sau la destinație. În aeroporturi vei găsi cel mai prost curs de schimb valutar și comisioane mari. Dacă luăm exemplul aeroportului Henri Coandă din București, cursul de schimb valutar RON - EUR acum câteva săptămâni era de 4.1 (da, ai citit bine, față de cursul BNR de peste 4.6).

Citește și:

Revolut Aplicatie

E posibil să te întrebi ”Ok! Și ce fac dacă am nevoie de numerar?”. Știm că în anumite zone e posibil să ai nevoie de numerar la tine ca să te simți în siguranță și avem o soluție! Mergi la primul bancomat după ce aterizezi și scoate banii de care ai nevoie pentru situațiile în care nu poți folosi cardul, direct de pe cardul tău Revolut. Îți recomandăm să eviți bancomatele care percep taxe suplimentare pentru retragerile în numerar de pe carduri prepaid. Dacă folosești cardul tău bancar pentru a retrage numerar, vei plăti de cele mai multe ori o sumă fixă pentru retragere, și vei schimba la cursul de schimb valutar al băncii.

2. Alege întotdeauna să plătești în moneda locală

Un lucru pe care trebuie să îl ai în vedere: e important să alegi să plătești în moneda țării în care te afli și nu în RON, atât la bancomate cât și la cititoarele de carduri. Alegând asta, schimbul valutar este efectuat de Revolut la cursul de schimb interbancar. Dacă plătești în moneda cardului, banca din străinătate va face conversia și va aplica propriul schimb valutar.

Citește și:

3. Asigurarea de călătorie

Siguranța este mereu pe primul loc și ai nevoie de o asigurare de călătorie bună atunci când călătorești în străinătate ca să poți sta liniștit. De cele mai multe ori, liniile aeriene și agențiile de turism vor încerca să îți vândă și asigurarea de călătorii: în majoritatea cazurilor însă, acoperirea nu este adecvată, iar prețul este nejustificat de mare. Poți folosi asigurarea de călătorie oferită de Revolut, pornind de la un preț de 5 RON pe zi (prețul variază în funcție de destinație).

4. Încadrează-te în buget!

Cheltui bugetul de vacanță fără să îți dai seama pe ce? Am fost cu toții în această situație și, deși ne-ar plăcea să avem bugete nelimitate, în realitate lucrurile stau diferit. Poți controla mai bine cheltuielile și poți ști oricând câți bani mai poți cheltui.

Citește și:

Plătește cu cardul Revolut și soldul va fi actualizat automat, în așa fel încât știi mereu câți bani mai ai disponibili. E simplu să îți gestionezi bugetul atunci când primești notificări după fiecare plată și poți vedea în orice moment cât ai cheltuit și pe ce!

5. Nu plăti cu cardul bancar în străinătate!

Nu e o idee bună să folosești cardul tău bancar pentru plăți în străinătate! Băncile mari câștigă milioane din taxele și comisioanele pe care le percep atunci când plătești cu cardul peste hotare. Deși plata în sine nu te costă nimic, banca aplică un comision la cursul de schimb interbancar atunci când plătești într-o monedă diferită de cea în care a fost emis cardul. Iar comisionul este de până la 7% în România!

Citește și:

La asta se adaugă faptul că ești taxat de două ori atunci când călătorești din România în afara zonei EUR, pentru că banca va face schimbul valutar din RON în EUR, iar apoi din EUR în moneda locală. Da, ai citit bine: plătești comisionul de două ori, tot din bugetul de vacanță!

Cu Revolut poți cheltui bani oriunde în lume, în 150+ monede, fără taxe și comisioane ascunse, la cursul de schimb valutar real! Iar dacă ai urmărit cursul de schimb valutar de-a lungul timpului și vrei să profiți de un anumit curs, cu Revolut poți deține și schimba 25 de monede prin simpla apăsare a unui buton, fără taxe, direct din aplicație! Asta înseamnă că poți deschide oricând un cont de EUR și poți schimba direct din aplicație, la cel mai bun curs de schimb valutar de pe piață.

Citește și:

Revolut Aplicatie

Utilizatorii Revolut au economisit deja 200 milioane de EUR. Încearcă și tu!

Anul trecut călătorii ca tine au plătit peste 5 miliarde de euro în taxe pentru că au făcut schimburi valutare și au plătit cu cardurile lor bancare în străinătate. Revolut și-a propus să oprească asta și să înlăture granițele fizice. Cei peste 2 milioane de utilizatori din Europa au economisit deja mai bine de 200 milioane de EURO - încearcă și tu!

Cardul tău Revolut nu trebuie să îți lipsească vara asta! Descarcă aplicația, fă-ți un cont curent (durează 60 de secunde) și comandă cardul care te ajută să îți controlezi mai bine banii, acasă și în străinătate. Când te întorci din vacanță, Revolut va deveni partenerul tău financiar de încredere: un cont de zi cu zi care te va ajuta să îți gestionezi întreaga activitate financiară!

Citește și:

Începe să economisești astăzi!

Despre Revolut

Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiune ambițioasă: să zguduie de la temelie sectorul financiar bancar. Utilizatorii Revolut își pot face un cont curent în 60 de secunde, pot cheltui bani în străinătate în peste 150 de monede, fără comisioane ascunse, și au posibilitatea de a deține și schimba 25 de monede direct din aplicație și de a efectua transferuri domestice și internaționale folosind cursul de schimb valutar real. Compania cu sediul în Londra are peste 2.000.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 100 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 16 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.