Setari Cookie-uri

Unde ar trebui să locuiești, în funcție de stilul tău de viață. 4 tipuri de locuințe și avantajele lor

Stilul de viață poate influenta tipul de locuinta potrivit.

tipul de locuinta potrivit Alegerea unei locuințe potrivite nu este deloc simplă. Sunt atât de multe lucruri de luat în calcul, încât e dificil să alegi locuința ideală pentru tine. Pe de o parte, există factori pragmatici, precum prețul imobilului și amplasarea acestuia. Pe de altă parte, trebuie să iei în considerare obiceiurile, preferințele și nevoile tale personale.

Stilul de viață nu influențează doar tipul locuinței. Ca să te simți cu adevărat acasă, nu e suficient să alegi între diferite tipuri de apartamente și case. Ai nevoie de mobila adecvată: de la o canapea încăpătoare pentru persoanele sociabile, care de abia așteaptă musafirii, la un birou cu un scaun confortabil pentru cei care lucrează de acasă. Prin urmare, odată ce ai găsit tipul de locuință preferat, va trebui să îl adaptezi cu ajutorul unor piese de mobilier bine alese, având în vedere rutina și hobby-urile tale. Iată 4 tipuri de locuințe, potrivite pentru diferite stiluri de viață.

Citește și:

Apartament cu bucătărie open space

Îți place să îți găzduiești prietenii? Un apartament cu bucătărie open space poate fi spațiul ideal pentru o persoană sociabilă, căreia îi face plăcere să petreacă timp relaxant cu prietenii. Nu doar că spațiul pare mai mare și mai plăcut estetic, dar poți comunica ușor cu invitații din living cât pregătești o gustare rapidă. Un apartament cu bucătărie open space poate fi potrivit și pentru familii. Din bucătărie, poți vedea întregul living, deci poți să gătești cina și să te uiți cum copilul tău se joacă, în același timp. Un apartament cu bucătărie open space nu este însă potrivit dacă gătești mult, din cauza mirosurilor care se pot răspândi cu ușurință.

Casă cu grădină

Dacă ai un stil de viață aglomerat și dispui de puțin timp liber, o casă cu grădină nu este cea mai potrivită alegere. Atât grădina, cât și exteriorul casei au nevoie de întreținere regulată. Însă o casă cu grădină este locuința ideală pentru persoanele care preferă să stea în aer liber. Poate îți place să crești flori sau legume, să te joci cu câinele pe gazon sau să citești o carte în hamac. O casă la curte îți oferă cu siguranță mai multe oportunități pentru activități decât un apartament.

Citește și:

Există mulți factori din stilul tău de viață care ar putea indica faptul că o casă cu grădină este locuința potrivită pentru tine. Dacă apreciezi intimitatea și ceva mai mult spațiu între tine și vecini decât la apartament, te vei simți bine la casă, potrivit Homedit.

Apartament la mansardă

Apartamentele la mansardă nu sunt pentru toată lumea. Înălțimea tavanului poate fi deranjantă, iar, uneori, te poți confrunta cu probleme precum infiltrațiile de apă. Acest lucru nu înseamnă că un apartament la mansardă nu poate fi un loc fermecător în care să trăiești. De exemplu, persoanele care pictează se pot bucura de o iluminare deosebită, prin ferestrele înclinate ale mansardei.

În plus, dacă ești pasionată de design interior și adori un spațiu confortabil, un apartament la mansardă e perfect pentru exersarea creativității. Un apartament la mansardă este mai puțin potrivit pentru o familie și mai potrivit pentru persoane cu inclinații artistice sau cupluri tinere

Citește și:

Duplex

Duplexul este un apartament pe două etaje, cu scară interioară, într-o vilă. Pe de o parte, duplexul poate fi atractiv pentru persoanele care preferă viața la casă, însă doresc costuri mai mici de întreținere, împărțindu-le cu vecinul. Pe de altă parte, intimitatea poate avea de suferit, curtea fiind de obicei comună. În schimb, duplexul poate fi o alegere excelentă dacă dorești să locuiești lângă alți membri ai familiei tale. E obligatoriu să ai bună înțelegere cu viitorii tăi vecini de duplex; în caz contrar, problemele pot apărea rapid.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.