Setari Cookie-uri

4 idei pentru mobilier estetic, dar ușor de folosit: cum să găsești echilibrul perfect între design și funcționalitate

E important ca mobila din locuință să arate bine, însă e la fel de important să fie confortabilă și ușor de folosit.

locuinta Mobilierul din casa ta are atât un rol estetic, cât și unul practic. E important ca mobila din locuință să arate bine, însă e la fel de important să fie confortabilă și ușor de folosit. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește decorului locuinței tale. Poți găsi un echilibru între aspectul mobilierului tău și funcționalitatea sa; iată câteva idei:

Bucătăria

Orice gospodină își dorește o bucătărie modernă, cu un mobilier elegant și electrocasnice noi, pe care să o poată prezenta cu mândrie musafirilor. Însă, totodată, bucătăria este un loc în care vei petrece mult timp, în special preparând mâncare. Tocmai de aceea, e foarte important să alegi mobila din bucatarie și după criterii practice, nu doar estetice.

Citește și:

Una din piesele de mobilier la care nu ar trebui să faci compromisuri prea mari pentru aspect e blatul din bucătărie. Ca să poți lucra eficient atunci când gătești, ai nevoie de un blat suficient de lat cât să te poți desfășura în voie. Un blat îngust, chiar dacă s-ar potrivi mai bine din punct de vedere estetic, se va transforma repede într-o bătaie de cap pentru tine, în special în zilele în care ai mult de gătit.

Livingul

Livingul este camera în care primești toți musafirii tăi. În consecință, e perfect normal să acorzi o atenție deosebită decorului acestei camere. Piesele de mobilier pe care le folosești în living trebuie să se potrivească împreună, atât în ceea ce privește culorile, cât și designul și chiar dimensiunea lor. În cazul unor piese de mobilier cum ar fi, spre exemplu, un raft decorativ, funcționalitatea nu joacă un rol important. Însă acest lucru nu e valabil pentru toate.

Citește și:

Conform stemgoods.com, rolul principal al canapelei este să fie comodă, nu doar să arate bine. Canapeaua, fotoliile sau scaunele pe care le folosești sunt importante atât din punct de vedere estetic, cât și al funcționalității lor. Ele trebuie să aibă un aspect plăcut, poate chiar original și să se potrivească în decorul camerei. În același timp însă, trebuie să fie și confortabile, atât pentru musafiri, cât și pentru tine și familia ta. Degeaba arată bine canapeaua, dacă te ridici de pe ea cu dureri de spate sau dacă se deformează ușor.

Dormitorul

Mobilierul din dormitor trebuie ales, în primul rând, după criterii de confort și funcționalitate. Dacă patul în care dormi nu este confortabil, nu are importanță dacă musafirii tăi sunt impresionați de designul său; vei plăti pentru asta cu nopți nedormite și cu oboseală. Tocmai de aceea, criteriul principal după care îl alegi trebuie să fie confortul. Patul, precum și alte piese de mobilier, cum sunt noptierele sau dulapul de haine, trebuie alese în funcție de nevoile tale, iar abia apoi în funcție de design.

Citește și:

În loc să alegi patul în funcție de decorul camerei, e mai bine să alegi decorul camerei în funcție de designul patului. Astfel, vei împușca doi iepuri dintr-o lovitură. Te vei putea bucura de un decor plăcut și interesant în dormitor și vei avea parte și de confortul de care ai nevoie în timpul somnului.

Baia

În baie, decorul contează foarte mult. Mai toți musafirii care te vizitează vor trece și pe la baie, așa că e normal să îți dorești să arate cât mai bine. O chiuvetă deosebită, o cadă cu o formă mai neobișnuită sau chiar un vas de toaletă mai ciudat pot părea idei foarte bune pentru un decor interesant și plăcut. Însă trebuie să ții cont și de nevoile tale când faci aceste alegeri. E important să te simți bine și să te poți relaxa atunci când faci o baie sau un duș. Nu te poți simți bine într-o cadă neîncăpătoare sau într-o cabină de duș prea îngustă, așa cum nu vei fi mulțumită de o chiuvetă pre mica, indiferent de designul acestora.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.