Setari Cookie-uri

6 trasee spectaculoase din România de făcut cu bicicleta

O evadare de un weekend nu trebuie să însemne doar cazarea la o pensiune și câteva muzee și peșteri de vizitat. Avem peisaje superbe, zone pitorești și porțiuni pline de istorie în țara noastră, motiv pentru care ieșirile în natură pot fi mult mai spectaculoase decât crezi.

Dacă ești în căutarea unei ieșiri speciale în natură, mai ales acum când vremea este perfectă pentru acest lucru, una dintre cele mai bune idei este o plimbare cu bicicleta. Sunt porțiuni prietenoase chiar și cu cei care nu sunt foarte obișnuiți cu drumurile mai lungi și care îți vor oferi peisaje de neuitat pe care le poți filma folosind un accesoriu special care îți va face cel mai spectaculos film al călătoriei tale.

Trasee spectaculoase din România de făcut cu bicicleta

1. Munții Prahovei

Este o zonă accesibilă mai ales celor care vin dinspre Capitală, fiind la aproximativ 90 de kilometri. Vorbim despre zona munților Prahovei cu traseele sale spectaculoase care încep de la Câmpina și până la Săcele și de la Ploiești la Urlați. Aici poți regăsi conace spectaculoase, mănăstiri, dar și o pădure care îți va încânta privirile, spre Vărbila.

Citește și:

Trasee de facut cu bicicleta

2. Clisura Dunării

Este un drum mai lung, de 100 de kilometri, care începe din Orșova și se termină în localitatea Coronini. Nu vei merge pe teren accidentat, ci mai degrabă pe șosea, însă vei urmări mereu Dunărea, trecând pe la Cazanele Mari și Mici, unde vei avea ocazia să vezi cu ochii tăi câteva locuri superbe, precum statuia lui Decebal, Cetatea Tricule sau Mănăstirea Mraconia.

3. Munții Baiului

Muntele va fi mereu o alegere bună pe timp de vară, dacă vrei să scapi de arșița pe care o regăsești de obicei la plajă. Munții Baiului pot fi astfel locația perfectă pentru un traseu de aproximativ 40 de kilometri. Drumul începe din Azuga și se termină în Comarnic, trecând prin Munții Baiului și Secăria.

4. Valea Bistriței

Este una dintre bijuteriile Moldovei care poate vizitată chiar și cu mașina. Drumul cu bicicleta este însă cu adevărat special, pentru că urmează cursul apei, atât pe teren accidentat, cât și pe asfalt. Vei avea de mers peste 100 de kilometri, însă cu pauze și o noapte sau două de cazare te poți bucura de o evadare extrem de relaxantă. Traseul începe din localitatea Cârlibaba și îți permite să te bucuri de peisajele încântătoare de pe Cheile Zugrenilor.

Citește și:

5. Munții Ciucaș

Un traseu de o zi, de numai 40 de kilometri, te va plimba prin Munții Ciucaș, apoi prin Cheile Văii Stânei, la Cabana Ciucaș, iar la final vei ajunge la Cheia. Locul este cu adevărat spectaculos, iar drumul extrem de prietenos, chiar și cu cei care nu au o experiență prea mare în trasee cu bicicleta. Este, așadar, un început bun pentru oricine.

6. Sighișoara

Dacă vei căuta un traseul prin Transilvania, cel care începe din Sighișoara și se încheie în Mălâncrav nu trebuie ratat. Vei trece prin platoul Breite, vei ajunge la Castelul Bethlen, vei vedea livezi, păduri și stejari bătrâni și te vei putea relaxa după aproximativ 30 de kilometri de pedalat în localitatea Mălâncrav, unul dintre satele care au atras foarte mulți turiști, după ce fundația Prințului Charles a decis să îl restaureze.

Citește și:

Sursă Foto: Shutterstock / Copyright: Rocksweeper

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.