Setari Cookie-uri

5 lucruri de făcut imediat după ce ai adoptat un animal de companie

Să ai un animal de companie, indiferent că vorbim de un câine sau o pisică, înseamnă o responsabilitate mai mare decât îți imaginezi la început. Brusc, ai în casă un suflet care este dependent de tine și care te iubește necondiționat, iar tu ești cea responsabilă de tot ce ține de el.

Să adopți un animal de companie presupune însă și câteva pregătiri pe care trebuie să le faci în casă și nu numai, pentru a evita posibile accidente sau neplăceri, dar și pentru a-ți asigura ție și noului tău „coleg de apartament” tot confortul necesar.

Să știi ce să faci în caz de urgență

Să știi ce să faci în caz de urgență Atunci când oamenii au o urgență medicală cheamă ambulanța sau merg la cel mai apropiat spital. Însă dacă apare o urgență cu animălutul tău de companie, unde te poți duce? Ar trebui să știi răspunsul la această întrebare încă de dinainte de a adopta un câine sau o pisică. Noteza-ți într-o agendă sau în telefon un număr de telefon și adresa celui mai apropiat cabinet veterinar cu program non-stop, astfel încât să nu pierzi timp căutând pe Google în cazul unei urgențe.

Citește și:

Animal de companie

Cum îți protejezi propria locuință

Pe lângă măsurile de siguranță pe care le iei pentru animălutul tău, este nevoie să iei unele măsuri și pentru a-ți proteja casa de noul tău companion. Prima problemă pe care o observă stăpânii de animale este cea cu ghemotoacele de blană care se rostogolesc prin toată casa precum scaieții în deșert. Oricât te-ai strădui să faci curat, locuința ta nu va mai fi niciodată cum era înainte. De aceea, vei începe să apreciezi mai mult trucurile care te ajută să ascunzi prezența firelor de blană peste tot.

Știi covorul tău negru din living? Ei bine, acesta poate dispărea, mai ales dacă ai o pisică sau un câine cu blană deschisă la culoare. În schimb, poți alege un covor într-o culoare neutră, care să se potrivească și decorului din casa ta, dar pe care să nu fie la fel de vizibile firele de blană. Grîul său bejul sunt nuanțele ideale pentru orice stăpân de animale, nu numai în ceea ce privește covorul, dar și la culoarea canapelei, de exemplu.

Citește și:

Măsuri de siguranță pentru animalul tău

Atunci când ai un animălut curios să exploreze fiecare colț al locuinței, să se urce pe toate piesele de mobilier și să se ascundă în te-miri-ce loc, accidente se pot petrece foarte ușor. De aceea, este bine să te asiguri că pisoiul sau cățelușul tău nu are acces în zone foarte înguste, în care să poată rămâne blocat, sau că nu există în casa locuri periculoase pentru el. De asemenea, este indicat să ai mare grijă cum și când deschizi ferestrele, indiferent că stai la bloc sau la casă, și să fii cu băgare de seamă că animălutul tău să nu iasă nesupravegheat pe balconul deschis.

Amenajează-i propriul său culcuș

Chiar dacă animalul tău preferă să doarmă în pat cu tine, ignorând culcușul pe care i l-ai pregătit, este important ca el să aibă, totuși, în casă un colțișor doar al lui. Cel mai bine este să observi locurile în care își face de regulă „siesta” și să îi amenajezi acolo culcușul. Animalele au un miros extrem de dezvoltat, așa că este posibil să evite lucrurile noi, pentru că au un miros diferit, pe care ele nu îl recunosc. Îl poți ajuta să se acomodeze cu un culcuș nou lăsându-l pe el să îl descopere.

Citește și:

Pregătește-te pentru „incidente” nedorite

Animalelor le ia un timp să se adapteze la un mediu nou și, în unele cazuri, este posibil să te trezești ca pisica ta, de exemplu, începe să își facă nevoile oriunde altundeva în afară de litieră. La fel ca în cazul câinilor, acest gest este unul instinctiv de marcare a teritoriului și va înceta după un timp, însă până atunci ar fi bine să ai deja în casă un spray pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Există inclusiv spray-uri al căror miros îl va descuraja pe animal să se apropie de un loc anume. De exemplu, dacă un fotoliu a devenit litiera preferată a pisicii tale, poți da cu spray-ul pe fotoliu, iar mirosul îl va face pe pisoi să nu se mai apropie de el. Trebuie să mai știi că acestea nu sunt periculoase pentru animal, ci doar au pentru el un miros neatractiv, ceea ce te poate ajuta să îl disciplinezi.

Citește și:

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright: Fizkes

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.