Setari Cookie-uri

Cele mai bune sfaturi de carieră de la 15 femei puternice

15 femei puternice, care au ajuns în funcții de conducere în mari companii ale lumii oferă sfaturi pentru femeile care vor să-și urmeze visul de a avea o carieră importantă.

Cele mai multe sfaturi despre carieră sau viață în general pleacă din cărți, motiv pentru care este foarte greu să le aplici cu adevărat. De aceea 15 femei puternice, care au ajuns în funcții de conducere în mari companii ale lumii au ieșit din zona discursurilor de manual și oferă sfaturi pentru femeile care vor să-și urmeze visul de a avea o carieră importantă și succes în acest domeniu.

Cele mai bune sfaturi de carieră de la 15 femei puternice:

1. Fii propriul tău lider

Este foarte important să nu aștepți ca alții să-ți ofere energia de care ai nevoie ca să poți progresa și să fii propriul tău lider din acest punct de vedere. Karen Lynch, președintele Aetna, povestește: „Când eram în rol de senior, mi s-a spus în timpul unei evaluări să evit să mai port culoarea roz pentru că mă face prea fetiță. Ei nu puteau să treacă de acest aspect ca să vadă ce știu să fac de fapt. Dar m-am luptat și am reușit să obțin ce mi-am propus. Iar acum port roz când vreau”. Leanne Carte, președintele și CEO Defense, Space & Security, Boeing, susține că „oriunde te-ai duce, nu trebuie să pierzi din vedere cine ești cu adevărat”. În schimb, Shari Ballard, Senior EVP și președinte Multichannel Retail, Best Buy, declară că „trebuie să spui mereu ferm cine ești și ce vrei de la viață. Apoi așteaptă-te ca cineva să testeze cât de serios vorbești”.

Citește și:

2. Intră într-o comunitate din care poți învăța

Mediul înconjurător va face de fiecare dată diferența între succes și agonia de a fi mereu aproape de obiectivele tale, dar niciodată acolo unde îți dorești cu adevărat. De aceea comunitatea în care te incluzi este foarte importantă, lucru pentru care unii dintre antreprenorii români investesc constant. Ruth Porat, SVP și CFP la Google/Alphabet, spune: „Asigură-te că lucrezi pentru cineva care își asumă riscuri pentru tine și îți oferă oportunități”. În schimb, Judith McKenna, EVP și COO la Walmart U.S., spune că: „Niciodată nu trebuie să îți fie frică să aduci oameni care sunt mai inteligenți decât tine, numai așa vei reuși să construiești o echipă eficientă”. Și Marianne Lake, CFO, J.P. Morgan Chase, întărește această idee: „Vei fi mereu la fel de bun precum echipa pe care o construiești în jurul tău”.

Citește și:

3. Fii mereu încrezătoare și pozitivă

Încrederea în tine îi va ajuta și îndemna și pe cei din jurul tău să facă la fel. Kathleen Murphy, președinte la Personal Investing, Fidelity Investments, spune: „Fă-o! De multe ori, femeile au o lipsă de încredere în forțele lor, iar asta este motivul pentru care se împotmolesc. Bărbații însă se aruncă mereu cu capul înainte”. În același timp, Susan Wojcicki, CEO, YouTube, Google/Alphabet, declară: „Fă-te auzită. Să nu-ți fie teamă să spui ce gândești sau ce vrei!”, idee întărită și de Cathy Engelbert, CEO, Deloitte: „Asumă-ți riscuri și fugi de teama de eșec. Este cea mai mare piedică spre succes”.

4. Fii curajoasă și acceptă oportunitățile care se ivesc

Citește și:

Uneori nu te vei simți pregătită să accepți noile provocări care ți se ivesc. Problema este că nimeni nu se simte în realitate pregătit complet, dar unele persoane își asumă riscul. Mary Barra, CEO la General Motors: „Nu-ți tăia craca de sub picioare prea devreme. Nu fugi de cariera ta înainte să vezi ce s-ar putea întâmpla”. Sheryl Sandberg, COO la Facebook, declară că „mereu trebuie să accepți provocările noi, chiar dacă nu ești în control complet.”, in timp ce Ginni Rometty, președinte la IBM, spune: „Fii pregătită să crești atunci când oportunitatea apare. Vei recunoaște oportunitățile care te vor ajuta să evoluezi pentru că sunt fix acelea care îți vor da la început un impuls de teamă”.

Citește și:

5. Caută un echilibru în viața ta

Ca în orice privință, echilibrul este singurul lucru care te poate ajuta să faci față tuturor cerințelor. Margaret Keane, președinte și CEO la Synchrony Financial explică: „În viață se întâmplă multe, iar conflicte între muncă și acasă vor exista și vor încerca să te scoată de pe traseul tău.”, pentru ca Michele Buck, CEO la Hershey, să continue ideea susținând că: „Trebuie să faci în așa fel încât viața să muncească pentru tine. Poți să ai o carieră de succes și să fii o mamă uimitoare în același timp”, în timp ce Amy Hood, CFO la Microsoft, declară: „Peste câțiva ani nu vei avea același plan de viață pe care îl ai azi. Prioritățile în viață se vor schimba și la fel o vor face și alegerile tale.”

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: lenetstan

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.