Setari Cookie-uri

Cel mai mare festival gastronomic din Europa, Bucharest Street Food Carnival, are loc la Romexpo

Bucureștiul devine capitala europeană a mâncării street food, între 6 și 9 septembrie, pentru că azi începe Bucharest Street Food Carnival. După o ediție care s-a bucurat de un real succes, The Carnival revine și mai în forță anul acesta.

Comunicat de presă

Timp de patru zile, la Romexpo aveți parte, în premieră, de demonstrații culinare live, susținute de chefi cu stele Michelin, atât din țară cât și din străinătate, de o călătorie gastronomică în jurul lumii, de concerte de muzică live, cinema în aer liber și de numeroase spectacole de artă stradală. Peste 100 din cele mai tari food truck-uri din țară vor fi prezente la eveniment.

Iată care sunt 10 dintre lucrurile care nu trebuie ratate în cele patru zile de Carnaval.

1. Chefs Stage

Noutatea acestei ediţii, în premieră absolută, o reprezintă show-urile la care vor participa cei mai cunoscuţi chefi maeştri din România, care vor avea la dispoziție o scenă a lor, Chefs Stage, pe care fie vor găti în fața celor prezenți, fie vor vorbi despre educaţie gastronomică, risipa de mâncare şi responsabilitate. Vor fi demonstrații culinare și sesiuni de dezbateri ale celor mai renumiți bucătari români și internaționali, precum Adi Hădean, Nico Lontras, Joseph Hadad, Nicolai Tand, Alex Petricean și mulți alții.

Citește și:

2. Chefi de renume internațional, în premieră în România

Printre invitaţii speciali ai acestei ediții de Carnaval se numără Elena Arzak, bucătar şef într-un celebru restaurant din San Sebastian, care este cotat cu 3 stele Michelin. Elena a fost numită “Cel mai bun bucătar din lume” în 2012 și a participat și la un show prestigios de gătit din Marea Britanie. Edorta Lamo este un alt chef extrem de talentat, tot din San Sebastian, care a obținut numeroase titluri și este autor al mai multor cărți de gastronomie.

3. Călătorie în toate bucătăriile lumii

Bucharest Street Food Carnival înseamnă o călătorie culinară în jurul lumii, în 10 dintre bucătăriile internaționale. Cele peste 100 din cele mai bune food truck-uri din România sunt grupate pe zone cum ar fi: Mexican Village, Asian Market, Burger Street, Fish Market. Pentru cei care numără caloriile există Fresh Station un colț al mâncărurilor light.

Citește și:

Street Food

Sursa Foto: Shutterstock/By DutchScenery

4. Circ și Street Art

Pentru că vorbim de un Carnaval, jongleriile nu vor fi doar în farfurii ci și în fiecare zi a evenimentului. Vor avea loc spectacole de magie, street art și show-uri cu foc. Momentele susținute de Circul Orlando nu trebuie ratate.

5. Dinner in the Sky

Cei care preferă să ia cina departe de firul ierbii pot opta pentru o cină printre nori. O priveliște panoramică deasupra Bucureștiului și preparate alese îi așteaptă pe cei care doresc să trăiască experiența Dinner in The Sky.

6. Shorts Up

Pentru ca experiența culinară să fie cu adevărat completă, vor avea loc și proiecții de scurt metraje cu teme gastronomice în aer liber. Pentru că mâncarea bună merge neapărat cu muzică de calitate, Bucharest Street Food Carnival oferă patru seri de muzică „pentru toate gusturile”. Iată care sunt evenimentele care vor întregi atmosfera de festival.

Citește și:

7. Discoteca `80

Iubitorii muzicii anilor `80-`90 au o seară dedicată exclusiv lor. Sâmbătă, 8 septembrie, va avea loc o retro-discotecă unde vor cânta Corina Chiriac, Mirabela Dauer, 3SE sau Kaoma. Seara se încheie cu un concert al artistului Patrice.

8. Hip hop și muzică electronică

Iubitorii de muzică electronică vor avea parte de un show live cu accente hip hop. Teddy Bear, Delinquent Habits, Șuie Paparude, J Bernardt și Moonsound sunt cei care îi vor face să vibreze pe toți cei prezenți la carnaval.

9. Serbăm Centenarul cu muzică românească live

Sărbătorim Centenarul în familie, cu muzici tradiționale românești și beat-urile zilei de azi. Folclorul românesc revine la viață prin instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, dubstep sau rap. Subcarpați Frații Grime, Argatu', Cred Că Sunt Extraterestru, Basska, Fantome, Andrei Maxim și Mischa Blanos sunt cei care vor urca pe scenă în cele patru seri.

Citește și:

10. Concertul Morcheeba și line-up de senzație

A patra zi de Carnaval se deschide în stil alternativ, cu concertul celor de la Morcheeba. Les Elephant Bizarres, The Mob, Moonlight Breakfast, Breeze, Jazu și Dario Rossi continuă playlist-ul cu vibe de Carnaval.

Așadar, între 6 şi 9 septembrie la Romexpo, are loc revoluţia gastronomiei româneşti. În toate cele patru zile de festival intrarea între orele 12:00 și 14:00 este liberă.

Costul unui bilet este de 29 de lei, iar un abonament pentru toate cele 4 zile de festival costa 78 de lei.

Informații despre eveniment găsiți pe site-ul http://www.thecarnival.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Să fie Carnaval!

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Lungki

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.