Setari Cookie-uri

5 pași pentru a face traziția de la a fi angajată la a lucra pe cont propriu

Din ce în ce mai multe dintre noi își descoperă talente latente pe care visează să le pună în folosul lor și al celorlalți. Speră, în secret, că în sfârșit vor putea renunța la jobul bine plătit din corporație pentru a-și recâștiga viața. Frica de necunoscut este mai mare. Iată ce poți face pentru o trecere lină de la statutul de angajat la cel de antreprenor.

Identifica-ti pasiunea

sursa foto: shutterstock/kudla

1. Identifică-ți pasiunea.

Ce anume ai putea face și gratis, timp de ore întregi la rând, fără să simți oboseala? Ba din contră, un influx de energie. Ce anume admiră prieteni tăi la tine? Poate că ai o eleganță înăăscută sau gătești minunat. Toate acestea sunt indicii ale talentului tău.

2. Perfecționeză-te.

Faptul că ai un venit lunar sigur ține la ușă grija de zilei de mâine și îți oferă luxul de a te concentra asupra propriei persoane, de a investi în tine. Odată ce ți-ai identificat talentul și direcția în care ți-ar plăcea să consruiești ceva pe cont propriu, investește în perfecționarea ta. Identifică cursuri, ateliere care te pot ajuta să devii mai bună în ceea ce faci. Găsește mentori și grupuri de oameni cu aceleași interese.

Citește și:

3. Alocă timp săptămânal pasiunii tale.

Mark Dawson, un autor independent britanic care a atins deja venituri anuale de șase cifre din vânzarea de carte pe Amazon, și-a scris primele romane diminețile, în metrou, în drumul spre serviciu. Acum trăiește și câștigă bani din pasiunea sa pentru scris. Dacă el a reușit, cu siguranță că poți și tu.

4. Dorește-ți cu ardoare.

Se spune că dorința reprezintă calea spre a obține viața pe care ne-o dorim și că rugăciunil venite din inimă sunt întodeauna îndeplinite. Dorește-ți cu ardoare să îți transformi visul în realitate și se va întâmpla. Mintea ta va fi creativă, vei avea energie, vei atrage oamenii potriviți la momentul potrivit și nu te vei lăsa abătută din drum din ostacole.

Citește și:

5. Nu renunța la job fără să ai o plasă de siguranță.

Am o prietenă bună care creeză bijuterii minunate în timpul liber iar la serviciu este un manager apreciat. I-am recomandat să înceapă să își hrănească pasiunea pentru confecționarea de bijuterii în paralel cu jobul. Este mult mai ușor să renunți la un venit sigur atunc când vezi că ai succes făcând ceea ce îți place.

sursa foto front page: shutterstock/by kite rin

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.