Setari Cookie-uri

Artiștii plastici români, sursă de inspirație pentru o absolventă a British School of Bucharest

Absolvenții British School of Bucharest (BSB) au obținut și în acest an rezultate remarcabile la examenul A level, care marchează încheierea studiilor în sistemul de învățământ britanic. Profesorii au de ce să fie mândri de studenții lor, 35% dintre ei obținând rezultate de A*- A, iar 83%, în intervalul A*- C!

Comunicat de presă

Singura școală din România evaluată cu „excelent” de către Inspectoratul Școlilor Independente din Marea Britanie (ISI) demonstrează încă o dată ce înseamnă să faci performanță la cele mai înalte standarde!

Lucrari de arta

Mary este unul dintre absolvenții BSB din acest an, un model de ambiție și perseverență. Inspirată de lucrările artiștilor plastici români, după o documentare amănunțită și vizite permanente în galeriile de artă din București, Mary nu numai că și-a încheiat studiile cu procentajul maxim la examenul A level, dar a reușit și performanța de a fi acceptată la Universitatea de Arte din Londra, cea mai apreciată din Europa în domeniul artelor și designului, aflată în TOP 6 cele mai bune din întreaga lume, potrivit QS World University Rankings® 2018.

Citește și:

Toți absolvenții promoției 2018 de la British School of Bucharest au obținut rezultate de top, iar cele mai râvnite universități din Marea Britanie și din întreaga lume încearcă să îi atragă pentru a face performanță mai departe împreună. Printre universitățile de prestigiu care și-au deschis porțile pentru absolvenții BSB se găsesc Imperial College, University College London (UCL), Queen Mary, City – University of London, University of the Arts, London School of Economics and Political Science (LSE), King’s College, Istituto Marangoni and SOAS University, precum și Ecole Hôtelière de Lausanne, Anglo American University (Prague), UCLA, Oxford, Universities of Warwick, Bristol, Bath, Edinburgh și Southampton.

Lucrari de arta

Științele exacte se regăsesc în topul preferințelor absolvenților din 2018. Domenii precum Matematica, Economia și Managementul sunt la mare căutare, urmate îndeaproape de Drept, Științe Medicale, Film, Muzică, Jurnalism și Modă. Laura și Luca au fost atrași de domeniul modei, astfel că ei vor studia Fashion Marketing la London College of Fashion, în cadrul Universității de Arte, respectiv Fashion Design, la Istituto Marangoni, din Londra.

Citește și:

"Destinațiile absolvenților noștri demonstrează încă o dată calitatea și portabilitatea calificărilor A level la nivel global. Rezultatele excelente pe care le obținem în mod constant certifică două atribute cheie ale British School of Bucharest: studenții noștri minunați și dedicarea profesorilor. Trebuie să menționez că suntem singura școală din România cu o echipă unică de profesori, toți vorbitori nativi de limbă engleză, cu experiență semnificativă în predarea curriculumului britanic, toți absolvenți ai unor universități de prestigiu, dintre care și 8 profesori absolvenți de Oxford și Cambridge. Rămân la convingerea că toate aceste rezultate fabuloase obținute în mod constant sunt dovada educației echilibrate pe care o promovăm, cea în care oportunitățile extra-curriculare și cele de leadership se îmbină perfect cu studiile academice de înaltă clasă", a declarat Philip Walters, Director al British School of Bucharest.

Citește și:

Lucrari de arta

Mary, o poveste despre ambiție și succes: „Prețuiesc fiecare minut și fiecare secundă și voi continua să muncesc din greu pentru a-mi îndeplini visul”

Studentă a British School of Bucharest începând din 2014, pe atunci cu un nivel de engleză scăzut, Mary a reușit, în numai 4 ani de zile, ceea ce poate nu mulți elevi ar reuși. Cu ambiție și cu sprijinul total al profesorilor școlii, ea s-a întrecut pe sine și a obținut punctaj maxim la examenul A level. Latura artistică și-a descoperit-o în ultimii ani de studiu, atunci când a început să se gândească serios la viitorul ei. Acum, vorbește cu toată încrederea despre drumul ales, fiind motivată și inspirată de spiritul BSB: „BSB a fost mediul perfect pentru mine, oferindu-mi o privire de ansamblu asupra multor concepte, idei și oameni și mi-a oferit șansa să învăț despre arta contemporană, devenind fascinată de ea. Dacă nu aș fi venit la BSB, probabil că ar fi existat mult mai multe restricții. Aici, însă, am învățat să fiu independentă".

Citește și:

Acum, Mary este cu un pas mai aproape de îndeplinirea unui vis! Este proaspăt admisă la Universitatea de Arte din Londra, una dintre cele mai faimoase din lume pe domeniul artelor și designului. Însă, drumul până aici nu a fost deloc simplu, Mary având de trecut prin proba de foc a examenului final, care a constat în patru etape: înregistrarea observațiilor, investigațiile contextuale, dezvoltarea de procese și concepte, apoi lucrarea finală. După zece săptămâni intense, timp în care a trebuit să realizeze lucrarea de artă, și un examen de 15 ore pentru ultimele retușuri, Mary a dat lovitura cu o impresionantă piesă din bronz, pentru care a și obținut punctajul maxim.

Și-a găsit inspirația în operele artiștilor români, dar și în ale celor internaționali de renume, așa cum chiar ea mărturisește: „Am făcut o investigație amănunțită pentru a identifica într-un mod cât mai clar ideea principală a acestei lucrări și mesajul pe care vreau să-l transmit. Așa că am vizitat o serie de galerii din București și am descoperit opera lui Liviu Staicoviciu și lucrările lui Roman Opalka. De asemenea, am studiat operele lui Bernard Cohen și m-am inspirat dintr-o vizită în Dubai, unde am fotografiat motive islamice”.

Citește și:

Cu apreciere și recunoștință, Mary amintește de sprijinul permanent primit de la profesorii BSB, în special de îndrumarea oferită de profesorul ei de artă, Mark Williams: „Profesorul de artă nu ne-a învățat cum să facem ‘artă’, ci ne-a învățat, pe fiecare în parte, să fim independenți și să avem fiecare modul propriu de a o înțelege. Consider că asta a fost cea mai bună metodă, pentru că nu poți învăța pe cineva să devină artist, ci cum să realizeze că este unul. Cred că trebuie să-mi dedic întreaga viață pentru a-mi îmbunătăți calitățile artistice și, pentru a deveni un artist bun, trebuie să petrec suficient timp în acest scop. Prețuiesc fiecare minut și fiecare secundă și voi continua să muncesc din greu pentru a-mi îndeplini visul. Cu ajutorul profesorului meu, am reușit să-mi găsesc calea, să trec peste acest examen și să obțin cele mai bune rezultate. Am devenit mai curajoasă și abia aștept să-mi îndeplinesc visul de artist și să încep studiile la Universitatea de Arte din Londra!".

Citește și:

British School of Bucharest

Profesorul de artă al lui Mary, Mark Williams, unul dintre cadrele didactice cu cea mai îndelungată experiență de predare la BSB, de peste 10 ani, este extrem de mândru de rezultatele elevei sale și crede cu tărie că va avea un viitor strălucit: „După cum se spune, succesul este 99% transpirație și 1% inspirație, iar realizările lui Mary sunt rezultatul concret al acestui fapt. Reușita ei stă în capacitatea de a munci fără să aștepte acel moment de inspirație. Calitățile unice ale muncii sale au fost rezultatul îmbinării unei importante cercetări individuale cu ideea de experimentare. Mă aștept ca Mary să aibă succes în drumul pe care și l-a ales și nu mă va surprinde deloc să aflu că, în 10 ani de acum încolo, va deveni un artist desăvârșit”.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.