400 de piloți și echipaje din Europa vor celebra eroii români - 100 baloane pentru România

400 de piloți și echipaje din Europa vor celebra eroii români - 100 baloane pentru România
Kudika
20 Septembrie 2018

În perioada 3 - 7 octombrie 2018, Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României va găzdui cea de-a 5-a ediție a Maramureș Balloon Fiesta, un proiect ambițios, care pune România pe harta europeană a baloanelor cu aer cald.

Comunicat de presă

Intitulată "100 baloane pentru România", ediția de anul acesta va fi dedicată Centenarului României. 100 de baloane cu aer cald din întreaga Europă, dar și din Japonia și Chile, se vor reuni în Baia Mare pentru o întâlnire memorabilă, cu un onest și asumat mesaj despre pace și bucurie: "La mulți ani, România! Ne bucurăm că ești!".

100 baloane pentru Romania

sursa foto: facebook maramures baloon fiesta

La zborul liber de duminică dimineața, 7 octombrie 2018, cei 400 de piloți și membri de echipe din 28 de țări europene, împreună cu participanții care vor fi prezenți pe aerodromul din Baia Mare, vor ține un moment de reculegere pentru comemorarea eroilor români.

"Centenarul României coincide cu 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial, un eveniment cu o încărcătură spirituală puternică pentru întreaga Europă. Prin "100 baloane pentru România" propunem celebrarea tuturor eroilor Europei concomitent cu Centenarul României", spune Loredana Ionescu, președintele Asociației S.E.N.S.

"Îi invităm pe toți românii să celebreze alături de noi 100 de ani de România, la #festivalulbucuriei, un proiect civic unic, de talie europeană, unde tradițiile vii ale Maramureșului se întâlnesc cu tradiția zborului cu balonul cu aer cald! Scopul nostru este să construim un eveniment anual care să valorifice și să promoveze frumusețea și bogățiile culturale ale Maramureșului printr-o experiență memorabilă oferită de spectaculozitatea unui zbor cu baloanele cu aer cald. Este o combinația irezistibilă!"

Cele 5 zile ale festivalului Maramureș Balloon Fiesta vor reuni sesiuni de zbor liber cu balonul, sesiuni de zbor ancorat, zboruri cu planorul, târg meșteșugăresc, gastronomie locală și activități pentru copii.

"Probabil cel mai spectaculos moment pentru familiile cu copii va fi sesiunea de zbor ancorat de duminică după-amiază, când toate cele 100 de baloane vor fi înșirate pe aerodrom, un fel de expoziție uriașă de artă aeriană în aer liber, asemănătoare cu 100 de lumânări pe tortul României!"

Ziua de joi, 4 octombrie 2018, este dedicată piloților și echipajelor pentru care organizatorii pregătesc o incursiune în zona rurală a Maramureșului, în Țara Lăpușului, care va începe cu zborul de dimineață la ora 7, momentul cel mai spectaculos al zilei din punctul de vedere al frumuseții peisajului ce va putea fi admirat.

Cei interesați pot prelua imagini live de pe pagina de internet a evenimentului, acesta fiind transmis live pe Facebook, Youtube și Instagram.

sursa foto front page: shutterstock/olena tur

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri