Setari Cookie-uri

Cum să îți ușurezi treburile casnice și să câștigi mai mult timp pentru tine. 4 soluții practice

Uneori, treburile casnice par că nu se mai termină și că nu vei reuși să te relaxezi măcar jumătate de oră și să te ocupi de lucrurile care îți fac plăcere. Și cum timpul este o resursă valoroasă, cu siguranță că te-ai gândit cum poți să îl gestionezi mai bine, mai ales atunci când ai atâtea lucruri de făcut prin casă.

La fel de important este să ai și o casă curată, unde să te poți relaxa și să petreci timp cu cei dragi. Din fericire, noi am găsit câteva soluții practice care îți vor ușura treburile casnice și te vor ajuta să termini treaba mai repede.

Treburi casnice

Organizează-te din timp

Dacă te apuci să faci curat în baie și abia atunci ți-ai adus aminte că mai ai și rufe de spălat și că, pe deasupra, trebuie să pregătești și cina, mai mult ca sigur o să te simți copleșită și nu o să reușești să termini totul la timp.

În schimb, dacă îți faci un plan clar cu toate activitățile pe care le ai de făcut și stabilești cât timp ar trebui să dedici fiecărei activitate, vei reuși să economisești timp. De exemplu, stabilește care sunt zilele în care trebuie să gătești cantități mai mari de mâncare, când vrei să speli rufe sau când este convenabil să faci cumpărăturile, dimineața sau seara. Treptat, programul se va transforma în rutină și îți va fi mai ușor să îți organizezi timpul.

Citește și:

Fii multitasking

Planificarea activităților este importantă și pentru că te poate ajuta să termini mai multe treburi în același timp. Chiar dacă o să depui mai mult efort în acel interval de timp, avantajul este că vei termina mai multe activități și vei salva timp prețios.

Asigură-te că ai la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie și apucă-te de treabă. Dacă, de exemplu, trebuie să speli rufe, să gătești și să faci curățenie, începe cu prepararea mâncării. Dacă prepari o supă, odată ce ai curățat legumele aceste pot fierbe singure, în timp ce tu pui rufele la spălat și apoi dai cu aspiratorul în casă.

Folosește electrocasnicele în mod inteligent

Aparatele electrocasnice sunt principalul tău ajutor în casă când trebuie să economisești timp. În primul rând poți opta să achiziționezi electrocasnice care pot înlocui activitățile tale, așa cum ar o mașină de spălat vase sau un aparat pentru făcut pâine.

Citește și:

În al doilea rând trebuie să știi cum să folosești în avantajul tău funcțiile acestora. De exemplu, optează pentru o mașină de spălat care are funcții suplimentare, așa cum ar fi funcția care îți scoate îmbrăcămintea gata de purtat, fără cute nedorite, sau cu funcții care îți permit să adaugi orice articol de care ai uitat în primele minute ale ciclului de spălare selectat.

Fă curățenie treptat

Curățenia nu înseamnă să îți iei o zi întreagă ca să freci grăsimea de pe aragaz, să dai cu aspiratorul și să speli baia, ci poate fi făcută treptat. De fapt, curățenia poate însemna o întreținere minimă și activități pe care poți să le faci din mers.

De exemplu, dacă ai observat că s-a pus praful pe noptieră, nu aștepta până în ziua în care ți-ai propus să faci curățenie, ci ia un șervețel umed și șterge praful. Astfel, atunci când vine ziua în care vrei să faci curățenie, o să vezi că vei petrece mai puțin timp decât te-ai fi gândit.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.