Setari Cookie-uri

Cauti apartament de inchiriat? 5 lucruri la care sa fii atent si 5 la care poti inchide ochii

Daca esti in cautarea unui apartament in care sa stai cu chirie, este cert ca trebuie sa faci o cercetare prealabila.

apartament de inchiriat

Fie ca este un oras nou sau deja cunoscut, alegerea apartamentului in care vei sta cu chirie este important sa indeplineasca cerintele tale, astfel incat sa te simti confortabil si sa ai sentimentul de acasa.

La o simpla cautare pe net vei vedea ca iti sunt puse la dispozitie o varietate de apartamente de inchiriat din care poti alege. Gasesti inchiriere apartamente in Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi, Constanta, al caror pret variaza in functie de o serie de factori precum suprafata, localizare, gradul de modernizare.

La ce inchizi ochii si la ce nu, afla din randurile de mai jos.

5 lucruri la care sa fii atent

1. Localizare

Daca este un lucru la care sa nu faci rabat, acela este al localizarii apartamentului in raport cu distanta fata de job. Daca nu vrei sa iti faci nervi in trafic sau sa consumi timp semnificativ pe drum, atunci alege sa fii aproape de birou. In Bucuresti, apropierea de metrou este primordiala.

Citește și:

2. Compartimentare

In cazul in care te muti cu un coleg de apartament sau cu familia, este important sa acorzi atentie compartimentarii. Vei avea nevoie de un apartament decomandat. De asemenea, daca te muti cu chirie in garsoniera, chiar daca esti o singura persoana, tine cont ca sunt unele care au bucataria inchisa, asadar livingul este separat de restul. S-ar putea sa iti placa mai mult aceasta idee.

3. Reabilitare termica

Iti doresti facturi mai mici la intretinere? Cu siguranta vrei sa ai facturi rezonabile de plata. Atunci uita-te si daca blocul a fost intr-un program de reabilitare termica. Nu va trebui sa setezi caloriferul la maxim in timpul iernii.

4. Spatiu de depozitare

Acest lucru inseamna sa ai suficiente dulapuri, un sifonier generos. Mobila pe comanda va exploata intotdeauna cel mai bine spatiul dintr-o casa. Chiar daca nu te muti cu toate lucrurile, o patura, o perna tot va trebui sa ai unde sa le pastrezi.

Citește și:

5. Loc de parcare

Ai masina? Atunci intreaba de locul de parcare. Este important sa ai unul, astfel incat sa nu trebuiasca sa ocolesti seara blocul in cautarea unuia. Masina ta va fi in siguranta si aproape de bloc.

5 lucruri la care poti inchide ochii

1. Mobila

Daca mobila este veche nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Functionalitatile ei sunt aceleasi, nu se pierd. In plus, chiar daca vei primi un musafir, nu ai de ce sa te simti inconfortabil din cauza mobilei vechi, este stiut faptul ca nu este aleasa de tine, deci nu reprezinta gustul tau.

2. Etaj

Este un etaj prea sus, la 9 sau la 8? Fii fara grija, cu liftul nu vei resimti niciodata ca o problema acest aspect. In plus, s-ar putea ca privelistea de sus sa fie chiar spectaculoasa.

3. Departarea de centru

Daca jobul tau este la marginea orasului, nu mai constituie deloc o problema ca esti departe de centru. Important este sa ajungi usor la job. In plus, daca esti aproape de mijloacele de transport in comun, vei ajunge fara probleme si in centru. Supermarketurile si hipermarketurile, centrele comerciale sunt acum la tot pasul, deci faptul ca nu stai in mijlocul orasului nu iti aduce disconfort.

Citește și:

4. Vecini

Daca este un cartier de oameni in varsta, nu trebuie sa te ingrijoreze acest lucru. Cel mult, s-ar putea sa te tina de vorba cand va intalniti pe scara blocului. Persoanele singure simt nevoia sa comunice. Dar gandeste-te ca nu vei avea galagie din cauza vreunei petreceri.

5. Zona verde

De la fereastra apartamentului vezi doar ciment, alte blocuri? Nimic verde? Cel mai probabil si daca aveai un parc aproape, nu ai fi exploatat acest avantaj la maxim. Dupa o zi la job, iti faci cumparaturile, ajungi acasa, te ocupi de treburile casnice. Timpul care iti ramane seara este prea scurt.

Vei fi mai motivat in felul acesta sa iesi din cartier la final de saptamana, sa te intalnesti cu prietenii, sa mergi intr-un parc, unde fiind weekend vei avea cu adevarat timp de role sau bicicleta.

Alegerea apartamentului in care stai cu chirie este importanta. Cu toate aceastea, tine cont ca nu exista apartamentul perfect. In plus, lipsa unor anumite facilitati, care de altfel nu sunt neaparat necesare, conduc si la un pret mai mic al chiriei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.