Setari Cookie-uri

Idei de petreceri de iarnă pentru copii

Iți sugerăm câteva idei care ar putea ține o grupă mică de copii, de la 3 la 6 ani, ocupați câteva ore, iar riscul de a lăsa în urmă dezordine și haos să fie ceva mai mic.

petreceri copii

Se apropie sezonul de iarnă, sărbătorile se înlănțuie una după alta, nici nu știi când se face ianuarie… Dar până acolo mai este! Vin serbările de la grădiniță, poeziile învățate sârguincios, fetița ta arată adorabil într-un costum fulg de nea iar băiețelul este cel mai frumos Tom Degețel din oraș!

Să fim sinceri, sezonul acesta de iarnă poate fi solicitant pentru părinți, copiii trebuie ținuți mereu atenți cu ceva, stimulați cu vreo activitate nouă (copiii se plictisesc rapid de orice activitate repetitivă). Așadar de unde să capete părinții idei pentru petrecerile de final de an?

Cum ții o gașcă de copiii atenți și liniștiți

Noi îți sugerăm câteva idei care ar putea ține o grupă mică de copii, de la 3 la 6 ani, ocupați câteva ore, iar riscul de a lăsa în urmă dezordine și haos să fie ceva mai mic.

Citește și:

De exemplu, copiii pot să fie invitați să construiască piramide din cadouri. Tot ce ai nevoie sunt mai multe cutii goale de diverse mărimi, de preferință de forme diferite și hârtie de ambalaj. Fii sigur/ă că nu vor sta în picioare prea repede, dar cine termină primul are dreptul să aleagă cadoul pentru cadoul de Paște (și să primească ce a cerut).

Jocuri mai dinamice

Un joc trăznit și care sigur îi va ține atenți pe ștrengari este să arunce, de la câțiva metri distanță, bomboane mici în câteva pahare de plastic grupate pe masă. Copiii aruncă cu rândul și cine nimerește mai multe pahare primește ceva.

Copiii mai mari, care pot fi făcuți atenți ceva mai mult timp, pot fi provocați să devină mici scriitori: cineva începe să scornească o poveste și altcineva o continuă. Povestea trebuie să aibă o acțiune coerentă, iar un adult o va scrie undeva. Dacă se „produc” mai multe astfel de povești pentru copii, poate ieși chiar o carte pentru prichindei!

Citește și:

Decorarea prăjiturilor de Crăciun este o activitate iubită de copii, care are și avantajul că permite petrecerea de timp alături de mama, ea fiind de obicei cea care face prăjiturile. Dar și copiii aflați în vizită la o familie pot fi ținuți ocupați cu decoratul. Cumpără o cantitate generoasă de picromigdale, câteva forme de decorat tortul, câteva borcane de ciocolată lichidă din comerț sau cremă de vanilie și lasă-i să se mânjească în jurul unei mese mari. Cine decorează mai imaginativ picromigdalele are dreptul de a mânca oricâte vrea el (sau ea). Sigur, după mai multe mese (și aici intervine diplomația părintească).

Bricolaj cu diverse fleacuri

Adună într-un coș mai mare deșeuri de hârtie și pânză de prin casă. De la rulouri de carton de la sulurile de hârtie igienică și până la plante presate și ațe colorate, din ele copiii sunt invitați să facă păpuși, reni pentru Moș Crăciun sau personaje din desenele animate. Asigură-te că au la dispoziție lipici non-toxic și foarfece bine ascuțite (pe care să le mânuiască doar cei mai măricei). Este un joc potrivit pentru cei mai mari, dar toți copiii, în general, sunt stimulați de ideea de a construi ei ceva din nimic și e posibil să ai liniște vreo două ore, cât pregătești cozonacii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.