Setari Cookie-uri

Mișcarea națională Și eu trăiesc sănătos!

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS este aliniată recomandărilor OMS de promovare a activităților fizice în rândul tinerei generații.

Comunicat de presă

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” - SETS, inițiată de Fundația PRAIS în anul 2011, răspunde obiectivelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind prevenirea și stoparea obezității infantile, prin implementarea de programe care promovează nutriția echilibrată, activitatea fizică menită a reduce sedentarismul în rândul copiilor și adolescenților.

Si eu traiesc sanatos

În acest context, alături de parteneri instituționali, organizații medicale, universități, de membrii fondatori din cadrul Federației Romalimenta, mișcarea SETS a dezvoltat la nivel școlar, largi campanii de informare, educare și activare a aproape 180.000 de elevi din ciclul primar din 250 de școli, 5 orașe și 14 localități rurale, a familiilor acestora, a 3.000 de cadre didactice, promovând stilul de viață bazat pe activități fizice zilnice, o alimentație echilibrată, hidratare, igienă, somn de calitate.

Citește și:

„Obiectivul companiei noastre este de a crește calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos - un angajament pe care l-am luat față de societate. În calitate de Membru Fondator, susținem de 8 ani mișcarea națională SETS, acum parte a inițiativei noastre globale, Nestlé for Healthier Kids* prin care ne-am propus să sprijinim 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă, până în anul 2030”, a declarat Ana-Maria Doxan, Communication Director, Nestlé România.

Conform unui nou studiu al Universității din Granada, Spania**, activitatea fizică susține dezvoltarea creierului, iar copiii care o practică în mod regulat, au mai multă materie cenușie, rezultatele lor școlare devenind mai bune.

Ultima ediție SETS a înregistrat rezultate excelente în activările menite a educa și a motiva elevii să facă mișcare, aliniindu-se recomandărilor OMS. Peste 11.400 de elevi alături de 462 de cadre didactice din 105 școli au făcut 2.878 activități de gimnastică de înviorare în clasă. Alergările ușoare, timp de 10 minute, au avut un real succes, înregistrându-se 2.031 de sesiuni de alergare, care au angrenat 5.874 de elevi și 227 de cadre didactice din 56 de școli. De asemenea, elevii au creat și au dansat în cadrul a 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 elevi și 491 de cadre didactice din 82 de școli.

Citește și:

„Atunci când știi, poți face alegeri bune! Beneficiile exercițiilor fizice zilnice sunt recunoscute la nivel mondial. De aceea considerăm că este o prioritate informarea, educarea, activarea continuă a copiilor, a familiei, pentru a cunoaște și experimenta efectul benefic, determinant al bunelor obiceiuri de stil de viață, pentru sănătate”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” - SETS este posibilă datorită parteneriatului public - privat din care fac parte 10 instituții de stat, reputate organizații medicale și sportive, universități, sub egida Consiliului Științific.

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.