Setari Cookie-uri

Cele mai promițătoare cariere pentru tinerii care vor să devină antreprenori

Anumite alegeri de carieră sunt mai promițătoare decât altele dacă obiectivul pe termen lung este deschiderea propriei afaceri.

tineri antreprenori

Unii antreprenori au intrat cu succes în afaceri fără să fi avut vreodată un loc de muncă tradițional, dar mulți alții au acumulat experiență de muncă solidă înainte să își poată deschide propriul business.

Experiența pe care au adus-o diverse joburi i-a ajutat să-și dezvolte abilitățile de care aveau nevoie pentru a reuși pe cont propriu, să învețe totul despre mediul de business și să cunoască potențiali clienți.

Multe companii încurajează spiritul antreprenorial, dar poate că mai important este rolul pe care angajatul îl are în acea companie. Anumite alegeri de carieră sunt mai promițătoare decât altele dacă obiectivul pe termen lung este deschiderea propriei afaceri. Iată cu ce s-au ocupat, mai întâi, mulți dintre cei care au pornit afaceri pe cont propriu:

Citește și:

Avocat

Mulți oameni de business sunt de profesie avocați. În Statele Unite, a apărut termenul de lawtrepreneur, interesant fiind faptul că aceștia nu fondează neapărat firme de avocatură, ci, de multe ori, companii tech. Avocații sunt printre cei mai bine pregătiți profesioniști când vine vorba despre a negocia contracte și sunt buni comunicatori.

Agent de vânzări

Antreprenorii sunt, în fond, oameni de vânzări. Un agent de vânzări bun va cunoaște cerințele pieței și va găsi cu ușurință clienți și când va lucra pe cont propriu, va ști să negocieze și va fi pregătit să gestioneze refuzurile.

Broker imobiliar

Cei care lucrează în imobiliare sunt la fel de bine pregătiți pentru un business pe cont propriu. Un broker imobiliar cunoaște bine piața imobiliară, dar și mersul economiei, are cunoștințe de marketing și vânzări, este un bun negociator și un la fel de bun consilier.

Citește și:

Pe de altă parte, dacă te întrebi cum poți ajunge dezvoltator în domeniul imobiliar, precum omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri și fondatorul Genesis Property, companie care deține parcurile de afaceri West Gate și Novo Park, o carieră în vânzări ar putea fi cel mai bun start.

Specialist în relații publice

Un job în publicitate, marketing sau relații publice le oferă viitorilor antreprenori cunoștințele necesare pentru a ajunge la cei care le pot cumpăra produsul sau serviciul. Oamenii de comunicare sunt creativi, știu să facă networking și sunt la curent cu cele mai noi tendințe.

Designer

Un designer de produs care a lucrat pentru alții are abilitățile necesare pentru a crea propriul un produs sau serviciu și pentru a-l pregăti pentru lansare.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.