Setari Cookie-uri

Cum să-ți pui în valoare simțul artistic atunci când îți decorezi locuința. 4 idei creative

Decorarea unei camere nu trebuie să se rezume la schimbarea unei canapele vechi sau a unui birou defect. Aceasta este o oportunitate să îți pui în valoare simțul artistic și să conferi locuinței tale o notă personală.

locuinta

Atunci când redecorezi locuința ai ocazia de a face multe schimbări, atât de ordin practic, cât și estetic. Decorarea unei camere nu trebuie să se rezume la schimbarea unei canapele vechi sau a unui birou defect. Aceasta este o oportunitate să îți pui în valoare simțul artistic și să conferi locuinței tale o notă personală.

În același timp, e important să te asiguri că toate elementele decorative pe care le introduci se potrivesc cu cele existente. Spre exemplu, biblioteca din sufragerie ar trebui să aibă un stil și o culoare asemănătoare cu restul mobilei, ca să eviți contrastele prea puternice, ce pot fi supărătoare pentru ochi. Trebuie să îmbini funcționalitatea cu aspectul atunci când decorezi o cameră, iar asta nu e întotdeauna simplu. Tocmai de aceea, imaginația și simțul tău creativ joacă un rol atât de important. Iată câteva idei creative pentru living, hol, dormitor și bucătărie:

Citește și:

1. În living

Dacă vrei să schimbi aspectul livingului tău cu un minimum de efort și cheltuieli, poți opta pentru un perete accent. Pentru asta poți folosi tapet sau poți vopsi peretele în diferite culori, care să-l diferențieze de restul camerei. Cel mai potrivit perete este cel pe care e situat televizorul, acesta fiind și peretele la care privim cel mai des atunci când ne aflăm în living.

Alege culori sau modele de tapet care să se potrivească cu stilul și personalitatea ta, dar în același timp și cu restul mobilierului din cameră. Dacă vrei un accent mai redus, poți opta pentru un perete în culori neutre cum ar fi bej sau crem, iar pentru un efect mai puternic poți folosi nuanțe de albastru, roșu sau chiar portocaliu. De asemenea, cu ajutorul unei comode TV într-o culoare complementară sau contrastantă, efectul vizual pe care îl vei obține va fi unul foarte plăcut.

Citește și:

2. În hol

Holul este adesea una dintre cele mai neglijate camere ale locuinței noastre. Asta nu înseamnă însă că ar trebui să îl treci cu vederea. Toți musafirii care îți calcă pragul trec prin hol înainte de a ajunge în restul casei, așa că merită să investești puțin timp și efort și în aspectul acestuia.

O metodă foarte bună de a scoate în evidență această cameră este cu ajutorul lambriurilor, pe care le poți monta chiar tu însăți. Conform This Old House, instalarea lambriurilor nu e o operațiune dificilă, putând fi executată fără probleme și de un amator. Cu ajutorul lambriurilor, holul tău va căpăta un aspect elegant și rafinat, iar pereții vor fi bine protejați de apa, noroiul și murdăria de pe încălțăminte în zilele ploioase.

Citește și:

3. În dormitor

Poți adăuga dormitorului tău o notă de eleganță și rafinament foarte ușor, cu ajutorul unor panouri dreptunghiulare îmbrăcate în tapet. Acestea sunt ușor de realizat chiar și de cineva fără experiență, întrucât nu ai nevoie de materiale sau unelte speciale, doar de două sau trei panouri dintr-un lemn ușor sau polistiren și tapetul care le va îmbrăca. Ca să le scoți în evidență, folosește tapet cu culori și tipare deosebite. Poți atârna aceste panouri deasupra patului sau pe un perete gol din dormitor.

4. În bucătărie

Poți schimba radical aspectul bucătăriei tale cu un poster supradimensionat pe unul din pereții rămași liberi. Poți opta pentru un poster în culori vii și puternice sau pentru unul în culori alb negru, în funcție de preferințele tale și decorul camerei. Posterele supradimensionate se potrivesc fără probleme atât în bucătăriile în stil modern, cât și în cele vintage. Singurul lucru la care ar trebui să fii atentă e ca acesta să se potrivească din punct de vedere cromatic cu restul elementelor decorative din cameră.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.