Setari Cookie-uri

Organizezi o petrecere? Iată 5 sugestii pentru o seară distractivă

Sugestii pentru o petrecere de care invitații tăi să-și aducă aminte cu drag.

petrecere Nu este ușor să organizezi o petrecere reușită, la care toți invitații să se simtă bine. Trebuie să fii atentă mereu la toți invitații, precum și la o serie de elemente, dacă vrei ca lucrurile să meargă bine și toată lumea să plece mulțumită acasă. Uneori poate fi dificil să ții în echilibru toate lucrurile pe care le ai de făcut, motiv pentru care e important să-ți stabilești prioritățile și să te organizezi din timp. Nu vrei să fii nevoită să cobori în toiul petrecerii până la magazin fiindcă ai rămas fără apă sau ai uitat să cumperi covrigei. Însă, dacă îți aloci suficient timp pentru organizare și mergi din timp la cumpărături, lucrurile vor merge ca pe roate. Iată 7 sugestii pentru o petrecere de care invitații tăi să-și aducă aminte cu drag:

Citește și:

1. Cum să alegi băutura

Așa cum ar fi de așteptat, felul în care alegi băutura ce se va servi la petrecere contează foarte mult. Ca să poți face o alegere cât mai potrivită, e bine să te orientezi și după gusturile invitaților și, de asemenea, după natura petrecerii tale. Spre exemplu, dacă se va dansa mult, e important să ai suficientă apă și răcoritoare pregătite. De asemenea, e bine să ai și diversitate în ce privește opțiunile invitaților tăi. Ar trebui să ai la dispoziție atât tării, cât și băuturi aperitive și ar fi bine să fii pregătită și cu cocktailuri sau băuturi fără alcool pentru cei care conduc sau nu doresc să consume alcool.

2. Ce fel de mâncare ar trebui să servești

La petreceri, în special la cele la care se dansează, mâncarea nu este preocuparea principală a invitaților. Deși tuturor li se va face foame mai devreme sau mai târziu, atunci când ai mai mulți invitați, ar fi bine să te concentrezi pe aperitive și snack-uri mai degrabă decât pe mâncăruri prea complicate. Dacă invitații tăi sunt prea numeroși, le va fi foarte greu să-și găsească toți loc la masă pentru a servi o friptură cu sos.

Citește și:

3. Care e muzica potrivită

Nu există un tip de muzică „corect” sau „greșit”. Aceasta ar trebui să fie adaptată la gusturile invitaților tăi. E bine să incluzi câte ceva pentru fiecare în playlist-ul pe care îl vei pregăti, astfel încât toți să se simtă bine și să-și dorească să danseze. Cu toate acestea, dacă ai o petrecere cu mulți invitați, unde gusturile sunt mai eclectice, ar fi bine să eviți genurile controversate, cum sunt manelele sau muzica hard rock, întrucât pot genera nemulțumiri în rândul unora dintre participanți.

4. Cum ar trebui să fie decorul

Decorul potrivit ține foarte mult de tipul petrecerii. Dacă însă petrecerea ta nu are un specific prestabilit, ca în cazul Revelionului sau al Crăciunului, poți opta pentru o petrecere tematică. Conform Beau Coup, este mult mai ușor să alegi decorul potrivit pentru o petrecere dacă aceasta urmează să aibă o tematică. Asta pentru că la petrecerile tematice știi dinainte care este mesajul pe care vrei să-l transmiți invitaților tăi și ce dorești ca aceștia să-și aducă aminte. Tot ce trebuie să faci e să alegi elementele potrivite pentru tema pe care ți-ai propus-o, iar totul se va aranja de la sine.

Citește și:

5. Pe cine ar trebui să inviți

E important să alegi cu grijă persoanele pe care le inviți la petrecerea ta. Trebuie să eviți să aduci împreună oameni care se află în conflict sau persoane din cupluri care s-au despărțit, ca să eviți situațiile neplăcute. Nimănui nu-i place să se afle la aceeași petrecere cu un om cu care nu se înțelege bine sau pe care spera să n-o mai vadă. Acest lucru poate duce la certuri sau la situații conflictuale care îți vor umbri petrecerea și vor strica buna dispoziție a celorlalți, așa că ar fi bine să eviți o astfel de situație.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.