Noul Range Rover Evoque, disponibil in Romania!

Noul Range Rover Evoque, disponibil in Romania!
Kudika
30 Noiembrie 2018

Cea mai nouă variantă a modelului Range Rover Evoque, a fost prezentată oficial, la finalul săptămânii trecute, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra.

comunicat de presa

Cea mai nouă variantă a modelului Range Rover Evoque, a fost prezentată oficial, la finalul săptămânii trecute, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra.

Consolidându-şi statutul de pionier pe piața SUV-urilor compacte de lux, având vânzări globale de peste 772.096 unități și mai mult de 217 premii internaționale, noul Range Rover Evoque reprezintă evoluția sofisticată şi reinterpretată a versiunii inițiale, lansată în 2011. Mixul de neegalat dintre istoria Range Rover şi tehnologia de ultimă generație, devoltată şi implementată în Marea Britanie, vine şi mai mult în întâmpinarea nevoile clienților de astăzi. Printre cele mai importante aspecte tehnologice se numără tehnologia de tip “Clear Sight Ground View”, ca parte a sistemului de camere perimetrale și oglinda retrovizoare, care se transformă într-un ecran HD, pentru a reda ceea ce se află în spatele autovehiculului.

Gerry McGovern, Director de Design Land Rover, menționează: ”Atunci când Range Rover Evoque a debutat în 2010, a transformat lumea SUV-urilor compacte, iar noul model are rolul de a continua această călătorie remarcabilă.”

Nick Rogers, Director Executiv, Product Engineering, Jaguar Land Rover, a spus: ”Sub caroserie se află o revoluție tehnică și de inginerie. Structura complet nouă, este compatibilă atât pentru sistemul plug-in, cât și pentru varianta mild-hybrid, singurele elemente nemodificate, la exterior , fiind mânerele. Noul șasiu exploatează la maxim caroseria mai rigidă, asigurând confort în timpul călătoriei și rafinamentul unui veritabil Range Rover. Acum, Evoque este mai capabil ca niciodată. Software-ul care se află în spatele sistemului Infotainment a fost rafinat pentru a-i oferi şoferului o experiență și mai intuitivă. În plus, pentru integrarea unitară a smartphone-urilor, am adăugat Apple CarPlay și Android Auto.”

La evenimentul de lansare, activista și modelul britanic Adwoa Aboah a purtat o rochie creată special de Ashley Williams, realizată din materiale textile din piele întoarsă, similare cu cele folosite pentru fabricarea tapițeriei autovehiculului. Aceste materiale textile sunt create din microfibre de poliester reciclat din obiecte precum sticlele de plastic. Mai exact, echivalentul a 53 de sticle de plastic sunt folosite în fiecare vehicul pentru realizarea scaunelor.

Interesul Land Rover pentru sustenabilitate se reflectă și în folosirea unei game mai ample de materiale pentru interior, ce păstrează semnătura de lux a Range Rover Evoque.

Mai mult, Jaguar Land Rover s-a concentrat asupra diminuării impactului generat de autovehicule asupra mediului. Acest lucru a implicat reducerea de CO2 necesar pentru fabricarea fiecărui autovehicul cu 46 % față de modelele din 2007 și achiziționarea de electricitate fără carbon pentru toate operațiunile din Marea Britanie.

La viteze de sub 17 km/h (11 mph), în timpul frânării, motorul se oprește pentru a micşora emisiile. Această tehnologie combină reducerea consumului de carburant și a emisiilor de gaze de eşapament, atingând rezultate de 50,4mpg (5,6l / 100km) și emisii de CO2 de 149g / km (Echivalent NEDC).

Clienții pot alege între șase variante de motorizari Ingenium in patru cilindri, trei pe benzină şi respectiv trei diesel. Cea mai eficientă variantă dintre acestea este 150CP diesel (AWD) cu emisii de 149 g/km (Echivalent NEDC) și 5,6 l/100 km (50,4 mpg) în timp ce la celălalt capăt se află un model benzină 300CP AWD, avand cuplul de 400 Nm, emisii de 186 g/km (Echivalent NEDC) și 8,1 l/100 km (34,4 mpg).

Modelul Range Rover Evoque va fi disponibil, în România, începând cu martie 2019, iar preţul de pornire, pentru varianta cu transmisie automată şi tracţiune integrală, 2.0l Diesel, 150 CP, va fi de 35.500 EUR + TVA.

Fanii pot afla mai multe detalii despre noul SUV urmărind hashtag-urile #LiveForTheCity şi #HelloEvoque, sau intrând aici.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri