Setari Cookie-uri

Ce sunt pereții verzi și ce avantaje au pentru locuință

Pereții verzi au numeroase avantaje, atât la exterior, cât și în interiorul locuiințelor sau al clădirilor de birouri.

pereti verzi

Pereții verzi adaugă valoare unei clădiri, îmbunătățesc calitatea aerului și reduc nivelul de zgomot. La interior, pereții din mușchi și licheni creează un climat sănătos, reglează temperatura și ajută la creșterea productivității angajaților.

Pereții verzi sunt structuri verticale realizate din diferite tipuri de plante vii, de obicei mușchi și licheni. Acestea sunt plantate într-un mediu de creștere format din pământ sau piatră și sunt întreținute cu ajutorul unui sistem de irigare. Astfel de plante pot fi folosite însă și pentru a crea diverse forme geometrice, care să decoreze un perete - mușchii sau alte plante, cum sunt aceste flori artificiale de pe Roberto Rossi, pot fi lipite cu adeziv special pentru a crea elemente de decor.

Pereții verzi au numeroase avantaje, atât la exterior, cât și în interiorul locuiințelor sau al clădirilor de birouri:

Citește și:

Adaugă valoare clădirii

Aspectul natural și durabil, la care se adaugă o reducere a facturilor la întreținere, înseamnă și ocreștere a valorii proprietății.

Îmbunătățesc calitatea aerului

Pereții verzi purifică aerul și sunt o sursă de oxigen. La interior, plantele ajută la eliminarea prafului și a unor toxine precum benzenul și formaldehida.

Reduc zgomotul ambiental

Pereții vii acționează ca o barieră împotriva zgomotelor și sunt mai eficienți din acest punct de vedere decât fațadele tradiționale. De multe ori, zgomotul ambiental este redus la jumătate.

Reduc temperatura ambientală

Vara, un perete verde ajută la crearea unui climat mai răcoros și mai plăcut la interior. Asta înseamnă că nu mai trebuie să folosești aerul condiționat. La exterior, pereții verzi pot reduce temperatura cu până la 3 ° C.

Citește și:

Creează un climat sănătos

A trăi și a lucra într-un mediu verde are un efect pozitiv asupra sănătății. Plantele ajută la reducerea stresului, oboselii și durerilor de cap. În birourile în care există pereți verzi, se înregistrează mai puține absențe cauzate de probleme de sănătate.

Ajută la creșterea productivității
Efectul pozitiv al plantelor se reflectă și în nivelul de satisfacție al angajaților. Într-un birou verde, productivitatea poate crește cu aproximativ 15%.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.