Setari Cookie-uri

5 reguli pentru a face o impresie bună la interviul de angajare

Indiferent că te pregătești acum pentru un interviu de angajare sau pur și simplu vrei să știi mai multe despre desfășurarea acestei etape, trucurile de mai jos te vor ajuta să faci o impresie bună

interviu de angajare

Interviurile de angajare reprezintă o experiență interesantă. Care, ce-i drept, vine la pachet cu multe emoții, uneori cu zile întregi de pregătire, dar, în final, este o experiență de pe urma căreia ai numai de învățat.

Indiferent că te pregătești acum pentru un interviu de angajare sau pur și simplu vrei să știi mai multe despre desfășurarea acestei etape, trucurile de mai jos te vor ajuta să faci o impresie bună într-o astfel de situație.

Află tot ce poți despre companie și jobul dorit

Da, toată lumea știe că research-ul este primul pas. Dar nu sunt mulți care să îl trateze cu seriozitate, așa că nu e de mirare că sunt candidați care se prezintă la interviu fără să știe exact pentru ce au aplicat.

În primul rând, documentează-te despre companie: care este domeniul de activitate, cum este programul, ce proiecte sau colaborări importante a avut. Nu te limita numai la website-ul organizației. Dacă este posibil, caută și articole pe internet, diferite păreri pe bloguri sau forumuri, fă cât mai multe săpături.

Citește și:

În ceea ce privește jobul, caută fișa postului pentru funcția la care țintești, cu atât mai mult cu cât găsești informații despre aproape orice. Analizează fiecare punct și gândește-te bine dacă ți-ar plăcea să faci acele lucruri. Dacă sunt aspecte în privința cărora ai dubii, întreabă despre ele la interviu. Nu ar trebui să îți fie teamă să ceri explicații suplimentare, important este să ai tabloul de ansamblu al jobului dorit.

Pregătește o copie a CV-ului pe care să o iei la interviu

În general, angajatorul sau specialistul în resurse umane vine cu CV-ul tău la interviu și îți adresează întrebări pe baza datelor din document. Însă ar fi bine să ai și tu un exemplar la tine, ca o măsură de precauție în plus.

Citește și:

Cea mai simplă și rapidă variantă este să completezi un model de CV Europass. Structura lui este cuprinzătoare, intuitivă și ușor de parcurs. Un sfat important este să îl completezi cât mai detaliat, în special la secțiunea Experiență personală, pentru ca angajatorul sau recrutorul să își facă o idee cât mai clară despre activitatea ta.

De asemenea, pe lângă CV, poți aduce un portofoliu (de fotografii, de campanii, de proiecte artistice, dovezi în plus ale succeselor tale) sau o mapă de prezentare care să îți pună în evidență skill-urile profesionale.

Gândește-te la posibilele întrebări ale angajatorului

În loc să ai un răspuns la tradiționala „Unde te vezi peste cinci ani?‟, pe care oricum nu prea o mai folosește nimeni, pregătește-ți un discurs coerent, în care să inserezi motivele pentru care tu ești cel mai bun om pentru jobul respectiv.

Citește și:

Cât despre întrebări, acestea vor fi mai degrabă: „Care a fost cel mai stresant moment de la locul de muncă?‟, „De ce îți dorești jobul respectiv?‟, „Care este cel mai mare succes profesional al tău, proiectul de care ești cel mai mândru?‟

Dacă vei parcurge din timp aceste întrebări, vei putea acoperi cât mai bine discuția, fără să omiți detalii importante despre tine, punctele tale tari și activitatea de până acum.

Pregătește-ți kitul pentru interviu

Cu o seara înainte, pregătește-ți hainele pe care le vei purta la interviu. Nu este suficient doar să le alegi, cel mai bine ar fi să le și probezi, ca să te asiguri că ai ținuta în care te simți confortabil.

De asemenea, verifică din nou toate detaliile interviului: ora, adresa (dacă este o adresă necunoscută, estimează cam cât timp vei face pe drum), datele de contact ale persoanei care te va intervieva (în caz că intervine ceva, să știi pe cine să anunți).

Citește și:

Nu în ultimul rând, încearcă să ajungi din timp, cu 15-20 de minute mai devreme, la sediul organizației sau la locul în care urmează să se desfășoare interviul.

Arată-ți interesul pentru companie

Chiar dacă mergi la un interviu de angajare, este important să pleci și tu de-acolo cu toate informațiile de care ai nevoie. Deci nu ar strica să pregătești un scurt interviu pentru cel din fața ta.

Adresează-i întrebări despre firmă, despre cultura organizațională, beneficii, regulament. În felul acesta îți vei da seama exact dacă este locul în care ți-ai dori să muncești.

În plus, întrebările tale îi vor demonstra recrutorului că ești interesat sincer de compania respectivă, că ți-ai făcut temele și că îți dorești să contribui la dezvoltarea sa.

Citește și:

Așadar, ești gata pentru următorul tău interviu de angajare? Ține cont de trucurile de aici și vei face o impresie excelentă!

Sursa foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.