Setari Cookie-uri

Tendințe în decorațiuni pe 2019: vezi aici corpuri de iluminat pentru fiecare stil

Dacă vorbim despre corpuri de iluminat pentru fiecare stil și cameră din casa ta, atunci trebuie să știi că orice accesoriu de iluminat poate fi punctul focal al încăperii. În funcție de spațiu și de funcția fiecărei camere și în funcție de tehnologie, desigur, mai ales raportat la trenduri, iată câteva criterii esențiale pentru a alege corpuri de iluminat versatile anul acesta.

Am adunat informații legate de ce corpuri de iluminat pentru fiecare stil poți alege, raportat la tendințele în mobilă și decorațiuni pentru 2019. Vom vorbi și despre câteva linii generale ce se aplică în alegerea unor corpuri de iluminat versatile, fără doar și poate șic.

Te invit, deci, să descoperi corpuri de iluminat pentru un stil modern, minimalist, ușor de adaptat interioarelor industriale și de tip Loft. Te invit să te inspiri din rândurile de mai jos când alegi corpuri de iluminat pentru un stil feminin, inspirat din decorurile retro și din formele Art Deco. Descoperă unde să folosești corpuri de iluminat pentru un stil rustic, în casa ta.

Accesoriile și decorațiunile de iluminat sunt accentele de culoare sau textură ale casei tale!

Ce trenduri se remarcă în 2019 la capitolul corpuri de iluminat pentru fiecare stil? Să începem cu texturile! Auriul soft, delicat, metalic este un finisaj popular, îmbinând linia urbană, modernă cu look-ul de fermă rurală, de cele mai multe ori cu patină mată.

Citește și:

Un alt trend în materie de alegere a unor corpuri de iluminat versatile pentru acest an se referă la formă și asortare. Se poartă linia simplă, clară, minimalistă, în defavoarea aglomerației și eclectismului.

Alege corpuri de iluminat pentru fiecare stil

Ornamentarea excesivă face loc detaliilor simple, curate, adesea ușor de încadrat în decorurile moderne. Cel mai mult, aceste corpuri de iluminat pentru un stil modern se asociază cu detaliile geometrice, tonurile neutre, pastelate și formele proeminente.

Și dacă tot vorbim despre formă, și pentru că am abordat mai sus inspirația în ceea ce privește texturile, să ne referim și la formă puțin! Fie că alegi corpuri de iluminat pentru un stil feminin, fie că optezi pentru detaliile masculine, sobre, simple, mai ”rough”, se poartă cât mai mare. Se poartă dimensiunea mare la corpuri de iluminat pentru fiecare stil, de la corpuri de iluminat pentru un stil rustic, la cele de inspirație urbană.

Citește și:

Corpuri de iluminat pentru fiecare stil: alege din selecția de mai jos!

Spuneam că poți alege corpuri de iluminat pentru un stil modern, corpuri de iluminat pentru un stil feminin, corpuri de iluminat pentru un stil rustic și nu ai greși nicicum! Toate se poartă, trebuie doar să știi cum le încadrezi în casa ta! Dar și despre ponturi de asortare și integrare în decor vom vorbi mai jos.

Când să alegi corpuri de iluminat pentru un stil modern: vezi cum au revenit liniile retro și industriale

Vorbim despre o revenire a stilului industrial dar cu finisaje ceva mai rustice, cu tonuri neutre multe și accent pe texturile metalice. Retro-industrial este ceva mai rafinat ca formă, față de anii trecuți. Este un stil inspirat de liniile de tip ”warehouse”.

Altfel spus, structurile metalice, bulbul lăsat la vedere, liniile simple specifice stilului industrial-retro are tonuri mai variate lui finisaje mai fine. Acest gen de corpuri de iluminat pentru fiecare stil se pot insera oricând în orice cameră, dar sunt ideale în bucătărie, dining sau living.

Citește și:

Descoperă aici corpuri de iluminat versatile

Cum asortezi corpuri de iluminat pentru un stil feminin-androgin

Actualitatea acestui an vine din contrastul de stiluri. Dacă vorbim despre corpuri de iluminat pentru un stil feminin, acestea nu sunt cele mai ladylike modele. Este vorba despre un feminin geometric, modern, amintind mai degrabă de detaliile Art Deco.

Vorbim, așadar, despre linii clare, simple și un echilibru de formă și artă. Art Deco se focusează pe linii ascuțite, forme geometrice interesante, mixând esteticul și funcționalitatea.

Când să folosești corpuri de iluminat pentru un stil rustic-vintage

Retro este și abordarea ce propune corpuri de iluminat versatile, cu bulb la vedere. Lustre, lămpi, veioze, candelabre, toate se poartă cu becul la vedere. Acest gen de accesoriu interior poate fi asortat decoruri retro-industriale dar și celor de tip Loft, și cu ceva inspirație și alături de piese rustice.

Citește și:

Mai ales că rusticul acestui 2019 este unul urban, citadin. Pentru maximum de efect, indiferent că alegi corpuri de iluminat pentru un stil modern, fie că optezi pentru corpuri de iluminat pentru un stil rustic, cel mai mult se poartă ansamblurile de becuri. Dacă vrei, un fel de candelabru cu bulbi la vedere.
Vezi sugestii de decor cu lămpi în stil Loft Industrial cu becuri la vedere

După cum vezi, există în 2019 corpuri de iluminat pentru fiecare stil, de la cele mai feminine linii, la cele mai industriale, având totuși un numitor comun: simplitatea liniilor și detaliile neornamentate excesiv. Chiar și în cele mai eclectice interioare, aceste corpuri de iluminat versatile pot completa decorul, încadrându-se fără probleme.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.