Setari Cookie-uri

3 sfaturi utile ca să alegi scaunele potrivite pentru bucătărie și living

Sfaturi utile care te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri când vine vorba de scaunele din living sau din bucătărie.

scaune de bucatarie

În designul interior există o regulă care spune că piesele de mobilier trebuie să fie alese având în vedere atât stilul, cât și funcționalitatea. O încăpere care ignoră nevoile locatarilor probabil că nu va fi niciodată iubită cu adevărat, chiar dacă este amenajată după gustul acestora. De aceea, atunci când achiziționezi obiecte de mobilier menite să-ți ofere confort, încercă să reziști tentației de a opta pentru unele spectaculoase, dar pe care nu poți sta comod mai mult de câteva minute.

Ți-am pregătit o listă de sfaturi utile care te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri când vine vorba de scaunele din living sau din bucătărie.

Stabilește mărimea potrivită

Chiar dacă ai văzut într-un magazin niște scaune adorabile, nu te grăbi să le cumperi până când nu verifici dacă dimensiunile acestora se potrivesc în decorul încăperii. Pentru a beneficia de suficient spațiu de manevră pentru o masă cu scaune de jur împrejur, ai nevoie grosso modo de o suprafață aproape de trei ori mai mare decât cea a mesei.

Citește și:

În cazul bucătăriei, înălțimea scaunului depinde de înălțimea mesei. Acesta va trebui să încapă sub masă când nu este folosit și să asigure suficient spațiu pentru picioare când te așezi. Distanța ideală (d) dintre tăblia mesei și scaun este de aproximativ 30 de centimetri, așa că scaunul potrivit nu va trebui să fie mai înalt decât diferența dintre înălțimea mesei și (d), dar nici mai scund. Va trebui să măsori și lățimea șezutului, ca să vezi câte scaune vor încăpea, fără să le înghesui, pe fiecare parte a mesei. De asemenea, ia în considerare înălțimea spătarului, pentru mai mult confort. Dimensiunea optimă a acestuia poate varia între 50 și 56 de centimetri.

Regulile referitoare la dimensiuni sunt valabile și în cazul scaunelor pentru living.

Citește și:

Acordă atenție stilului

Scaunele de bucătărie nu trebuie să fie doar niște obiecte de mobilier pe care să stai atunci când iei masa. Ideal ar fi ca acestea să se integreze armonios în decorul încăperii, fie că optezi pentru un stil eclectic, care îți permite să alături scaune diferite, fie că mizezi pe niște modele clasice, cu linii simple, care se pot asorta ușor la majoritatea stilurilor.

În principiu, varianta în care combini scaune din stiluri diferite pentru a obține un aspect eclectic poate fi și cea mai economică (dacă alegi să dai o nouă șansă scaunelor vechi pe care le ai în casă), însă trebuie să te asiguri că există o oarecare uniformitate, chiar dacă diferă culoarea sau stilul.

Stilul în care este amenajat livingul trebuie să aibă o influență mai mare asupra alegerii modelelor de scaune pentru această încăpere. Niște scaune rustice nu se vor integra cu ușurință într-un decor contemporan.

Citește și:

Alege o tapițerie adecvată

În bucătărie e mai bine să eviți scaunele cu tapițerie din piele ecologică, pentru că vor fi supuse la o uzură mai mare decât cea din living și nu va trece prea mult timp până când se vor deteriora. Este mai practic să optezi pentru scaune fără tapițerie și să folosești perne speciale, pe care le poți spăla ușor ori de câte ori este nevoie.

În living, acordă atenție spătarului scaunelor din zona de luat masa. Dacă acesta este înalt și tapițat complet, camera va părea mai formală. Poți folosi scaune și în zona de socializare, lângă canapea, în locul fotoliilor. Dacă modelele de scaune fără brațe sunt mai adecvate pentru zona de luat masa, aici e mai bine să optezi pentru unele cu brațe, pentru mai mult confort, care imită aspectul unui fotoliu.

Citește și:

Ține cont de sfaturile de mai sus, vizitează mai multe magazine și testează scaunele care-ți plac ca să vezi cât de confortabile sunt. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să faci niște alegeri cu care te vei mândri.

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.