Setari Cookie-uri

Ai găsit un job în Timișoara sau vrei să te înscrii la facultate acolo? Iată ce trebuie să știi înainte să te muți!

Situat pe râul Bega, orașul Timișoara este considerat capitala oficială ori inima regiunii istorice Banat. S-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și continuă să se crească deoarece este un oraș accesibil pentru mulți pasionați de călătorii din străinătate.

timisoara

Aproape de frontierele cu Ungaria și Serbia, orașul Timișoara din vestul României a devenit un punct de atracție des vizitat în ultimii ani de o mulțime de turiști. Situat pe râul Bega, orașul Timișoara este considerat capitala oficială ori inima regiunii istorice Banat. S-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și continuă să se crească deoarece este un oraș accesibil pentru mulți pasionați de călătorii din străinătate, dar și pentru românii care doresc să își schimbe stilul de viață.

Care sunt cele mai bune cartiere din Timișoara

Dacă vrei să te muți în Timișoara pentru că ți-ai găsit un job mai bun ori vrei să îți continui studiile acolo, este important să îți cauți cu ceva timp înainte o locuință care să îți asigure tot confortul. Din fericire, orașul Timișoara îți pune la dispoziție o mulțime de cartiere în care este ușor să îți găsești o casă și mai ales să te adaptezi condițiilor de trai. Tot ce trebuie să faci este să cauți chirie în Timișoara și să selectezi locuința în funcție de bugetul disponibil. Pentru a te ajuta, îți dezvăluim și care sunt cele mai bune cartiere din Timișoara în care poți să stai cu chirie. Acestea au fost votate de către localnicii care locuiesc în zone. Au fost puse în discuție mai multe criterii de evaluare, iar printre ele amintim: instituțiile de sănătate publică, curățenia și mediul urban, calitatea mediului înconjurător, accesul la instituții educaționale, magazine și restaurante, recreere, siguranță, etc.

Citește și:

Top 5 cele mai bune cartiere din Timișoara

Cartierul Medicina ocupă locul fruntaș în top cu o medie de 76,67% în urma răspunsurilor primite de la localnici. Acesta înregistrează un procent de 86,90% din punct de vedere al siguranței, 88,10% facilități educaționale, 80,95% curățenie, 84,52% facilități medicale, 91,67% transport, 82,14% recreere și 58,33%, iar calitatea aerului a înregistrat un procent de 58,33%

Centrul Bancar. Este al doilea cartier în topul celor mai bune cartiere de locuit din Timișoara cu 72,36%. În urma voturilor primite de la localnici, în cartierul Centrul Bancar siguranța este de 80,56%, costul general al vieții de 70,83%, calitatea aerului de 50%, curățenie de 75%, accesul la magazine și restaurante de 93,06%, facilități educaționale de 76,39%, iar liniste 47,22%.

Citește și:

Bucovina. Cu un procent de 72,09% în cartierul Bucovina s-a votat 78,41% siguranță, 66,82% costul general de viață, 74,77% curățenie, 72,95% recreere, 73,86% acces la transport, 79,55% liniște, 73,86% magazine și restaurante, 66,36% calitatea aerului și 67,95% facilități medicale.

Soarelui. Pe locul patru, cartierul Soarelui a înregistrat un procent de 71,13% cu o siguranță de 77,53%, facilități medicale 73,90%, calitatea aerului 60%, recreere 79,19%, facilități educaționale 73,68%, magazine și restaurante 67,73%, transport 75,33%.

Tipografiilor. Cu o medie de 70,50%, în cartierul Tipografiilor s-a înregistrat un procent de 81,25 pentru siguranță, costul general de viață 65%, curățenie 68,75%, recreere 73,75%, magazine și restaurante 71,25%, facilități educaționale 73,75%, transport 72,50%, iar liniște 72,50%.

Citește și:

Care sunt cele mai ieftine cartiere în care poți să locuiești în Timișoara

Tot în urma raportului care se bazează pe evaluările pe care localnicii le-au făcut s-a adus la cunoștință și costul general al vieții. Iată ce presupune acesta pentru câteva dintre cartierele din Timișoara:

Cel mai scump cartier, în urma raportului a reieșit cartierul Medicina, cu o medie de 76,67%, urmat de cartierul Centrul Bancar cu 72,36%, Bucovina 72,09% și Soarelui cu 71,13%.

Cele mai ieftine cartiere în care poți să locuiești în Timișoara: cartierul Kuncz 42,06%, Favorit cu 47,50%, Semicentral 48,44%, Calea Urseni 48,66%, Aeroport 46,88%, Vladeasa 48,75%, Sinaia 49,83% si Fratelia 50,48%.

Unde te poți recreea în Timișoara

Timișoara este unul dintre cele mai mari orașe din țară, așa că iată ce poți vizita dacă mergi cu copilul în vacanță:

Citește și:
  • Grădina botanică - situată chiar în inima orașului, în apropierea fostei cetăți;
  • Parcul Rozelor - Unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Timișoarei, iar denumirea provine de la faptul că în parc există aproximativ 10.000 de tipuri de trandafiri;
  • Parcul Alpinet - Este amenajat încă din secolul al XX-lea și este locul perfect pentru relaxare;
  • Parcul Victoriei - sau Piața Victoriei care este în piața centrală din Timișoara, locul în care s-au adunat revoluționarii timișoreni în anul 1989.
  • Zoo - Copiii iubesc animalele, iar la zoo în Timișoara vor găsi 16 habitate, care adăpostesc 29 de specii și aproximativ 150 de animale.
  • Teatrul de păpuși și tineret Merlin - Este punctul de atracție al orașului deoarece pe scena teatrului Merlin au fost jucate piese de excepție. Toate piesele din program se adresează copiilor și tineretului.

Ce oportunități de recreere au adulții în Timișoara

Citește și:

Dacă mergi în vacanța la Timișoara și vrei să te relaxezi, dar și să te distrezi, ai din plin opțiuni. Iată și câteva idei:

  • Muzeul satului Bănățean;
  • Shopping City Timișoara și Iulius Mall Timișoara;
  • Asociația Memorialului Revoluției;
  • Fântâna cu Pești;
  • Restaurant Dinar, Sky sau Marele Restaurant Chinezesc;
  • The Note Pub și Epic Society.

Așadar, orașul Timișoara îți oferă o gamă variată de posibilități pentru a te adapta cât mai ușor. Găsești prețuri avantajoase la chirii și mai ales apartamente mobilate cu gust, restaurante, terase și cluburi, dar și muzee, parcuri și grădini amenajate.

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.