Setari Cookie-uri

5 trucuri să-ți redecorezi apartamentul fără investiții spectaculoase

Deseori, redecorarea unei locuințe este considerat ceva mult prea scump, dar lucrurile nu trebuie să stea întocmai așa.

redecorarea unei locuinte

Nu este nimic greșit să te plictisești de locul în care trăiești. Monotonia este un fenomen obișnuit în orice casă, însă marea eroare pe care o poți face este să nu schimbi nimic din jurul tău atunci când simți nevoia să te bucuri de ceva nou. Deseori, redecorarea unei locuințe este considerat ceva mult prea scump, dar lucrurile nu trebuie să stea întocmai așa. Câteva idei aplicate într-un mod creativ te pot ajuta să schimbi cu totul fața căminului tău, ieșind din monotonia deranjantă.

5 trucuri să-ți redecorezi apartamentul fără investiții spectaculoase:

1. Cutii decorative de depozitare

Elementele decorative din apartamentul tău pot fi și practice în același timp. Una dintre primele soluții prin care poți da mai multă culoare rafturilor din living sau spațiilor care de obicei rămân neutilizate este achiziționarea unor cutii și coșuri decorative de depozitare. Coșul te va ajuta să scapi de hainele care deseori rămân uitate prin casă înainte să ajungă la mașina de spălat, în timp ce cutiile pot deveni locuri perfecte pentru a păstra obiectele pe care rareori le folosești în locuință, dar pe care nu vrei să le arunci. O astfel de soluție te va ajuta în primul rând să scapi de dezordinea din living, iar în al doilea rând să aduci mai multă viață prin culoare camerei de zi.

Citește și:

2. Scapă de caloriferele vechi

Dacă stai într-o locuință mai veche, sunt șanse mari să ai în casă calorifere vechi care din punct de vedere estetic nu sunt foarte generoase. Cum nu le poți elimina pentru că tot ai nevoie de căldură în casă, o soluție excelentă ar fi înlocuirea acestora cu astfel de calorifere decorative, extrem de eficiente din punct de vedere termic și capabile să schimbe fața unei încăperi.

3. Schimbă covoarele și draperiile

O altă investiție minoră, dar cu potențial de a schimba cu totul aspectul căminului tău este cea în covoare și draperii. Acestea îți pot aduce și beneficii termice în locuință, atunci când sunt cu adevărat de calitate, dar în același timp pot sparge monotonia din casă prin culori, modele și forme. Fii creativă și îndrăzneață în alegerile pe care le faci, iar casa ta se va bucura de un suflu proaspăt.

Citește și:

4. Folosește-te inteligent de tapet

Nu trebuie să te gândești că este cazul să pui tapet pe toți pereții din living. Ar fi un cost destul de mare și în mare parte inutil pentru situația de față. Un truc simplu prin care poți readuce o cameră monotonă la viață este tapetarea unui singur perete din cameră, care de obicei nu e acoperit de mobilier masiv. Va atrage imediat atenția, mai ales dacă este asortat inteligent cu mobilierul din încăpere.

5. Obiecte personale ca elemente decorative

Nu lăsa fotografiile dragi din vacanțe sau alături de prieteni și familie să rămână uitate în telefon sau calculator. Folosește-te de astfel de obiecte personale pentru a da mai multă personalitate casei tale. Le poți imprima într-un colaj elegant, înrăma și așeza în puncte cheie din casa ta. De asemenea, te poți juca la fel și cu suvenirurile din vacanțele tale, pe care să le folosești ca elemente decorative în casă, mai ales pentru că fiecare dintre aceste elemente are o poveste aparte pentru tine.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: stockfour

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.