Setari Cookie-uri

Clopoțelul sună pentru al 4-lea an consecutiv la Școala siguranței Tedi!

Lansată în septembrie 2018, sesiunea de înscrieri în program a generat o nouă surpriză plăcută organizatorilor: numărul de elevi înscriși l-a depășit pe cel din fiecare an precedent. 

comunicat de presa

O nouă serie de elevi de clasa I participă anul acesta la Școala siguranței Tedi, un program educativ inițiat și implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi. Proiectul Școala siguranței Tedi se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Poliția Română.

Lansată în septembrie 2018, sesiunea de înscrieri în program a generat o nouă surpriză plăcută organizatorilor: numărul de elevi înscriși l-a depășit pe cel din fiecare an precedent.

Astfel, în anul școlar 2018-2019, 41.418 de elevi de clasa I din toată țara vor învăța, în mod creativ, cum să conștientizeze pericolele care îi înconjoară, cum să le evite și cum să le gestioneze. La finalul anului, ei li se vor adăuga celor peste 100.000 de elevi care au absolvit Școala siguranței Tedi între anii 2015-2018.

Citește și:

La Școala Gimnazială nr. 3 din Moreni, județul Dâmbovița, a avut deja loc una dintre primele lecții ale Școlii siguranței. În prezența mult îndrăgitei mascote Tedi, elevii, coordonați de doamna învățătoare Cristina Mihai, au beneficiat de informațiile oferite de reprezentanții poliției despre siguranța la școală şi despre situaţii particulare, respectiv: recunoaşterea manifestărilor de tip bullying, crearea unor relaţii de prietenie între colegi şi rezolvarea nonviolentă a situaţiilor conflictuale.

La această lecție a participat și Anca Sână Serea, om de televiziune și blogger de parenting. La Școala siguranței Tedi vor fi cooptate și alte persoane publice care, prin experiența și imaginea lor, influențează și constituie exemple de urmat de către cei mici.

Citește și:

La final, elevii au interacționat cu specialiștii Poliției Române din structurile de prevenire, rutieră, criminalistică şi acțiuni speciale. Aceștia au fost prezenți și cu tehnica din dotare, polițiștii realizând o serie de demonstrații pe înțelesul celor mici.

Acțiunea s-a încheiat cu o vizită la Școala Gimnazială nr. 4 din Moreni unde Tedi a vizitat elevii din clasa I înscriși la Școala siguranței și le-a dus în dar multe bunătăți.

București, 29 ianuarie 2019

Pentru că siguranţa celor mici este o prioritate, micii şcolari de la Școala Gimnazială nr. 3 din Moreni s-au întâlnit pentru prima dată cu Tedi alături de care au desfășurat una din orele de curs din cadrul programului Școala siguranței. Activitatea a avut loc cu participarea reprezentanţilor Poliţiei şi a adus în atenţia celor mici reguli importante de siguranţă la școală, în clasă, în timpul pauzei şi în relaţiile dintre colegi. Și nu în ultimul rând, au vorbit și despre siguranța rutieră.

Citește și:

Ne bucurăm că proiectul Şcoala siguranţei Tedi creşte în fiecare an şi, astfel, tot mai mulţi elevi de clasa I reuşesc să îşi însuşească informaţii importante pentru siguranţa lor. Pentru noi, entuziasmul elevilor şi implicarea învăţătorilor sunt motive de mulţumire şi dovezi clare că acest proiect educativ îşi atinge scopul propus, acela de a contribui la creșterea siguranței elevilor. Le dorim succes tuturor celor care s-au alăturat anul acesta proiectului și mulțumim partenerilor, Ministerul Educației Naționale şi Poliției Române, pentru implicarea desăvârșită din fiecare an al Școlii siguranței Tedi.”- Ioana Vișean, Director de comunicare Maspex Romania.

Programul se derulează pe tot parcursul anului școlar 2018-2019.

Citește și:

Scopul campaniei este informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc. La vârsta de 6-7 ani, copilul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social și emoțional prin joacă. Proiectul Tedi nu are drept scop învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații.

Parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale şi Poliţia Română a asigurat adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate.

Citește și:

Prevenirea victimizării minorilor constituie o prioritate pentru Poliția Română. Proiectul „Şcoala siguranţei Tedi” este deja la cea de-a IV ediție, iar rezultatele obținute ne încurajează să continuăm. Prin intermediul acestei activități ne dorim să ajutăm părinții și învățătorii să-i pregătească pe cei mici pentru viață, astfel că prin jocurile și demonstațiile practice, susținute de polițiști, copiii pot afla soluții la problemele pe care le întâmpină în viața de zi cu zi”, Ramona DABIJA - Comisar șef de poliție – Director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul General al Poliției Române.

Tedi asigură gratuit suportul didactic, care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuși şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Materialele și activitățile pregătite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul 21, astfel încât elevii vor învăța reguli de siguranță rutieră, siguranță la joacă și cum să navigheze în siguranță pe internet pentru a evita situațiile periculoase.

Citește și:

”Considerăm programul Școala siguranței Tedi a fi extrem de util în formarea elevilor de clasa I. Tocmai de aceea ne-am înscris, pentru că am realizat că este o ocazie foarte bună pentru a le furniza copiilor informații de care au nevoie. Desigur, pe multe dintre ele le primesc și de la părinți dar, în momentul în care acestea sunt explicate, prin joc, la clasă sau de către un reprezentant al Poliției Române, șansele ca ele să fie însușite și aplicate în mod corect sunt mai mari.”, a declarat Cristina Mihai, învățător la Școala Gimnazială nr. 3, Moreni, Dâmbovița.

”Mă simt onorată și bucuroasă că am luat parte la această acțiune minunată, mai ales că sunt și mamă a cinci copii. Începând de la cele mai fragede vârste consider esențial ca cei mici să cunoască regulile de siguranță la școală, pe stradă și mai ales acasă. Provocarea fiecărui părinte este să le transmită copiilor informațiile în așa fel încât să ajungă să devină un obicei și nu o necesitate. Felicit Poliția Română pentru implicare și pentru faptul că au reușit să explice copiilor într-un mod plăcut și prietenos aceste reguli de bază. Iar faptul că mascota lor preferată, Tedi, a participat la lecție a transformat întreaga activitate într-una distractivă” a declarant Anca Sână Serea.

Despre Maspex Romania

Cu o experienţă vastă pe piaţă şi un portofoliu variat de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri dulci şi sărate, apă minerală naturală plată şi carbogazificată. Compania se implică activ în proiecte adresate copiilor şi desfăşoară programe sociale educative care vizează siguranţa acestora (Şcoala siguranţei Tedi) şi practicarea sportului şi a mişcării (Cupa Tymbark Junior, Start la mişcare cu Tedi).

Detalii privind desfășurarea proiectului pot fi urmărite pe www.scoalatedi.ro.

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.