Setari Cookie-uri

Cum îți optimizezi locuința pentru musafiri: 5 secrete ale caselor primitoare

Casa ta nu este doar locul în care stai cel mai mult timp, ci și acela în care îți place să te întâlnești cu prietenii și să petreceți timp de calitate împreună, în weekenduri sau de sărbători.

Află care sunt lucrurile care nu trebuie să-ți lipsească, dacă vrei ca invitații tăi să se simtă ca acasă și să revină cu drag de câte ori îi chemi să savurați o cafea sau o masă delicioasă preparată de tine:

1. Holul de la intrare - doar o încăpere de tranzit?

Musafirii tăi vor prelua energia casei încă din momentul în care vor deschide ușa. Asta înseamnă că holul de la intrare, deși pare doar o încăpere de tranzit, este mult mai important decât ai crede.

Aici, le poți asigura invitaților tăi tot confortul de care au nevoie pentru a se simți bine pe tot parcursul vizitei. Un cuier pentru haine și un pantofar, așezate la vedere, îi vor face să se simtă bine încă din momentul în care pășesc înăuntru. Iar dacă le pui la dispoziție și o bancă sau un taburet pentru a se așeza când se descalță sau încalță, le vei face șederea și mai frumoasă.

Citește și:

2. Mobilierul din living și dining - de la necesitate la confort

O canapea confortabilă e nelipsită din orice cameră de zi, la fel ca televizorul și măsuța de cafea. Totuși, dacă obișnuiești să gătești și să îți inviți prietenii la masă, e important să te ocupi conștiincios și de amenajarea zonei de dining.

O masă de șase persoane e suficient de intimă chiar și pentru o sufragerie mai puțin spațioasă. În plus, poți opta pentru o variantă pliabilă, alături de care să așezi câteva scaune pentru living confortabile, eventual tapițate. Astfel, mesele alături de cei dragi vor fi mai vesele și mai pline de povești.

3. Zonele destinate distracției - obligatorii

Poate că spațiul nu îți permite amenajarea unei scene sau a unui ring de dans, dar asta nu înseamnă că nu poți crea o zonă pentru distracție. Consolele de jocuri de lângă televizor și raftul cu board games nu sunt opționale, dacă obișnuiești să ai astfel de activități cu prietenii tăi.

Citește și:

musafiri

În cazul în care tu sau apropiații tăi ați devenit deja părinți, se impune și amenajarea unei zone de joacă pentru cei mici. Cele câteva cărți de colorat, creioanele colorate, jucăriile de pluș și păpușile sau mașinuțele din colecția proprie își vor găsi rostul, în sfârșit, în acest loc.

4. Curățenia și ordinea - condiții pentru orice vizită

Oricât de puțin timp ai avea la dispoziție pentru activități casnice și oricât de dificil ți s-ar părea să întreții locuința curată tot timpul, nu poți invita pe cineva în vizită dacă nu ai investit câtuși de puțin în ordonarea lucrurilor din casă și în curățenie.

Un aspirator robot te poate scuti de o parte din corvoadă, mai ales dacă nu ai covoare sau cele pe care le ai sunt subțiri. Acordă o atenție deosebită dezinfectării băii și nu uita să ștergi praful: îți ia doar câteva minute. Aerisește bine și împrospătează mirosul casei cu sprayuri speciale, uleiuri esențiale, bețișoare sau lumânări parfumate. Musafirii tăi vor aprecia din plin tot efortul!

Citește și:

5. Proviziile din cămară - sau ce le oferi musafirilor

Dacă nu ești pasionată de bucătărie, nu trebuie neapărat să le gătești invitaților tăi. Limitează-te la câteva gustări și ceva de băut pe placul lor și în concordanță cu momentul zilei în care are loc vizita.

Dacă aștepți musafiri dimineața, cafeaua și fursecurile sau câțiva biscuiți sunt suficiente. Dacă aceștia urmează să vină după ora prânzului, poți comanda mâncare sau poți alege să îi servești doar cu niște fistic, sărățele, alune, chipsuri din cartofi sau altele asemenea. Un pahar de vin va fi, de asemenea, apreciat, dacă vizita are loc seara.

Tu ce trucuri folosești pentru a-ți face musafirii să se simtă bine de fiecare dată când te vizitează și cum îi primești?

Citește și:

Sursă foto: By Roman Samborskyi/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.