Setari Cookie-uri

Cum îți pregătești dormitorul de primăvară

Totul se schimbă în acest sezon, chiar și întreaga ta garderobă, iar dormitorul tău nu trebuie să se abată de la motivul schimbării.

Primavara îți bate la ușă! Natura renaște cu totul, pomii înfloresc, temperaturile încep ușor-ușor să crească și parcă zâmbetele apar mai des pe fețele oamenilor. Totul se schimbă în acest sezon, chiar și întreaga ta garderobă, iar dormitorul tău nu trebuie să se abată de la motivul schimbării. Ca să resimți cu adevărat venirea primăverii, iată câteva sfaturi pe care le poți aplica în propria ta cameră, unde petreci nopți odihnitoare și momente de relaxare pe parcursul zilei.

Profită de lumina naturală

Zilele devin din ce în ce mai lungi, ceea ce înseamnă că prezența soarelui pe cer va crește. Profită de lumina și căldura pe care acesta le oferă, și optează pentru draperii deschise la culoare, din materiale subțiri. Iar dacă pe timpul iernii ai încercat să nu lași căldura să iasă din casă, aerisind imediat ce te-ai trezit, acum nu mai e nevoie să îți faci griji. Deschide larg geamurile dimineața, pentru a lăsa aerul proaspăt să intre și să schimbe atmosfera închisă din dormitor. Așa vei aduce primăvara mai aproape, iar sănătatea ta va avea numai de câștigat.

Citește și:

Investește într-un obiect accent

Pentru a da o nouă înfățișare dormitorului tău, nu e nevoie să schimbi totul. O simplă adiție poate schimba întregul decor, dacă este făcută cu bun gust. O oglindă poate fi o alegere bună, deoarece este un obiect funcțional și oferă adâncime vizuală. Deși este o piesă de mobilier, o oglindă nu diminuează spațiul din încăpere, dacă este instalată pe perete, ba mai mult - iluminează și mărește optic întreaga cameră, atunci când este amplasată pe peretele opus ferestrelor. O altă opțiune este un covor care să accentueze stilul din încăpere. Poți alege dintr-o varietate de materiale și modele, astfel încât să modifici aspectul dormitorului cu care te-ai obișnuit deja, fără sa fie nevoie să te angajezi la un proces de renovare.

Citește și:

Schimbă aspectului patului

O modalitate foarte bună de a aduce schimbarea sezonului și în dormitorul tău este să modifici întregul aspect al patului. Schimbă lenjeriile călduroase de iarnă cu unele proaspete. Internetul se dovedește a fi un real ajutor, pentru că poți comanda aici lenjerii de pat cocolino, care mențin o senzație de căldură optimă în zilele cu soare, dar și în nopțile în care temperaturile nu sunt atât de prietenoase. În plus, ai la dispoziție o mulțime de modele, care pot schimba radical atmosfera dormitorului, datorită cromaticii oferite. O altă modalitate excelentă de a decora patul este să folosești perne de accent. Astfel, poți combina texturi și modele, pentru a crea un aspect unic și personal.

Reorganizează-ți dressingul

Citește și:

Îți poți reîmprospăta vizual dressingul prin reorgaizarea acestuia în ton cu utilizarea hainelor mai subțiri, în detrimentul celor groase, de iarnă. E momentul să urci puloverele, căciulile și fularele pe rafturile de sus, unde nu ai nevoie sa umbli foarte des, decât dacă primăvara este una mofturoasă și aduce ploi reci sau vânturi puternice. Pune în cutii cizmele îmblănite și bocancii grei și scoate de la păstrare botinele ușoare și adidașii confortabili. Poziționează cutiile cu incălțăminte de iarnă în spațiul de jos, iar deasupra lor aranjează perechile ce vor fi purtate în acest sezon. La nivelul ochilor organizează hainele pe care le vei purta cel mai des, astfel încât să îți fie ușor îți alegi outfit-ul în doar câteva minute.

Citește și:

Adu natura în interior

Un tablou nou pe perete din mușchi naturali care înfățișează o scenă de primăvară, poate fi accentul de care are nevoie dormitorul tău, pentru a se alinia schimbărilor climatice. Poți opta, de asemenea, pentru plasarea unei vaze transparente de sticlă pe noptiera de lângă pat, în care să ai mereu un buchet de flori de sezon. Iar dacă florile nu sunt pe placul tău, un ghiveci cu un model deosebit, care să conțină o simplă plantă verde, poate fi alegerea potrivită pentru tine.

Acestea au fost doar câteva idei care îți pot transforma dormitorul pentru primirea primăverii. Imaginația ta, în schimb, îți poate oferi posibilități nenumărate, care să îți onoreze stilul personal și să transforme vizual camera de relaxare. Natura se schimbă cu totul, așa că invită această schimbare și în casa ta, cu precădere în camera în care te odihnești după zilele lungi, sau te bucuri de momente de liniște, departe de zumzetul vieții de zi cu zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.