Setari Cookie-uri

Coralul viu - nuanța anului 2019 în materie de amenajări interioare

Culoarea anului va predomina nu doar în decorurile diverselor spații, dar și cele mai cunoscut catwalk-uri ale lumii.

Recent, Institutul Pantone a setat noile tendințe cromatice pentru anul 2019. Așadar, printre nuanțele-vedetă ale sezonului se numără și Coralul Viu sau ”Living Coral”, după cum îl numesc americanii. Culoarea anului va predomina nu doar în decorurile diverselor spații, dar și cele mai cunoscut catwalk-uri ale lumii. Acest lucru nu ar trebui să ne ia prin surprindere, mai ales dacă luăm în calcul energia vibrantă și jucăușă pe care Living Coral o transmite. Află cum se poate asorta culoarea preferată a anului și cum poate fi integrată în designul casei!

Prin ce se definește această nuanță?

La fel ca anul precedent, atunci când Institutul Pantone a desemnat drept preferat verdele smarald și în 2019 podiumul este ocupat tot de o nuanță inspirată din natură. Living Coral este o nuanță exotică, desprinsă parcă din fascinantele peisaje subacvatice. Coralul Viu este, de fapt, un ton piersiciu, o culoare caldă și totuși energizantă. Potrivit specialiștilor, Living Coral este, la bază, o nuanță de portocaliu la care se adaugă un strop de strălucire aurie. Coraiul este culoarea care va predomina în toate industriile importante, printre care și moda, designul interior sau industria bijuteriilor.

Citește și:

Coralul viu în amenajarea casei

Coralul viu este o nuanță pudrată, care poate aduce vitalitate și căldură într-un decor anost, lipsit de personalitate. Aceasta este ideală pentru amenajarea casei dacă ești în căutarea unei culori de accent care să spargă monotonia unui decor fad. Cum ai putea obține un efect vizual inedit folosind această nuanță drept element de accent în orice spațiu? Simplu: poți opta pentru diverse lustre în această nuanță, pentru draperii, perne decorative sau rame foto care cinstesc această culoare exotică. În general, Living Coral este foarte potrivit pentru decorurile orientale și pentru cele moderne, dar cu puțină creativitate se poate adapta oricărui stil de design.

Dacă vrei să obții un focus cromatic, mizează pe alegerea unor elemente centrale pentru fiecare cameră, colorate în nuanța Living Coral. De exemplu, o canapea în această culoare va face deliciul unui living modern, în timp ce folosit pentru baie, coralul viu va aduce energia necesară unor dimineți ca-n filme. Camera copiilor va prinde și mai multă culoare prin folosirea unei nuanțe atât de jucăușe, indiferent dacă aceasta este utilizată pentru vopsirea pereților sau doar în accente decorative. Coralul viu este opțiunea perfectă și pentru cei care doresc să-și amenajeze casa după principiile Feng Shui. Potrivit acestei arte, portocaliul și subtonurile sale atrag prosperitatea și bunăstarea familiei.

Citește și:

Cu ce se poate asorta Living Coral?

Living Coral este o opțiune cât se poate de versatilă, ea putând fi combinată în mixuri cromatice care mai de care mai interesante. Chiar și așa, este important să știi care sunt cele mai potrivite moduri în care poți asorta culoarea coralului viu. Pentru un decor stylish, mizează pe alăturarea alăturarea acesteia cu nuanțe unturii și cu texturi cremoase. Ivoire-ul, bejul și tonurile de alb perlat ori lucios sunt doar câteva dintre cele mai inspirate variante de asortare a coraiului.

Foto: By Alexei Zatevakhin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.