Setari Cookie-uri

4 moduri prin care poți să te bucuri cu adevărat de vremea bună

Sfaturi care te vor ajuta să te bucuri cu adevărat de zilele însorite și să profiți de vremea frumoasă.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te uiți pe geam când e o zi frumoasă și să-ți pară rău că ești la serviciu și nu afară, bucurându-te de soare și aerul plăcut? Tocmai de aceea, în weekend-uri sau atunci când ești liber, ar trebui să profiți de vremea frumoasă și să ieși din casă ori de cât ori ai ocazia.

Ieșim tot mai rar în natură și aer liber și, atunci când o facem, avem de cele mai multe ori altă destinație sau scop. Totuși, nicăieri nu te poți destinde și relaxa mai bine decât afară, în bătaia soarelui și a vântului, atunci când vremea e frumoasă. Zilele cu vreme bună sunt limitate, așa că e foarte important să nu le lași să se piardă.

Tocmai de aceea, îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri cu adevărat de zilele însorite și să profiți de vremea frumoasă:

Citește și:

1. O plimbare „motorizată” prin oraș

O plimbare prin oraș poate fi o experiență foarte plăcută, în special dacă o faci cu ajutorul unui vehicul cu care să te poți strecura prin trafic și să ajungi repede în locurile în care vrei să mergi. Unul din cele mai eficiente, dar și plăcute moduri de a te plimba prin oraș este la bordul unei trotinete electrice, cum sunt acestea. O trotinetă electrică te va ajuta să te miști repede prin aglomerația orașului și să te bucuri în același timp de soare și aerul proaspăt de afară. În plus, datorită dimensiunii reduse, poți intra cu ea și în autobuz sau la metrou, în cazul în care începe o ploaie sau dacă rămâi fără baterie.

2. O ieșire în pădure

Dragostea oamenilor pentru natură nu este o preferință, ci o nevoie pe care o împărtășim cu toții. Este o nevoie de care orașele în care locuim ne privează, iar efectele junglei urbane asupra psihicului nostru se fac simțite, fie că vrem sau nu. Zgomotul, traficul, poluarea și temperaturile mai mari în perioadele calde pot deveni obositoare și stresante, motiv pentru care o ieșire în pădure e o idee excelentă pentru a te relaxa și a te deconecta.

Citește și:

Vei vedea păsări și animale, vei putea admira insecte și plante deosebite și vei avea ocazia și să faci puțină mișcare, urcând și coborând pe potecile marcate. După această mică excursie, cu siguranță te vei întoarce în oraș mai vesel, mai relaxat și cu forțe proaspete.

3. O sesiune foto în natură

Conform Bustle, dacă ești genul de persoană care se plictisește ușor în afara casei, fotografia poate fi un hobby foarte potrivit pentru tine. O sesiune foto în mijlocul naturii poate fi o metodă foarte plăcută de a petrece o zi frumoasă. Fie că preferi să imortalizezi peisaje, fie animale, insecte sau plante, afară cu siguranță vei găsi suficienți subiecți pentru albumele tale. Astfel, vei avea ocazia să descoperi lucruri noi și interesante, să te bucuri de pasiunea ta și să obții niște imagini deosebite, pe care le poți împărtăși apoi cu prietenii și familia.

Citește și:

4. O ședință de birdwatching

Birdwatching-ul sau privitul păsărilor, este o activitate perfectă pentru o zi frumoasă, pe cât de simplă, pe atât de plăcută și relaxantă. Pentru asta, nu ai nevoie decât de un binoclu, pentru a privi păsările de la distanță și un carnețel de notițe, unde să poți documenta specimenele pe care le vezi. Dacă ești la început, te poți limita doar la binoclu, care este suficient pentru a te bucura de această activitate. În timp însă, vei dori să cunoști mai multe despre speciile pe care le identifici pe teren, iar asta înseamnă să te documentezi. După ce te vei familiariza cu diferitele specii de păsări din zona ta, îți va fi mult mai ușor să cataloghezi exemplarele pe care le întâlnești.

Sursă foto: Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.