Setari Cookie-uri

Cum amenajezi curtea și grădina pentru serile de vară?

Când atâtea terase din oraș încep să semene cu grădina de lângă casă, merită să-ți amenajezi propria terasă și să-ți inviți prietenii aici.

Vara e aproape și cum e sezonul în care ne place să ne lungim la vorbă până seara, cu un pahar și-o gustare în față, de ce nu am face asta în propria curte? Când atâtea terase din oraș încep să semene cu grădina de lângă casă, merită să-ți amenajezi propria terasă și să-ți inviți prietenii aici. Hai să vedem cum poți face asta, mai exact.

Începe cu mobilierul de grădină

Dacă nu le ai deja, investește într-o masă și câteva scaune confortabile, dar și câteva taburete, pentru a le oferi oaspeților cât mai mult loc de “desfășurare”. Mobilierul vechi din lemn poate fi revopsit, eventual în culori mai vesele (roșu, galben, portocaliu), dar e la fel de simplu să îi împrospătezi aspectul și dacă aduci o față de masă și perne noi.

Citește și:

Creează spații pentru relaxare

Masa și scaunele nu sunt suficiente. O idee bună este să instalezi în curte și un hamac sau să așezi o carpetă la umbra unui copac. Dacă spațiul îți permite, poți construi o zonă pentru grătar unde se poate lua și o gustare. Astfel de spații te ajută să te bucuri mai mult de momentele de răgaz și sunt ideale dacă vrei să organizezi petreceri în curte.

Joacă-te cu luminile

Și dacă tot veni vorba despre petreceri în curte, mai e ceva ce ai putea face ca să iasă totul ca la carte. Instalează un șir de becuri sau câteva lămpi solare, prevăzute cu becuri LED și panou cu încărcare solară, așa cum sunt sticlele solare (vezi produsele aici), accesibile și potrivite pentru a crea un decor atractiv.

Pregătește un foc de tabără

Dacă duci dorul focului de tabără din copilărie, este momentul să aprinzi unul. Poți amenaja un foc de tabără în grădină, săpând mai întâi o groapă adâncă de aproximativ 30 de centimetri, de formă rotundă sau pătrată, și împrejmuind-o apoi cu piatră decorativă. În funcție de cât de mult spațiu ai la dispoziție, poți aduce câteva șezlonguri în jurul focului.

Citește și:

Adu mai multă culoare în curte

Câteva ghivece și un covor pe terasă, vopsirea gardului, instalarea unor obiecte de decor sunt idei de luat în calcul pentru a înveseli atmosfera. Nu uita că peste zi vei avea nevoie și de o umbrelă și, dacă tot vorbim despre culoare, alege una care pe care n-ai cum să o ignori.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.