Setari Cookie-uri

Cărți de Ziua Copilului: 7 povești cu tâlc pentru cei mici

De 1 iunie alege un altfel de cadou pentru copii: cărți cu scrieri pline de aventuri, care îi trimit pe prichindei în tărâmuri pline de farmec!

Cu siguranță că de Ziua Copilului ai ales ceva pentru micuț sau micuță și știi că este ceva ce își dorește foarte mult și că îi va bucura. Dar nu uita că în acel pachețel cu daruri să strecori și o cărticică de povești. Familiarizează-i cu ideea de citit și permite-le să ia contact cu narațiuni care le va provoca imaginația și îi vor face să fie personaje în propriile basme. Pe lângă faptul că le vor dezvolta vocabularul, cărțile îi vor face să înțeleagă mai bine lumea, să pună întrebări. Pe măsură ce vor citi, asta le va dezvolta încrederea și personalitatea, lărgindu-le orizonturile. Iată câteva cadouri inspirate de 1 iunie pentru copii:

Povești japoneze pentru copii - un cadou inspirat de 1 iunie

Cultura asiatică este una atipică, una care te face să vezi lumea cu alți ochi. Cartea “Povești japoneze pentru copii” aduce laolaltă spiriduși, statui umblătoare, maimuțe vorbitoare, zâne, prințese și personaje care sfidează stereotipurile. Cei mici se vor îndrăgosti de acțiunile hazardate și de eroii fermecători. Dar mai ales vor fi fascinați de tâlcurile ascunse în aceste pagini pline de învățături despre cinste, onoare, bunătate, curaj. Plus că ilustrațiile sunt extraordinare.

Citește și:

O poți comanda aici

Micul prinț de Antoine de Saint-Exupery pentru Ziua Copilului

Una dintre cele mai populare scrieri pentru copii este cartea “Micul prinț”, de altfel ecranizată într-o animație copleșitoare. A patra cea mai tradusă carte din lume, “Le Petit Prince” povestește despre experiențe ca singurătatea, prietenia, iubirea și pierderile. Totul din perspectiva unui pilot naufragiat care întâlnește în deșert un tânăr prinț căzut pe Pământ, de pe un asteriod. Temele sunt unele filosofice și îl vor provoca pe prichindelul care o citește.

O poți comanda aici

De ce iubim pisicile/ De ce iubim câinii de Kate May

Dacă cel mic are un animal de companie, poate că ai vrea să îl ajuți să înțeleagă mai bine ce face așa deosebit companionul ăla blănos. Cărțile scrise de Kate May - De ce iubim pisicile și De ce iubim câinii - vor ajuta copilul să cunoască mustăcioșii de care s-au atașat. Totul prin prezentarea unor curiozități haioase și prin poveștile încântătoare sau prin citate alese cu grijă pentru a amuza.

Citește și:

O poți comanda aici

Zootropolis de Disney: cadou pentru copii

Pentru că poveștile Disney sunt o sursă inepuizabilă de amintiri de colecție pentru copii, iată că de la animație s-a ajuns și la carte. Așa se face că dacă știți deja filmul “Zootopia”, ar trebui să citiți și cartea care s-a făcut după aceasta. O să vă reîntâlniți cu personajele de animale - un iepuraș curajos și o vulpe ironică ce trebuie să colaboreze împreună pentru a rezolva un caz important din poliție. Un parteneriat neobișnuit pentru dezlegarea unui mister la fel de îndrăzneț. Cu siguranță de devorat - un cadou inspirat pentru copii.

O poti comanda aici

Alice în țara minunilor de Lewis Carroll

Alice este o fetiță care ajunge să fie în centrul unor aventuri într-un tărâm neobișnuit. Aici se va împrieteni cu un iepuraș alb cu ceas în buzunarul vestei, de altfel cel care o și aduce aici, unde își dă seama că are de îndeplinit o misiune periculoasă - să o înfrunte pe Regina de Cupă, care a pus stăpânire pe acest ținut atipic. O carte care trebuie citată de orice copil, iar 1 iunie ar putea fi ziua perfectă pentru un astfel de cadou!

Citește și:

O poți comanda aici

Cadouri de Ziua Copilului: cartea Inimă de cerneală de Cornelia Funke

Mo are un dar unic - dacă citește cu voce tare, poate face că personajele din cartea ale căror pasaje sunt rostite, să ajungă în lumea reală. Meggie, fiica lui de 12 ani, i-a moștenit această abilitate și împreună, cei doi, ajung să fie în mijlocul unor provocări pline de peripeții. Când tatăl ei este capturat, copila ar face tot posibilul pentru a întoarce lucrurile în favoarea ei și mica eroina va demonstra că deși este fragilă, poate face lucruri mărețe.

O poți comanda aici

Cele mai frumoase povești de Hans Christian Andersen

Basmele copilăriei înseamnă și poveștile lui Hans Christian Andersen, scriitor danez care încă fascinează prin protagoniștii plini de învățăminte. De la “Mica sirenă”, “Crăiasa Zăpezilor” și până la “Soldățelul de Plumb”, “Rățușca cea urâtă” sau “Degețica”, aceste povești pentru copii vor fi perfecte de citit înainte de culcare, captivând curiosul care vrea să afle cât mai multe despre magie și emoții. Cu siguranță un cadou inspirat de 1 iunie!

Citește și:

O poți comanda aici

foto: By Yuganov Konstantin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.