Setari Cookie-uri

3 joburi de luat în calcul pentru anii tăi de studenție

Facultatea trebuie să fie pe primul loc, există și joburi de unde poți face rost de bani fără a-ți afecta studiile.

Anii de studenție reprezintă cea mai frumoasă perioadă din viața unui tânăr. Oameni noi, distracție, dorințe, visuri și amintiri memorabile pe care le creezi alături de persoane care s-ar putea să îți fie alături o viață de acum înainte. Partea plăcută a acestei etape vine însă la pachet și cu situațiile dificile care includ asumarea responsabilităților de adult. Studenția te obligă să îți câștigi independența financiară. Vrei mai mulți bani pentru ieșirile în oraș sau călătorii, dar în același timp trebuie să te întreții și să achiți căminul. Sumele primite de la părinți nu acoperă toate nevoile tale. Deși, facultatea trebuie să fie pe primul loc, există și joburi de unde poți face rost de bani fără a-ți afecta studiile. Iată trei dintre ele.

Citește și:

Job pentru anii de studenție: Babysitter part-time

Probabil cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să ai grijă de copii, dar cu jumătate de normă. Dacă îți place să petreci timpul alături de cei mici, aceasta e alegerea perfectă pentru tine. Nu este un job solicitant, însă necesită multă atenție și responsabilitate. Babysitting-ul îți poate aduce ceva bani, mai ales dacă dai dovadă de seriozitate. În orele de program, ai posibilitatea chiar de a învăța atunci când cel mic doarme. Pentru sume suplimentare, te poți oferi să îngrijești copilul câteva ore și în weekenduri, în cazul în care părinții au nevoie. Dacă îți faci bine treaba, în mod sigur vei primi recomandări bune care să îți asigure joburi frumoase pe întreaga perioadă a studenției.

Citește și:

Job pentru anii de studenție: Fotograf de evenimente

Indiferent de motivele pentru care îți dorești un job – bani, dorința de noutate, conexiuni sociale, experiență, este important să faci și ceva ce îți place. Astfel, îți va fi mai ușor să îmbini partea educațională cu munca. Arta fotografică reprezintă un domeniu accesibil pentru perioada studenției. Un job în acest sector îți poate influența activitatea și în viitor, mai ales dacă ai o pasiune pentru fotografie. Atunci când ești la facultate, un loc de muncă este ca o primă cărămidă pe care o așezi la construirea vieții profesionale.

În calitate de fotograf de evenimente, pe lângă bani, poți avea o mulțime de oportunități de dezvoltare. Economisește, împrumută-te sau solicită sumele necesare de la părinți pentru a-ți cumpăra un aparat foto Panasonic și pregătește-te de cele mai frumoase evenimente. Cu ambiție și dedicare, o să evoluezi constat și vei căpăta toate cunoștințele de care ai nevoie pentru a obține bani din imagini de calitate.

Citește și:

Job pentru anii de studenție: Ghid turistic pentru străini

În situația în care îți dorești să demonstrezi că poți să te descurci pe cont propriu și vrei să te afirmi, optează pentru un job de ghid turistic. Această meserie îți oferă experiențe inedite, mai ales că interacționezi cu o mulțime de oameni noi. Poți să beneficiezi de câștiguri semnificative, însă ai nevoie de răbdare și o cultură generală bogată. Jobul necesită concentrare, cunoașterea unei limbi străine și asimilarea unui volum mare de informații. Activitatea ca ghid turistic îți poate fi de folos dacă studiezi geografia sau pentru a-ți extinde cât mai mult cunoștințele în anumite domenii. Ai posibilitatea de a descoperi locuri deosebite și de a-ți contura strategii profesionale pentru perioada de după facultate. În mod sigur, un astfel de job îți va fi de folos atât în perioada studenției cât și pentru cariera ta viitoare.

Citește și:

Trebuie să știi că în perioada studenției cea mai bună idee de muncă este cea pe care reușești să o pui în practică. Cu siguranță ai gânduri nenumărate, dar trebuie să acorzi atenție joburilor care să nu îți afecteze foarte mult studiile. Orientează-te către activități ușoare, part-time, care să îți aducă veniturile suplimentare de care ai nevoie pentru a trece cu brio peste această etapă din viața ta.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.