Setari Cookie-uri

Cum să-ți petreci vara în oraș

Iată ce ai putea să faci pentru o vară de neuitat.

E vară, e cald, e vremea vacanțelor, dar nu îți poți lua trei lui de concediu, decât dacă ești profesor. Mare parte din sezonul estival îl vei petrece la birou și acasă, dar chiar și așa poți găsi activități care îți vor da o energie pozitivă. Iată ce ai putea să faci pentru o vară de neuitat.

Profită de fiecare clipă liberă

Păstrează-ți în primul rând optimismul, atunci când ești la serviciu într-o zi caniculară. Vezi partea plină a paharului și bucură-te de faptul că ai aer condiționat în cele opt ore de stat la birou și că nu îți petreci perioada de temperaturi critice în aer liber.

  • Ieși în parcuri și la terase dimineața și seara.
  • Poți merge la ștrand sau la piscină după ce termini ziua de muncă.
  • Caută concerte și festivaluri în orașul tău.
  • Mergi la film, la muzeu sau la teatru.
  • Citește.
  • Fă sport.

În weekenduri, poți da o fugă la mare sau la munte sau poți ieși cu prietenii sau familia la un picnic.

Citește și:

Amenajează-ți o grădină de vară pe balcon

Poate ai descoperit deja grădinăritul. Dacă nu, este momentul să-l încerci. Este o activitate distractivă și totodată foarte relaxantă. În cazul în care nu stai la casă, poți începe să îți decorezi balconul cu ghivece de flori. Vei descoperi că este o adevărată plăcere să îngrijești plantele, să le vezi cum cresc și înfloresc. Vei avea activitate atât dimineața, cât și seara și vei fi cu siguranță mai fericită. De asemenea, este cu totul altceva să îți petreci serile de vară afară, pe un balcon amenajat cu gust.

Încearcă lucruri noi

În afara grădinăritului, poți descoperi și alte noi pasiuni. Nu ezita să încerci lucruri pe care îți doreai de multă vreme să le faci. Iată câteva idei:

Citește și:
  • Învață să faci sushi! Nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie și nu vei avea nevoie de cuptor ca să-l prepari.
  • Mergi la cursuri! Poți învăța ceva nou, indiferent de vârstă. Apucă-te de dansuri, de înot, de olărit, de machiaj, învață o limbă străină, caută-ți un nou hobby care să te relaxeze.
  • Participă la acțiuni caritabile! Să îi ajuți pe alții îți va da o stare excelentă. Nu ai nimic de pierdut dacă vei începe să te implici mai mult. Te poți înscrie într-un ONG, poți face voluntariat la un adăpost de animale, poți planta copaci. Opțiunile sunt numeroase, iar satisfacția va fi pe măsura efortului pe care îl vei depune.

E vară, e cald, e vremea vacanțelor, iar acum știi ce ai de făcut chiar și atunci când nu stai pe plajă. Important este să te bucuri din plin de această perioadă a anului. Și nu uita: mănâncă multă înghețată!

Citește și:

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.