Setari Cookie-uri

Lucruri pe care le folosești și care îți dau senzația de libertate

Sunt câteva obiecte pe care le folosești des (poate chiar zilnic) și care, chiar dacă nu îți dai seama, îți oferă senzația de libertate.

În fiecare zi, folosești numeroase obiecte fie pentru că ai nevoie de ele, fie din pură plăcere, pentru a te relaxa sau distra. Acestea răspund unor nevoi pe care fiecare le are, iar printre ele se numără și nevoia de libertate. Celor mai mulți oameni nu le place să se simtă constrânși să facă anumite lucruri și le place să simtă că doar de ei depinde ce li se întâmplă. Sunt câteva obiecte pe care le folosești des (poate chiar zilnic) și care, chiar dacă nu îți dai seama, îți oferă senzația de libertate.

1.Telefonul

Prin faptul că telefoanele de astăzi sunt conectate la Internet și dispun de numeroase aplicații care simplifică viața și comunicarea cu ceilalți, ele dau adesea impresia de libertate. În câteva secunde, poți vizita virtual plaje din alte țări, poți vorbi cu oameni din celelalte colțuri ale lumii și poți afla informații din orice zonă dorești. Dacă ai și unul din acele telefoane fara abonament, cu atât mai mult te simți liberă pentru că îl poți reîncărca atunci când vrei și cu suma pe care o vrei, fără să fii constrânsă de un contract. Telefonul îți oferă libertatea de a comunica oricând cu oricine, de a te imagina în spațiile imaginare create de diverse filmulețe pe care le vezi pe Internet, dar și de a opri interacțiunea cu ceilalți sau cu sursele de informații când nu dorești să ai acces la ele. Acest dispozitiv te lasă pe tine să decizi cât de conectată vrei să fii la ce se întâmplă în jur.

Citește și:

2. Mașina

Condusul este una dintre acele activități care îți oferă independență, dar care te poate face să simți adrenalină și risc dacă ești o persoană căreia îi plac experiențele extreme. Nu vorbim, însă, de zilele când traficul este aglomerat și nu faci decât să îți creezi indispoziție la volan, ci de plimbările de plăcere cu mașina, când șofatul te relaxează și îți dă încredere în tine. Mașina îți oferă libertate prin faptul că, în calitate de șofer, tu ești cea care ia toate deciziile în ceea ce privește traseul. În plus, tu o manevrezi și tu apeși accelerația, mașina îți este întru totul supusă, iar tu ești liberă să mergi pe ce stradă vrei, în ce direcție vrei.

Citește și:

libertate

3. O carte

Lectura este cunoscută ca fiind o modalitate de petrecere a timpului liber prin care te transpui într-o altă lume, în cea a cărții, și uiți de realitate chiar și pentru o oră. În funcție de genul pe care îl citești, te poți regăsi într-unul din personajele ei sau, dimpotrivă, poți fi în total dezacord cu acțiunile unuia dintre acele personaje. Universul cărții îți oferă libertatea să îți exprimi orice părere sau reacție față de ceea ce citești și libertatea de a interpreta după propriile tale convingeri povestea. Fiind un simplu spectator al acțiunii, ceea ce spui sau crezi nu va influența în niciun fel finalul, dar te va ajuta să călătorești într-o altă atmosferă pentru o scurtă perioadă de timp. Când citești, creează-ți acel mediu în care să fii relaxată și în care să nu fii deranjată, ca să te poți bucura la maximum de libertatea pe care cartea ți-o oferă.

Citește și:

4. Hainele și accesoriile

Ținuta zilnică este o dovadă clară a libertății de care te bucuri pentru că îți poți alege hainele după bunul plac. Chiar dacă trebuie să respecți evenimentul sau locul unde mergi, tot îți poți alege o ținută care să te reprezinte. În primul rând, în cazul hainelor și al accesoriilor, vorbim despre libertatea alegerii. În al doilea rând, despre libertatea de exprimare pentru că prin hainele pe care le alegi poți transmite un mesaj despre propria persoană sau despre opiniile pe care le ai. Nu există legi în ceea ce privește purtatul articolelor vestimentare, motiv pentru care alegerile pe care le faci vorbesc despre tine ca persoană. Tricourile, mai ales, au devenit purtătoare clare de mesaje prin imprimarea a tot felul de texte și imagini pe ele, iar tu ai libertatea de a transmite, prin haine, orice mesaj sau imagine dorești.

Citește și:

Sursă foto: https://www.pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.