Setari Cookie-uri

Alegerea canapelei - 5 detalii care fac diferența

Când alegi o canapea nouă, este recomandat să ții cont de mai multe aspecte, pentru a lua o decizie inspirată.

Canapeaua reprezintă un element central în orice living, fiind folosită zilnic de întreaga familie, dar și de oaspeți. De aceea, când alegi o canapea nouă, este recomandat să ții cont de mai multe aspecte, pentru a lua o decizie inspirată și pentru a te putea bucura de noua achiziție cât mai mult timp.

În prezent, pe piața există sute de modele, nuanțe și materiale dintre care poți alege, astfel că te poți simți dezorientat atunci când cauți canapeaua perfectă în magazine sau online. Ia în calcul cele cinci criterii de mai jos și alege ce ți se potrivește!

1. Materialul tapițeriei

Unul dintre aspectele de bază care ar trebui să te intereseze este materialul din care este confecționată tapițeria canapelei. Ai la dispoziție două opțiuni principale: piele naturală sau ecologică și material textil. Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje, după cum urmează:

Citește și:
  • Piele naturală sau ecologică

Dacă vrei să obții un design elegant pentru livingul tău, pielea este varianta perfectă. O canapea din acest material va crea întotdeauna o atmosferă luxuriantă. Mai mult, pielea se poate curăța ușor, cu o lavetă umedă.

În schimb, în cazul în care ai animale de companie, ar fi bine să alegi un alt material; pielea se zgârie și se rupe destul de ușor.

  • Material textil

O tapițerie confecționată din fibre textile poate fi ideală pentru o canapea rezistentă în timp. În plus, spre deosebire de piele, materialele textile sunt disponibile în mai multe combinații de culori și modele, perfecte pentru un living modern și casual.

Pe de altă parte, dacă husa din material textil se murdărește, va fi nevoie să apelezi la servicii profesionale de curățare, pentru a te asigura că petele vor fi eliminate complet și fără a afecta țesătura.

Citește și:

2. Tipul de șezut

Un alt element foarte important când vine vorba despre alegerea unei canapele este tipul de șezut. Este indicat să acorzi o atenție sporită acestui aspect, întrucât el determină confortul și poziția mai mult sau mai puțin corectă a corpului tău.

Tipul de șezut ideal este unul suficient de moale încât să-ți permită să te relaxezi, însă destul de rigid pentru a păstra oasele bazinului și coloana vertebrală într-o postură sănătoasă.

Poți alege dintre canapele cu arcuri, cu șezut din burete sau șezut din memory foam. Aceasta din urmă reprezintă o soluție modernă, spuma cu memorie mulându-se mereu pe forma trupului tău și oferind o susținere potrivită.

3. Înalțimea spătarului

Multe dintre canapelele moderne sunt minimaliste, având un spătar jos care, deși arată foarte bine, nu este deloc benefic pentru spatele tău. De aceea, este indicat să alegi o canapea cu spătar înalt, care să îți ofere sprijin la nivel lombar și cervical. Acest lucru se aplică mai ales dacă obișnuiești să petreci ore întregi pe canapea, lucrând la laptop sau citind.

Citește și:

Poți găsi canapele clasice și moderne aici, având la dispoziție nenumărate modele cu spătar potrivit. Optează pentru o canapea cu perne, care îți vor oferi confort și susținere, sau pentru o canapea cu spătar curbat, care urmărește forma naturală a coloanei.

4. Umplutura pernelor

Fie că vorbim despre pernele de susținere a spatelui sau pernele de șezut, umplutura acestora este și ea deosebit de importantă pentru confortul tău și rezistența canapelei.

Cele mai accesibile perne, din punct de vedere financiar, sunt cele umplute cu burete. Cu toate acestea, ele nu oferă o susținere ideală și se pot uza destul de repede. Din acest motiv, specialiștii recomandă să investești în perne umplute cu puf sau pene naturale.

5. Poziționarea canapelei

Odată ce ai ales canapeaua, ținând cont de toate aspectele prezentate anterior, este momentul să iei în calcul poziționarea ei în cadrul încăperii.

Citește și:

Dacă ai ales o canapea statement, cu design deosebit, transform-o în element central și poziționeaz-o în mijlocul camerei. Astfel, vei crea impresia de spațiu și vei avea parte de un living modern.

Dacă sufrageria ta are dimensiuni reduse, o canapea minimalistă, așezată de-a lungul unuia dintre pereți, va fi opțiunea ideală. De asemenea, în cazul acesta, poți opta și pentru un colțar, eficientizând, în acest mod, spațiul disponibil.

Alege canapeaua în funcție de criteriile de mai sus și nu uita să iei decizia pe baza nevoilor și preferințelor tale.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.