Setari Cookie-uri

CLAUDIA FLORENTINA: Arta isi gaseste loc bun in Romania

Arta isi gaseste loc bun in Romania si pentru ca mai stiu ca Bucurestiul inseamna arta, traditie, cultura, nu doar cluburi de noapte.

Claudia Florentina este, cu siguranta, o romanca de succes, pe plan international. Talentul pentru pictat, arta plastica, design de interior, albumele de arta fotografica ( sunt carti ce încearcă sa rezumeze in linii mari o tema analizată iar textul este ajutat de vizual și se încearcă incadrarea in maxim 200 de pagini) "Old Town Bucharest" si "Brâncuși & L’amour, colectii personale de bijuterii, care au ajuns sa fie purtate atat de vedete din Romania cat si personalitati de peste hotare, sunt cartile ei de vizita.

Talentata romanca a personalizat si interiorul celui mai nou autoturism Jaguar F-Type, ideea fiind o opera de arta in mișcare și că orice poate fi transformat intr-o opera de arta, inclusiv clădiri, parcuri, mașini . Este un rapel la Duchamp și a noțiunii de “arta”.

Citește și:

Claudia Florentina, de ce inapoi in Romania? De ce in Bucuresti?

Pentru ca mi-am dorit sa fac ce iubesc in tara pe care o iubesc. Pentru ca stiu ca arta isi gaseste loc bun in Romania si pentru ca mai stiu ca Bucurestiul inseamna arta, traditie, cultura, nu doar cluburi de noapte.

Cum se traduce aceasta iubire in operele tale?

Recunosc, am dedicat prezentul carierei mele operelor inspirate din si de Romania. Altfel, tocmai am lansat o colectie intreaga de bijuterii, inspirata de opera lui Brancusi. „L’Amour” se numeste. Este o colectie destinata iubirii, o colectie de bijuterii care contine piese veritabile, cu cadre din diamante, rubine si safire.

Wow... Si totusi, cum i-ai cucerit pe elvetiei?

Intrandu-le in case. In activitatea mea am facut si design interior. Tot o forma de arta... corect? I-am cucerit reusind sa transpun in plan material, ceea ce ei isi imaginau doar. Le-am proiectat spatiul, le-am amenajat casa, in functie fix de ce-si doresc. Case ca si case, dar stiu ca ai avut ceva „activitate” si in zona auto.

Citește și:

N-as zice daca mai uit la tine!

Da! A fost un moment interesant in cariera mea. Am personalizat interiorul unui Jaguar F-Type.

Revenind la ce ne intereseaza pe noi, doamnele. Ce se poarta in materie de bijuterii in vara asta?

In primul rand, nu uitam ca moda tine de preferintele si stilul fiecarei femei. Aceasta trebuie sa fie regula general valabila atunci cand vine vorba despre felul în care ne purtam hainele si accesoriile. Din acest punct incepem sa construim, in functie de propunerile pe care le primim de la specialisti. Aurul si argintul sunt vedete, este limpede, dar nu uitam nici de pietrele pretioase si semipretioase care vin cu un plus de rafinament, uneori, sau de putere!. Se poarta pietrele mari, puternice. Se poata culorile impactante, care transmit energie buna. Compozitii de rosu, galben, albastru - aceasta retea armonioasa - este o reprezentare a vietii, a carei monotonie este sparta din cand in cand de dreptunghiuri sau patrate colorate, intamplari neprevazute, hazard. Un elogiu adus simplitatii, echilibrului, frumosului, dar si imprevizibilului.a

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.