Setari Cookie-uri

Cum a devenit Italia cunoscută în întreaga lume? 8 lucruri care i-au adus celebritatea

Obiceiurile alimentare sănătoase, stilul de viață activ, arta și atracțiile turistice fac din Italia una dintre cele mai vizitate țări din lume.

Italia este considerată una dintre cele mai sănătoase țări din lume, fiind surclasată la acest capitol doar de Spania. Obiceiurile alimentare sănătoase, stilul de viață activ, arta și atracțiile turistice fac din Italia una dintre cele mai vizitate țări din lume.

Italia este celebră datorită contribuției extraordinare în domenii precum artă, arhitectură, modă, operă, literatură, design, film, fotbal, dar și datorită unor produse alimentare considerate sănătoase și gustoase, care nu sunt la fel de bine preparate ca în Italia nicăieri în lume.

De la pizza la gelato și de la fotbal la mașini de lux, iată câteva dintre punctele forte ale Italiei!

1. Pizza

Italia este cunoscută în întreaga lume pentru pizza pe care o prepară. Se spune că dacă vrei să mănânci cea mai bună pizza trebuie să mergi în Italia. Cea mai cunoscută este pizza napoletană, care este preparată după o rețetă unică și a fost recunoscută de UNESCO drept patrimoniu cultural intangibil.

Citește și:

2. Aperol

Consumat mai ales în timpul verii, Aperol Spritz este unul dintre cele mai cunoscute cocteiluri din lume. Rețeta pentru Aperol Spritz datează din 1950 și de atunci a rămas neschimbată. Este un cocteil alcătuit din trei părți prosecco, două părți Aperol și o parte apă minerală și este unul dintre produsele care au făcut Italia cunoscută în întreaga lume.

3. Paste

Pastele reprezintă un alt preparat culinar pe care bucătarii din întreaga lume încearcă să-l gătească la fel ca în Italia. Fiecare regiune a țării are propriul mod de a prepara pastele, însă sunt unele reguli care sunt respectate în toată țara. De exemplu, pastele nu trebuie mâncate cu pui și nu trebuie folosit ketchup ca sos.

4. Gelato

Gelato este cuvântul italian pentru înghețată, cu toate că cele două nu sunt același lucru. Gelato are un conținut mai mic de grăsimi și este servită la o temperatură ușor mai mare. Drept rezultat, înghețata italiană este mai moale și mai aromată și este considerată cea mai bună din lume. Toți cei care vor să învețe cum să pregătească cea mai bună gelato din lume merg la Carpigiani Gelato University, instituție înființată în 2003.

Citește și:

5. Arta

Contribuția Italiei la arta lumii este incontestabilă. Lucrări de Giotto, Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Tiziano Vecellio, Caravaggio și Bernini se numără printre cele mai cunoscute și apreciate în întreaga lume. Lucrări ale marilor artiști italieni pot fi văzute nu doar în muzee, ci și în biserici, castele și reședințe istorice.

6. Mașini

Italia este țara în care au luat naștere unele dintre cele mai cunoscute branduri de mașini, printre care Alfa Romeo, Fiat, Lamborghini, Ferrari și Maserati. Designul automobilelor italiene este râvnit de iubitorii de mașini din întreaga lume. În ceea ce privește producția auto globală, Italia nu se află nici măcar în top 20, dar în privința mașinilor exclusiviste nicio altă țară nu poate depăși Italia.

Citește și:

7. Fotbal

Fotbalul este luat foarte în serios în Italia. Echipele din Seria A, cea mai importantă competiție de fotbal din Italia, atrag unii dintre cei mai buni și cei mai bine plătiți jucătorii din întreaga lume. Iar Naționala de fotbal a Italiei a câștigat de patru ori Cupa Mondială.

8. Plaje

Cu 7.400 de kilometri de coastă, Italia se mândrește cu cele mai multe plaje din Europa, precum și 27 de parcuri marine. Vara, temperaturile ajung, în unele locuri, la 30 de grade Celsius, comparativ cu 20 de grade Celsius în Franța și Portugalia. Astfel, e ca și cum cum ai înota în apele tropicale. Dintre toate plajele italiene 248 au fost recompensate cu distincția Blue Flag pentru ape curate și nisipuri nealterate.

Italia a devenit țară în 1871, până atunci peninsula în formă de cizmă fiind alcătuită din teritorii separate precum Statele Papale, Regatul Sardiniei și Marele Ducat al Toscanei. În ciuda tinereții sale, Italia a făcut o impresie extraordinară pe scena internațională, astfel că nu rămâne decât să o vizitezi pentru a te putea convinge singur de acest lucru.

Citește și:

Foto: By Donald Yip, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.