Setari Cookie-uri

Camera copilului: mobilier și lenjerie de pat

Amenajează camera copilului după placul inimii tale, însă nu scăpa din vedere următoarele:

Camera copilului/adolescentului este universul său, locul în care visele devin realitate și i se formează personalitatea. Este locul în care plânge și râde, în care duce lupte, învinge și este învins, își face prieteni și trăiește prima dragoste.

Însă până când o să fie suficient de măricel încât să își pună singur amprenta, iată câteva recomandări pentru amenajarea camerei copilului/adolescentului:

Paturi de 1 persoană

Mă gândesc că pentru intimitatea copilului, dar și pentru o poziție sănătoasă de dormit, care face bine la coloană, este important ca un copil să doarmă singur în pat. Chiar dacă sunt doi copii în aceeași cameră, există varianta cu patul etajat (dacă vorbim de o cameră mică) și varianta cu două paturi despărțite de un birou sau noptiere.

Citește și:

Am găsit în magazinele online numeroase modele de paturi de o persoană, diferite forme și diferite culori. Mi-au plăcut în mod special paturile cu cadru de căsuță și paturile etajate cu ajutorul cărora se poate câștiga spațiu, dat fiind faptul că sub pat se poate adăuga biroul de lucru al copilului sau chiar un dulap cu haine.

Camera copilului

Pat căsuță

Pat din lemn

Pat etajat

Lenjerie de pat

Poate pare greu de crezut, însă lenjeria de pat joacă un rol foarte important în amenajarea camerei. Asta pentru că lenjeria de pat influențează somnul, starea cu care ne trezim a doua zi, ne influențează visurile de zi cu zi și productivitatea.

Cât încă este un copil, un adolescent, acesta trebuie să se înconjoare de lucruri frumoase, iar camera lui să fie un univers adecvat vârstei, în care se dezvoltă, prinde aripi, capătă încredere și dă frâu liber imaginației.

Citește și:

Sunt de părere că lenjeria de pat trebuie să fie adecvată vârstei (copiii de azi se maturizează repede și s-ar putea să nu se mai simtă confortabil să doarmă într-un pat cu lenjerie cu Mickey Mouse sau cu Barbie), să fie în ton cu sezonul și să inducă o stare de bine.

Lenjerie de pat

Lenjerie pentru băieți

Cearșaf cu elastic

Lenjerie pentru fete

Mobilier pentru camera copilului

Ca să o spun pe aia dreaptă, eu abia aștept să am un copil ca să îmi retrăiesc cât se poate copilăria. Bineînțeles că îmi doresc o fată, ca să mă joc cu ea cu păpușile, să petrec și eu timp în camera ei frumos amenajată, să ne uităm împreună la desene animate și să citim povești cu prințese. Dar și un băiat, pentru că cel mai bun prieten din copilărie a fost vecinul de la etajul 1 și ne jucam împreună cât era ziua de lungă.

Citește și:

Știu că tentația este mare, însă camera copilului nu ar trebui să fie plină cu piese de mobilier. Mai bine să aibă spațiu de joacă, de dans, de „lupte”, de cântat și de interpretat roluri în piese de teatru, decât multe scaune, mese, birouri, dulapuri care de cele mai multe ori nu își au locul acolo.

Un pat, un birou, un scaun, un mic fotoliu sau o canapea mică (pentru atunci când vin prietenii în vizită), un dulap pentru hăinuțe și, în cazul fetelor, o masă de toaletă în care să își spună afirmații pozitive în fiecare zi sunt mai mult decât suficiente.

Mobilier camera copilului

Corp bibliotecă

Comodă cu oglindă

Puf pentru copii

Masă de toaletă

sursa foto front page: shutterstock/ by photographee.eu

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.