Setari Cookie-uri

Cum funcționează metoda creată de Diana Mihăilă, primul Master Professional Organizer din România

Organizarea se poate transforma într-o activitate plăcută și relaxantă dacă aplici o serie de principii clare și simple pentru tine și familia ta.

comunicat de presa

Organizarea – mai ales când ai copii mici - poate fi un coșmar. Prea multe lucruri, jocuri, jucării și activități de gestionat într-un interval de spațiu și timp limitat. Dar organizarea se poate transforma într-o activitate plăcută și relaxantă dacă aplici o serie de principii clare și simple pentru tine și familia ta. O demonstrează metoda dezvoltată de Diana Mihăilă, primul blogger - Master Professional Organizer din România, și validată de International Association of Professional Organizers.

Pe 14 septembrie, la evenimentul-spectacol #MareaOrganizare ajuns la cea de-a doua ediție, Diana Mihăilă face echipă cu 5 mame cu comunități puternice care au găsit rețeta unui echilibru între profesie și viața de familie: Gabriela Maalouf – NLP trainer pentru copii și părinți, Cristina Oțel - coach, Miruna Ioani – medic stomatolog, Alina Gheorghiescu – consultant de travel și Ioana Stănescu – consultant în somnul copiilor. Sub deviza #MomPower acestea vor semnala și prezenta soluții practice de organizare pentru casă și sfaturi pentru o mai bună gestionare a timpului, a banilor și a vieții personale și profesionale.

Citește și:

Pentru a obține certificarea de Master Professional Organizer, Diana Mihăilă, primul blogger-specialist în soluții de organizare din România și membru al International Association of Professional Organizers (IAPO), din anul 2017, a dezvoltat o metodă dedicată părinților cu copii de până la 3 ani, ce va fi prezentată și în cadrul evenimentului-spectacol #MareaOrganizare2, din 14 septembrie, de la Hotel Caro, din București.

Aceasta conține soluții de organizare pentru hainelor copiilor și idei de punere în ordine a cărților, jocurilor și jucăriilor. Pentru fiecare categorie în parte, variantele oferite țin seama de cele mai comune soluții de stocare (rafturi, sertare, cutii, coșuri sau bară de depozitare). Pentru a-i ajuta pe părinții cu copii mici, Diana a inclus în metodă și sfaturi de călătorie și recomandări de pregătit valiza, dar și idei de făcut ghiozdanul pentru creșă și grădiniță.

Citește și:

Reguli de organizare, de la Diana Mihăilă, Master Professional Organizer:

Creativitate în organizare – Dacă vrei rezultate, trebuie să-i faci pe ceilalți să se distreze atunci când își pun lucrurile la loc. Poți inventa un joc sau poți folosi elemente vizuale care să îi ajute să perceapă organizarea ca pe ceva plăcut și simplu, așa cum este ea de fapt.

Punerea în ordine a hainelor – Regulile de organizare nu sunt niște direcții pe care trebuie să le urmezi într-o manieră strictă. Mai degrabă principiile trebuie adaptate fiecărei familii, în funcție de nevoile acesteia, dar și de spațiu. Într-un fel organizezi un dressing plin de sertare și cu totul diferit unul cu rafturi adânci.

Categorii de organizare – Pentru a fi eficienți trebuie să învățăm să ne organizăm nu doar după principii evidente – culoare, sezonalitate, funcționalitate – ci și în funcție de ce relație avem cu lucrurile respective. Practic, totul începe de aici. Unele lucruri sunt de donat, altele de depozitat, altele sunt pentru uzul zilnic etc. Apoi trecem la organizarea în profunzime.

Citește și:

Alături de Diana Mihăilă, aceste reguli și principii de organizare și multe altele vor fi demonstrate împreună cu invitații la eveniment. Iată ce vei mai afla la #MareaOrganizare2:

  • Cum creștem copii independenți - Gabriela Maalouf, NLP trainer pentru copii și părinți și blogger gabrielamaalouf.ro
  • Sfaturi despre cum alegem destinația de vacanță când călătorim cu cei mici, planificare și bugetare eficientă - Alina Gheorghiescu, consultant family travel și blogger familiahaihui.ro
  • Cum să menții echilibrul dintre viața personală și viața profesională - Cristina Oțel, trainer & coach Soul Bloom și blogger cristinaotel.ro
  • Când planifici prima vizită la medicul stomatolog - Miruna Ioani, medic stomatolog și blogger siblondelegandesc.ro
  • Ce relație trebuie să avem cu somnul – Ioana Stănescu, consultant în somnul copiilor, Nani Nani Bebelus.

Evenimentul-spectacol este gratuit. Accesul se face în bază completării formularului de înregistrare și a confirmării prezenței via e-mail. Ca și la prima ediție, #MareaOrganizare2 susține Taxiul cu Bomboane, asociație ce dezvoltă programe caritabile în spitale de pediatrie. Tocmai de aceea, participanții sunt invitați să doneze în locație atât fonduri, cât și cărți și jucării noi sau în stare foarte bună.

Citește și:

Mai multe detalii despre eveniment aici sau pe pagina dedicată de Facebook.

Ediția de toamnă #MareaOrganizare este realizată cu sprijinul partenerilor: Skoda, Sano, Eisberg, Policolor, DeLonghi, Lycon Epil Room, LeBebe, NaniNani Bebeluș.

Parteneri media: Copilul.ro, Eva.ro, Ele.ro, Acasa.ro, AncaArau.ro, FamiliaHaiHui.ro, CristinaOtel.ro, GabrielaMaalouf.ro, SiBlondeleGandesc.ro, CristinaCandea.ro, MamicaZburatoare.ro, Solonaria.ro, DanielaNiculi.ro, DesignTherapy.ro.

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.