Setari Cookie-uri

Câteva schimbări esențiale pentru a face o baie să pară mai mare

Lumina, culorile și accesoriile pe care le folosești sunt câțiva dintre factorii care influențează percepția spațiului și gradul de confort din încăpere.

Dacă vrei să faci modificări de design într-o baie de dimensiuni mici, trebuie să te concentrezi pe cele care transformă total spațiul. Lumina, culorile și accesoriile pe care le folosești sunt câțiva dintre factorii care influențează percepția spațiului și gradul de confort din încăpere. Iată care sunt cele mai potrivite metode pentru a aerisi atmosfera într-un astfel de spațiu:

Renunțarea la accesorii

Accesoriile care nu îndeplinesc o funcție anume sau care sunt pur și simplu prea mari pentru baia ta trebuie înlocuite sau desființate. De exemplu, dacă ai cadă, dar nu faci băi prea des, o poți înlocui cu o cabina de dus. Cada folosește o suprafață însemnată din baie, iar o cabină de dimensiuni mai mici, cu geamuri transparente te va ajuta sa economisești spațiu. Amplasarea strategică a unei cabine de duș este o necesitate atunci când vrei să profiți de spațiu. Dușul pe colț sau într-o zonă îngustă, dar lungă a băii îți va oferi suficient loc pentru rutina zilnică. Alte accesorii din baie la care trebuie să renunți sunt obiectele decorative sau corpurile de mobilier nepotrivite. Este recomandat să păstrezi doar un corp cu sertare sau un dulap și mobilierul de sub chiuvetă. Baia trebuie să fie cât mai minimalistă și să-ți ofere spațiu pentru activitățile de zi cu zi.

Citește și:

Alegerea culorilor potrivite

Ca în cazul oricărei camere, culoarea pereților influențează percepția spațiului și în baie. Pentru faianță și pereți trebuie să folosești alb sau culori pastelate precum rozul sau albastrul deschis. Poți da personalitate băii cu ajutorul plăcilor de gresie hexagonale sau cu patternuri de inspirație orientală. Pentru o armonie între finisaje, păstrează faianța albă și optează pentru culori inedite la gresie. Într-o baie mică, dar puternic luminată, poți folosi atât gresie, cât și faianță cu textură inspirată de piatră naturală.

Folosirea oglinzilor

Oglinda este un must pentru încăperile mici în care vrei să creezi senzația de spațiu. Alege o oglindă de dimensiuni mari deasupra chiuvetei, iar dacă îți dorești un corp pentru depozitare pe partea opusă, cumpără unul cu oglindă. Nu ar trebui să ai mai mult de două oglinzi într-o baie mică, altfel vei da senzația că ai încercat prea mult și fără efect. Oglinda principală poate fi de orice formă, însă cele rotunde sunt în trend la ora actuală.

Citește și:

Instalarea etajerelor sau a polițelor

Suspendarea obiectelor pe care le folosești în baie va contribui la senzația de spațiu prin înălțare. Baia va deveni și mai ordonată în acest fel, mai ales dacă obișnuiești să lași produsele sanitare pe suprafața chiuvetei.

Mutarea electrocasnicelor

Dacă până acum nu aveai suficient spațiu în baie din cauza mașinii de spălat este cazul să o muți într-un loc special amenajat pe hol sau chiar în bucătărie. Un model de mașină de spălat care poate fi încorporat într-o piesă de mobilier din baie este cel cu încărcare verticală. Acestea sunt, de regulă, mai înguste și pot fi ascunse cu ușurință în mobilierul din baie.

Schimbările pe care le faci la un moment dat sau alegerile la amenajarea unei băi mici într-un apartament nou trebuie să urmărească eficientizarea spațiului. Găsește acele elemente care te ajută să te simți bine în baie, dar care oferă și o senzație de spațiu.

Citește și:

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.