Setari Cookie-uri

Din agenda Lorenei: Bărbăția se măsoară în zâmbetul femeii de lângă tine

Ce înseamnă, de fapt, să fii bărbat? Și ce responsabilități ar trebui să aibă femeia?

Ca să facem o introducere la ceea ce urmează să spun, o să menționez că încă din preistoric, responsabilitățile într-o familie erau cam așa: bărbatul aducea hrana în casă, iar femeia o gătea. Acum pentru că suntem în secolul XXI, femeile cer să aibă drepturi egale cu bărbații, iar ei se bat cu pumnul în piept că nu o să ajungem vreodată la nivelul lor în ceea ce privește puterea. Și în unele privințe le dau dreptate bărbaților, noi suntem mult mai puternice sentimental, iar ei sunt mult mai puternici fizic. Nimic de comentat. Dar ce înseamnă, de fapt, să fii bărbat? Și ce responsabilități ar trebui să aibă femeia?

În ultima vreme, am tot auzit de fenomene în mediul online care spun că bărbații nu trebuie să bea cu paiul, să se penseze sau să aibă gleznele goale. Eu am altă părere: bărbăția nu se măsoară în lungimea șosetelor, în mușchi, în abdomene făcute la sală și nici în numărul femeilor bifate și consumate. Ca să fii bărbat, trebuie să fii, în primul rând un domn. Poți avea zeci de femei care să întoarcă capul după tine pentru că ești un pachet de mușchi, dar dacă atunci când deschizi gura, pleacă toate, există o problemă. A fi bărbat nu înseamnă să poți să treci de la o femeie la alta în fiecare zi pentru că „are balta pește”, ci să o cucerești pe aceeași în fiecare zi. Deci nu mai întoarce capul după alte 10 când ești cu a ta de mână, ci privește-o în ochi și spune-i că e frumoasă, oricum cel mai probabil nu ai mai făcut-o de mult.

Citește și:

Femeia e cea care, deși nu vreți să recunoașteți, are grijă de voi, iar voi sunteți cei care ar trebui să plătiți măcar utilitățile în casă. Și acum o să îmi săriți în cap că sunt materialistă, dar dacă stăm să analizăm situația, femeile plătesc un preț mult mai mare doar ca să fie femei, cel puțin din perspectiva presiunii și stereotipurilor sociale. Femeia trebuie să fie mereu aranjată, să nu cumva să aibă manichiura sărită, părul perfect îngrijit, iar machiajul nu trebuie să lipsească, dar nici să fie prea accentuat că după e prea strident. Bărbatul are o singură responsabilitate într-o relație: să o facă fericită.

Acum problema cea mai mare e faptul că majoritatea bărbaților se confruntă cu „femei isterice”, care le cauzează probleme, care le fac zile fripte și care le provoacă riduri, pentru că mai nou, astea sunt problemele reale ale bărbaților: ridurile, cearcănele și punctele negre. O să vă spun un secret ca să scăpați de toată această dramă: faceți femeia fericită și nu o să mai aveți probleme. O femeie fericită radiază, nu o să vă întrebe de unde veniți și cât stați, nu o să vă sune obsesiv și o să aibă încredere deplină în voi, însă pentru asta tu, băiatule, trebuie să înveți să fii bărbat!

Citește și:

Nu ești bărbat dacă o înșeli, pentru că cel mai probabil ea e mult mai abordată decât ai fost tu vreodată și nici dacă o umilești. Ești bărbat atunci când nu ai mai văzut-o supărată de foarte mult timp pentru că ea e ocupată să fie fericită, ești bărbat atunci când fără vreun motiv, o inviți în oraș ca să mâncați, ești bărbat când o apreciezi și îi oferi afecțiunea de care are nevoie. Fii bărbat, nu te bate cu pumnul în piept că ai putea oricând să pleci pentru că, prietene, ea va pleca înaintea ta. Și odată ce o femeie pleacă, nu o mai întorci din drum.

foto Roman Samborskyi /Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.