Setari Cookie-uri

4 tipuri de cărți în limba engleză pentru începători

Lectura este una dintre principalele activități prin care îți poți îmbogăți vocabularul în limba engleză. Cărțile îți oferă șansa să descoperi o mulțime de cuvinte și de expresii specifice acestei limbi, lucru care, în timp, te va ajuta să vorbești ca un englez autentic.

În cazul în care ești abia la începutul călătoriei către tainele limbii engleze, este recomandat să acorzi mare atenție cărților pe care le alegi și, astfel, să te orientezi către acele lecturi adecvate nivelului tău actual de înțelegere. Având alături câteva cărți în engleză pentru începători, vei putea învăța limba foarte ușor chiar și acasă, fără profesor.

Iată, așadar, câteva dintre tipurile de cărți pe care este indicat să le ai mereu pe masa de lucru, dacă vrei să cunoști cât mai bine limba lui Shakespeare:

Dicționare

Atunci când vrei să înveți limba engleză, primul pas este să faci rost de câteva dicționare ajutătoare. Acestea te ajută să înțelegi sensul termenilor și, totodată, îți oferă detalii despre felul în care se pronunță cuvintele, precum și sinonime sau antonime pentru fiecare termen.

Citește și:

De fiecare dată când întâlnești un termen necunoscut, este recomandat să consulți un dicționar explicativ al limbii engleze, chiar dacă ți se pare că ai înțeles parțial sensul acestuia din context. În acest fel, vei reuși să memorezi cuvintele mult mai repede și să ai parte de o înțelegere corectă a acestora.

Cărți de gramatică și vocabular

Cunoscând gramatica englezei, vei învăța cum să te exprimi corect și să folosești expresiile frecvent folosite în această limbă străină.

De asemenea, vocabularul te ajută să memorezi mai repede termenii și să observi în practică felul în care se folosesc unele structuri gramaticale. Și, în mod sigur, dacă îți dorești să cunoști limba engleză la nivel conversațional, te interesează să știi cum să vorbești corect gramatical, pentru a face o impresie cât mai bună persoanelor cu care vei interacționa.

Citește și:

Cărți de teste

Cărțile care conțin diferite tipuri de teste în limba engleză îți vor fi, la rândul lor, de mare ajutor în călătoria descoperirii celei mai importante limbi de circulație internațională. Pentru început, orientează-te către unele simple, care includ exerciții de gramatică și de vocabular. De-abia după ce treci la următorul nivel, este indicat să optezi pentru cărți cu teste mai complexe.

Cu ajutorul cărților de teste în limba engleză, ai șansa de a memora mult mai ușor o mulțime de cuvinte, deoarece acestea se tot repetă pe parcurs, mai ales în broșurile pentru începători.

Cărți de povești

Nimic nu te va ajuta să cunoști mai bine pronunția în limba engleză decât cititul cu voce tare. În schimb, dacă te vei orienta din prima către romane ori reviste prea complicate pentru nivelul tău de acum, s-ar putea să te lovești de foarte multe cuvinte necunoscute, ceea ce te poate descuraja la un moment dat.

Citește și:

Citirea cărților de povești în limba engleză reprezintă o activitate excelentă pentru începători. Astfel, ai posibilitatea de a citi cărți pe care le cunoști deja din limba maternă, lucru care te poate ajuta să înțelegi mult mai repede sensul termenilor. Mai mult decât atât, cărțile de povești includ și imagini atractive care antrenează imaginația.

Engleza este o limbă utilizată peste tot în lume, iar în prezent a devenit o cerință obligatorie pentru majoritatea joburilor. În acest context, aceasta este a doua limbă pe care este esențial să o cunoști, după cea maternă.

În călătoria descoperirii limbii engleze, cărțile prezentate în acest articol îți vor fi de mare ajutor și, datorită lor, vei reuși să porți o scurtă conversație și să îți formezi o bază de cunoștințe într-un timp relativ scurt.

Citește și:

Foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.