Setari Cookie-uri

Lucruri de care trebuie să ții cont atunci când te muți într-un oraș nou

Ai aplicat la un job nou în alt oraș, ai mers să susții interviurile și acum aștepți răspunsul final, care să îți confirme dacă ai obținut postul sau nu. Apoi răspunsul că ai fost acceptată și că urmează să faci parte din noua echipă vine într-un final.

Cu siguranță că te simți în al nouălea cer, vrei să-ți suni toți prietenii și toată familia pentru a-i informa de noua ta reușită și să le spui tuturor cât de fericită ești, însă la scurt timp după ce această ceață se lasă, începi să întrevezi adevărata problemă. Urmează să te muți într-un oraș nou.

Dacă nu ai foarte multe cunoștințe în acel oraș și nici aranjamente puse la punct de dinainte, acest gând probabil că te înfricoșează și te face să simți anxietate, dezorientare și un sentiment de nesiguranță generală. Totuși, dacă ești organizată și îți planifici cu atenție fiecare detaliu, vei reuși să depășești momentul și să fii total pregătită de a începe lucrul atunci când te muți. Iată ce trebuie să faci:

Citește și:

Alege-ți o locuință

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când te muți într-un oraș nou este locuința în care vei sta. Chiar dacă un prieten sau o rudă te poate găzdui în primele zile, până la urmă va trebui să-ți găsești un loc al tău, așa că e bine să cauți cu foarte mare atenție și să găsești ofertele cele mai avantajoase.

Indiferent de orașul în care te muți, alege o locuință situată aproape de mijloacele de transport în comun sau cât mai aproape cu putință de locul tău de muncă. Pentru început ai putea să stai în chirie, însă dacă ești dispusă să te muți definitiv în acel oraș și nu vrei să dai banii pe chirie, ai putea să cauți o garsoniera de vanzare și, dacă bugetul îți permite, să o cumperi. Poate că această măsură presupune un efort financiar mai însemnat, însă pe termen lung investiția se va dovedi una foarte înțeleaptă.

Citește și:

Calculează-ți cheltuielile lunare

Deși probabil că ți-ai făcut deja o balanță a cheltuielilor și a veniturilor pe care le vei avea odată ce te muți, este bine să faci acest lucru din nou, pentru a-ți da seama dacă îți poți susține modul de viață cu salariul pe care îl primești sau dacă este cazul să faci ceva ajustări.

Folosește-te de toate informațiile pe care le găsești în mediul online, discută cu toate cunoștințele care locuiesc deja în oraș și încearcă să-ți faci o medie a tuturor prețurilor. Pune totul pe hârtie și încearcă să-ți faci un necesar cu lucrurile de care vei avea nevoie, iar atunci când ajungi în noul oraș, respect-o pe cât posibil.

Creează-ți o rețea de prieteni

Atunci când ajungi într-un nou oraș, este foarte important să ai măcar câteva cunoștințe cu care să-ți petreci o parte a timpului liber sau de la care să primești sfaturi în legătură cu traiul în acest loc. Dacă nu ai foarte mulți prieteni în orașul în care urmează să te muți, ar trebui să apelezi la prietenii prietenilor pe care deja îi ai și să găsești activități comune, la care puteți participa cu toții.

Citește și:

De asemenea, ai putea să socializezi mai mult cu colegii de la job sau să te înscrii la diferite activități, cursuri de dans sau cursuri de limbi străine, prin intermediul cărora să cunoști oameni și să legi noi prietenii. Dacă ești perseverentă, vei reuși să-ți faci un grup însemnat de cunoștințe într-un timp destul de scurt.

Gândește în perspectivă

Atunci când te muți într-un nou oraș îmbrățișezi nu doar un alt job, ci și o nouă viață cu oameni noi și reguli diferite, așa că trebuie să fii pregătită pentru această schimbare. Pentru că, cel mai probabil, ai ales să aplici la un job într-un alt oraș pentru că este mai avantajos, atât financiar, cât și ca oportunități de dezvoltare profesională, motivele pentru care ai făcut această schimbare în viața ta sunt suficient de întemeiate astfel încât să nu ai regrete.

Citește și:

Totuși, atunci când simți că lucrurile nu se întâmplă exact așa cum te-ai fi așteptat, este momentul să te uiți în urmă, să te gândești la statutul profesional pe care îl aveai înainte de a te muta și la cât de mult ai evoluat între timp. Astfel, vei realiza că poate lucrurile nu sunt perfecte nici aici, însă sunt infinit mai bune decât dacă ai fi ales să rămâi și să te complaci într-o situație al cărei singur beneficiu este confortul.

Ia-ți viața în propriile mâini și ia o decizie de carieră inspirată, care îți va putea schimba viața în bine. Alege cu atenție oportunitatea și asigură-te că ești pregătită să înfrunți toate provocările care survin odată cu mutarea într-un oraș nou.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.