20 de cărți self help care te vor ajuta să îți transformi viața

20 de cărți self help care te vor ajuta să îți transformi viața

Te ajută să te vindeci, să te regăsești, să privești lucrurile într-o lumina pozitivă și să ai mai multă încredere în puterea ta interioară. Citește cu mintea, dar mai ales cu sufletul!

#stamacasasicitim

Cărțile sunt aliatele, prietenele și sfatuitoarele noastre atunci când ne este greu să găsim un echilibru, să ne vindecăm sau să găsim soluții la anumite probleme și situații cu care ne confruntăm. Mai mult decât atât, ne ajută să vedem lucrurile într-o altă perspectiva și să ne transformăm viață.

20 de cărți self help pe care merită să le citești

1. Cel mai frumos loc din lume e chiar aici - Care Santos, Francesc Miralles

O carte deosebită, pe care o recomand din toată inima și care chiar te ajută să privești lucrurile într-o lumina carti self helppozitivă, să nu te lași descurajat de toate greutățile care îți apar în cale, care îți da încredere și te face să te bucuri de prezent. Cel mai frumos loc din lume e chiar aici este locul unde ni se îndeplinesc dorințele, acel loc încărcat de magia gândurilor bune și de energiile oamenilor dragi. E un loc aflat oriunde și nicăieri, face parte din geografia sentimentală a oricăruia dintre noi. Iris se află într-o cumpăna a viețîi ei, când nimic nu părea să îi mai aducă bucurie și nu mai avea niciun motiv să trăiască. Și cu toate astea ajunge aici...în "cel mai frumos loc din lume." Cum? Cât timp ii ia? Cine o ajută?

O poți comanda aici

2. Femei care aleargă cu lupii. Povești și mituri ale arhetipului femeii sălbatice - Clarissa Pinkola Estes

Una dintre cărțile mele preferate, care a reușit să mă facă să privesc lucrurile într-o altă perspectiva, m-a ajutat să mă înțeleg și a produs o schimbare în carti self helpviața mea. Clarissa Pinkola Estes este o personalitate complexă, un psihanalist extraordinar care reușește să îmbine frumusețea unor povești deosebit de frumoase, în care ne putem regăsi toate, cu interpretari psihologice profunde si revelatoare. O carte deosebită care trebuie citită cu mintea, dar mai ales cu sufletul.

O poți comanda aici

3. Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața - Gary John Bishop

carti dezvoltare personalaBishop îți dă aici o adevărată lecție de viață și îți promit că după ce vei da ultima pagină din carte, nu vei mai fi la fel. Un manifest pentru o adevărată schimbare a vieții, pentru lupta împotriva monologului auto-sabotor prin care singur îți compromiti viața.

O poți comanda aici

4. Fată, deschide ochii! - Rachel Hollis

Nu mai crede toate minciunile despre tine și devino cine ești cu adevărat! Rachel Hollis este autoare de bestseller-uri, om de televiziune, speaker carti self helpmotivațional, fondatoare și CEO la Chic Media. În cartea de față, Rachel identifica 20 de minciuni pe care oamenii și le spun din lipsa de încredere în sine sau din pricina imaginii prepoderent greșită transmisă de societate, al unui ideal de imagine și astfel ne tragem singuri preșul de sub picioare. 2o de capitole și minciuni cu care însăși autoarea s-a confruntat și propune prin prisma propriilor experiențe câțiva pași ajutători.

O poți comanda aici

5. Siddhartha. Călătoria spre Soare-Rasare - Herman Hesse

"Fiindcă, într-adevăr, fericirea mea era făcută din aceeași tainca că fericirea carti self helpîncercată în vise, ea era făcută din libertatea de a trăi concomitent tot ce mintea putea să îmbrățișeze, de a schimbă că într-un joc lumea exterioară cu cea lăuntrică, de a împinge încolo și încoace timpul și spațiul că pe niște decoruri de teatru". O cartea deosebită care vorbește despre descoperirea de sine și cea spirituală. Autorul reușește să te facă să crezi în divinitate, în absolut și in coincidențe, dar și în imaginație.

O poți comanda aici

6. Seninătatea. 25 de povestiri despre echilibrul interior - Cristophe Andre

Ce înseamnă seninătate? Prin cele 25 de istorioare, cartea de față îți îndrumă pașii spre casă echilibrului și a carti dezvoltare personalaseninătății. Vei învață să trăiești viața zi cu zi și să te bucuri de micile momente de fericire, precum un telefon de la un prieten sau o cană de cafea caldă și aromată de dimineață.

O poți comanda aici

7. Motive pentru a zâmbi. Încurajări și inspirație pentru călătoria pe valurile vieții - Zig Ziglar

În cazul în care mai aveai îndoieli despre puterea miraculoasă a unui zâmbet, carti self helpei bine cartea lui Ziglar ți le va spulbera. Râsul chiar face bine la sănătate și are un impact puternic asupra celui care îl "practică". În paginile acestei cărți vei descoperi sfaturi, povestiri umoristice și citate motivaționale care să te ajute în momentele în care uiți să zâmbești.

O poți comanda aici

8. Forța Entuziasmului - Norman Vincent Peale

Cartea lui Peale te ajută să descoperi secretul care poate transforma o viață monotonă într-una plină de pasiune. Secretul este, evident, entuziasmul - forța carti self helpcare dă naștere la curaj și întărește încrederea. Entuziasmul creează energie și stă la baza tuturor realizărilor, e cel care dă forță acțiunilor noastre și ne ajută să luptăm în continuare atunci când pare mult prea greu. Cum ajungi să mânuiești cu grație entuziasmul, vei descoperi citind cartea.

O poți comanda aici

9. Magia Ordinii - Marie Kondo

carti self helpO carte care te ajută să îți pui ordine în viața și în casa ta. Marie Kondo preia anumite concepte despre ordine și haos, pe care le trece prin prima experiențelor dobândite în urmă organizării locuințelor clienților săi, aducând soluții în mare măsură influențate de cultura japoneză. Cartea e ca un ghid care te ajută să îți transformi locuința prin metoda KonMari: simplifică, organizează și depozitează. În felul acesta vei reuși să îți pui casa în ordine, fără a mai face dezordine.

O poți comanda aici

10. Mica enciclopedie Hygge - Meik Wiking

Hygge se poate traduce drept "confort fizic și mental" și este rețeta fericirii pe care danezii au carti dezvoltare personaladescoperit-o. Hygge nu este ceva universal valabil, pentru că fiecare dintre noi este unic în felul său și simte diferit, iar această carte este un mic ghid care te încurajează să trăiești mai bine, să fii mai calm, mai bucuros, să găsești lucruri pozitive chiar și în perioade mai grele, iar aparent orice lucru mic, care pare nesemnificativ, îți poate aduce o mică rază de lumină în suflet.

O poți comanda aici

11. Distruge-ți obiceiurile nocive - Joe Dispenza

carti self helpDescoperă cum să-ți determini mintea să lucreze în favoarea ta. Cum să accesezi forța care există in tine și în Univers. Pentru că da...gândul poate fi transformat în realitate, cu condiția înțelegerii adecvate a puterii de care dispui.

O poti comanda aici.

12. Chiar dacă ți-e frică acționează - Susan Jeffers

O carte care poate reprezenta un ajutor esențial în lupta cu fricile noastre de zi cu zi și care te ajută să carti self helpconștientizezi faptul că frica este principalul tău adversar. Cartea lui Susan Jeffers poate fi extrem de instructivă și motivațională, iar dacă ai obosit să te lupți cu fricile de zi cu zi (frica de a lua o decizie, de părerea celor din jur, de a nu fi suficient de bun) citind-o vei descoperi "armele" de care ai nevoie pentru a-ți schimbă gândirea și viață.

O poți comanda aici

13. Grit. Puterea pasiunii si a perseverenței - Angela Duckworth

carti self helpDacă te simți nedreptățit din pricina faptului că nu te-ai născut un geniu sau cu anumite avantaje familiale, cercetătoarea Angela Duckworth îți ifera anumite motive pentru care aceste lucruri nu ar trebui deloc să conteze. Ea a descoperit că ceea ce numește "grit", o combinație de pasiune și perseverență, este mai importantă ca orice moștenire. Și oferă și câteva exemple de oameni care au reușit să își transforme viața așa cum și-au dorit folosindu-se de acest "grit".

O poți comanda aici.

14. Femei care iubesc prea mult - Robin Norwood

Femeia e învățată să se sacrifice: pentru părinți, bunici, pentru frați și surori, de dragul prietenelor sau colegilor, carti self helpdar cel mai tare este capabilă să se sacrifice pentru bărbatul de care s-a îndrăgostit, ori crede că s-a îndrăgostit. Cu ajutorul acestei cărți vei afla că teama de a rămâne singură, de faptul că nu meriți iubire și apreciere, de a fi ignorată sau abandonată își are rădăcina în exeperiențele copilăriei, care determină tiparele comportamentale de la maturitate. Vei descoperi apoi cât de nociv este acest comportament și cum te poți elibera.

O poți comanda aici

15. Inteligența erotică - Esther Perel

carti self helpDe ce pierdem intimitatea? Cum reconciliem nevoia de libertate cu cea de siguranță? Cum regândim infidelitatea? De ce pierderea intimității este începutul sfârșitului? Și multe alte întrebări interesante și importante își găsesc răspunsul aici. O carte despre intimitate și relații scrisă într-un mod simplu, direct și pe alocuri amuzant.

O poți comanda aici.

16. Imperfeți, liberi și fericiti. Practici ale stimei de sine - Christophe Andre

O carte incredibilă care te ajută să te cunoști mai bine, să găsești un echilibru emoțional care să îți permită să carti self helptrăiești mai fericit, mai liber și să construiești relații mult mai sănătoase cu cei din jurul tău. O carte despre cum ești tu, cum te arăți lumii și ce poți să devii.

O poți comandă aici

17. 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru - Jordan B. Peterson

carti self help"Ai responsabilitatea de a te ajuta, comportă-te ca atare." Plecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice, autorul ne îndeamnă să ne revenim la clasicele virtuți (disciplină, curaj, onestitate) și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră și să încercăm să facem tot ce e nevoie pentru a ne ajuta și a ne hrăni sufletul.

O poți comanda aici.

18. Povestea ta a început demult. Cum să vindeci traumele familiale moștenite - Mark Wolynn

Unele frici și trăiri ne copleșesc mai mult decât ar trebui și tindem să amplificăm și să agravăm unele situații fără carti self helpsă fie cazul. Oare de ce? În carte Mark Wolynn explică de ai aceste sentimente și, cel mai important, cum să le faci față pentru a putea trăi în armonie cu tine însăți. Pe lângă un anumit tip de comportament, putem moșteni de la părinții sau rudele apropiate și fricile, trăirile și gândurile. Deținem o așa numită memorie celulară ce transmite sentimente chiar și până la a treia sau a patra generație. Impresionant, nu?

O poți comanda aici.

19. 20 de minute. Cum să facem sport mai eficient, să ne antrenăm inteligent și să trăim mai mult - Gretchen Reynolds

carti self helpSe știe că sportul are efecte incredibile asupra sănătății fizice și psihice și că poate fi un aliat bun împotriva depresiei, anxietății sau altor afecțiuni. Efortul fizic modifică în mod categoric și modul în care ne simțim și percepem lucrurile. Și doar 20 de minute de mișcare pe zi sunt suficiente pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate.

O poți comanda aici.

20. Arta subtilă a nepăsării - Mark Manson

Fiecare dintre noi ne stresăm zi de zi cu lucruri mai puțin importante sau cu carti selflucruri care nu țin de noi și pe care oricum nu le putem schimba. Manson îți arată aici cum să încetezi să îți pierzi timpul și energia cu aceste lucruri care nu contează cu adevărat și să te concentrezi pe acelea care cu adevărat contează și care îți pot transforma viața.

O poți comanda aici

foto: By mentalmind, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri