Setari Cookie-uri

Flying Colours: Top 5 site-uri utile pentru copii unde pot învăța limba engleză

În prezent suntem atât de conectați unii cu alții, persoane – companii – organizații – țări, încât existența limbajului ce ne face comunicarea mai ușoară a devenit nenegociabilă, a devenit aproape obligatorie. Prezentul este global, ne cuprinde pe toți.

comunicat de presa

Suntem de acord cu toții: limba engleză face parte din categoria limbilor puternice ale prezentului (este limbă oficială în peste 50 de țări ale lumii) și considerată “lingua franca”, principala limbă utilizată în domenii precum comerțul, turismul, transporturi, diplomație și afaceri. Ea ne deschide lumea la propriu. În condițiile în care peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca limbă străină și aproape 400 milioane sunt vorbitori nativi ai acestei limbi, este de la sine înțeles de ce susținem acest fapt.

A cunoaște engleza este în prezent modalitatea de a reuși în viață, de a avea libertate în alegerea locului unde vrei să studiezi, să trăiești sau să muncești. Ea facilitează relaționarea pe toate planurile într-o societate globală, care se modelează cu o rapiditate fără precedent și unde investiția în propria educație și a copiilor tăi este cea mai sigură investiție. Educația este primordială.

Citește și:

Întrebarea pe care o primim adesea ca profesori de limbă engleză este: care ar fi cea mai potrivită vârstă și cel mai potrivit moment să începi studiul acestei limbi străine? Răspunsul nostru este: ACUM. Acesta este cel mai bun moment, indiferent de vârsta pe care o ai, dacă ești copil, adolescent sau adult. Există desigur diferențe, și nu mici, între a învăța o limbă străină în copilărie și a învăța ca adolescent sau ca adult. Dar surpriza este că nu sunt acelea la care se gândește lumea în general.

Cei mai mulți profesori de limbi străine sunt de acord cu faptul că motivația cursantului este un ingredient principal, ce îi poate influența procesul de învățare. Atunci când ești copil iei totul în joacă, iar materialele interactive și metodele folosite nu sunt deloc de neglijat. Cu cât aduci în discuție resurse moderne, variate și interesante, cu atât captezi mai ușor interesul. Mai ales că în ultimii ani observăm tot mai mult cum copiii noștri învață în fața telefoanelor mobile, tabletelor, se joacă on-line, ascultă muzică și vizionează videoclipuri.

Cercetările au concluzionat clar: copiii învaţă mai uşor limbi străine datorită plasticităţii creierului în plină dezvoltare care le permite folosirea ambelor emisfere când învaţă un nou limbaj. “The Bilingual Brain” by Arturo E. Hernandez este o sursă de luat în considerare în dezvoltarea personală a copiilor noștri sau a noastră ca adulți. Când ești adult în schimb, abordarea este mult mai rațională și riguroasă, iar acumularea informațiilor devine - deși temeinică - mai lentă.

Pentru copii recomandăm următoarele site-uri cu resurse de foarte bună calitate și diverse:

Dacă folosești resurse, de exemplu ESL Games - câte jocuri, atâtea cunoștinte, deja ai câștigat o parte din teren. Puzderie de jocuri pentru mai toate nivelurile și grupele de vârstă. Conține activități interactive, printabile, inclusiv board games, animații, teste și concursuri. Le poți face singur sau în echipă, pe calculator sau prin aplicațiile pentru telefoane. Dar atentie, poate cauza dependență!

Pe locul 2 recomandăm site-ul www.anglomaniacy.pl cu exerciții / activități și povești de mare ajutor pentru copii, ce îi ajută să crească de la un nivel la altul. Engleza prin povești, jocuri și activități printabile. Interactiv, structurat pe niveluri, merge de minune!

Pe locul 3 plasăm Super simple songs, care este o altă resursă super simplu de folosit, potrivită pentru cei mici.. Câte un cântec pentru fiecare copil, dar și pentru fiecare noțiune utilă. Versurile sunt lejere, cântecelele, clasice sau noi, grafica delicioasă. Pentru extra-resurse, extindeți click-urile și spre site-ul www.supersimple.com.

www.englishaula.com este un site foarte important în pregătirea pentru examenele Cambridge și îl plasăm pe locul 4. Acesta cuprinde toată gama începând de la YLE: Starters Flyers, Movers, KEY (A2), PET (B1), First (B2), Advanced (C1) până la Proficiency (C2) și se adresează tuturor vârstelor. Recomandăm să fie parcurs cu atenție. Exercițiile sunt împărțite pe categorii și niveluri, ceea ce face și mai facilă abordarea.

Pe ultimul loc, dar nu mai puțin important este Agenda Web - site-ul care și-a făcut temele www.agendaweb.org, adică a strâns laolaltă exerciții, fișe, filmulețe și texte pe niveluri, de la elementary la advanced, împărțindu-le comod pe arii de interes. Iar când nu are chiar el ceea ce te interesează, te redirecționează către alte pagini care să te lămurească sau să îți ofere exerciții de la listen&draw la mix&match.

Toate acestea și multe altele sunt resurse pe care le recomandăm cursanților din centrul nostru de limbă engleză, Flying Colours. Sunt resurse verificate ce aduc conținut de calitate un plus de savoare și diversitate.

Cu atât mai mult cu cât a învăța o limbă străină, cu precădere limba engleză, la orice vârstă, nu îți dăruiește doar avantaje în exteriorul tău, în viața ta socială, în atingerea obiectivelor tale academice, profesionale, culturale. Îți întărește și validează ceea ce ești tu, în fapt. Adică sănătatea ta, a creierului tău, dăruiește senzația de tinerețe la orice vârstă și sudează strâns stima și încrederea de sine cu eul tău interior.

Te invităm să faci alegerea perfectă pentru excelența în educație. La centrul de limbă engleză - Flying Colours misiunea noastră este să oferim cel mai potrivit mediu pentru cunoașterea limbii engleze. Copii sau adulți, începători sau cu nivel avansat de engleză, oferim cursuri și programe personalizate de engleză, înțelegând unicitatea fiecărui cursant. Suntem parteneri British Council în pregătirea examenelor Cambridge și IELTS și Centru Oficial de Pregătire și Pretestare pentru examenele Cambridge – recunoscut de Cambridge English.

Pentru că … engleza este un life skill!

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.