Setari Cookie-uri

5 motive pentru a vă cumpăra o maşină electrică de tuns iarba

Dacă aveţi de întreţinut o peluză sau o pajişte mică sau medie, o maşină electrică de tuns iarba poate fi cea mai inspirată alegere.

Când vine timpul cosirii gazonului sau a ierbii, mulţi oameni percep această activitate ca pe o sarcină neplăcută şi dificilă. Totuşi, pentru a întreţine peluza sau pajiştile, această operaţie nu trebuie trecută cu vederea, iar o maşină de tuns iarba poate fi de mare ajutor. Cumpărarea uneia, însă, poate fi o sarcină copleşitoare, cu atât mai mult cu cât aveţi de ales din numeroase şi variate tipuri de maşini de tuns iarba.

Dacă aveţi de întreţinut o peluză sau o pajişte mică sau medie, o maşină electrică de tuns iarba poate fi cea mai inspirată alegere. Există două tipuri de astfel de maşini, şi anume cele cu fir sau cele fără fir. Fiecare dintre aceste două modele are propriile avantaje şi dezavantaje, motiv pentru care ar trebui să ţineţi cont de priorităţile dumneavoastră în alegerea modelului care vă avantajează.

Citește și:

Maşinile electrice de tuns iarba fără fir sunt alimentate cu o baterie reîncărcabilă de diverse tensiuni. Datorită faptului că nu vă condiţionează de conexiunea unui cablu la o priză, aceasta permite libertate mare de mişcare. Pe de altă parte, bateria poate fi un dezavantaj pentru că necesită reîncărcare pentru a putea finaliza sarcinile mai lungi.

Maşinile electrice de tuns iarba cu fir sunt alimentate de la o priză printr-un cablu care necesită atenţie din partea utilizatorului pentru a nu fi prins şi tăiat în timpul funcţionării. Totodată, lungimea cablului limitează aria de acţiune, fiind necesară o extensie sau comutarea între prize. Un mare avantaj al acestui model de maşină este preţul mult mai accesibil.

Cu toate că mulţi oameni consideră că maşinile de tuns iarbă pe benzină sunt superioare celor electrice, vom vedea în continuare cinci avantaje pe care maşinile electrice de tuns iarba le au faţă de modelele pe benzină.

Citește și:

Nu fac zgomot

Maşinile de tuns iarbă pe benzină sunt zgomotoase şi, indiferent de model, nu vor fi niciodată la fel de silenţioase ca cele electrice. De aceea, utilizarea unei maşini pe benzină necesită echipament special şi atrage nenumărate plângeri din partea vecinilor sau a altor persoane deranjate de zgomot. Totodată, acestea produc un zgomot de aproximativ 95 dB, auzul fiind afectat de expunere îndelungată şi repetată la peste 90 dB.

Maşinile electrice de tuns iarba creează mult mai puţin zgomot, acesta putând atinge în medie 75 dB, acelaşi nivel atins şi la o conversaţie normală. Puteţi să fiţi sigur că vecinii vor fi încântaţi dacă veţi alege un model electric de maşină de tuns iarba.

Nu poluează

Factorii de risc şi problemele generate de poluare au generat schimbări climatice mari, protejarea mediului devenind o prioritate la nivel global. Dacă sunteţi conştient de efectele poluării şi doriţi să contribuiţi la reducerea acesteia, atunci veţi alege o maşină electrică de tuns iarba. În acest mod nu veţi consuma combustibil fosil şi nici nu veţi emite dioxid de carbon şi alte noxe în aer.

Citește și:

Sunt uşor de utilizat

Maşinile electrice de tuns iarba sunt mai uşoare şi mai facil de utilizat, în comparaţie cu omoloagele lor pe benzină. Faptul că sunt mai uşor de manevrat contribuie la creşterea randamentului şi a vitezei de lucru. De asemenea, pornesc uşor, fără a mai fi necesar să trageţi de un şnur. Trebuie doar pornit întrerupătorul şi puteţi începe să lucraţi.

Sunt uşor de întreţinut

În absenţa unui motor pe benzină, singura întreţinere de care are nevoie maşina electrică de tuns iarba este curăţarea. Totodată, acestea nu necesită ulei sau benzină pentru a funcţiona. Poate doar o lubrifiere ocazională, care se poate realiza foarte uşor.

Sunt mai ieftine

Maşinile electrice de tuns iarba sunt mult mai accesibile ca preţ şi, mai mult, sunt şi mai economice decât omoloagele lor pe benzină. Calculele dovedesc că benzina necesară pentru alimentarea unei maşini este mai costisitoare decât curentul electric necesar pentru a finaliza acelaşi volum de muncă. Mai mult, maşina electrică de tuns iarba, nu numai că este mai ieftină şi funcţionează cu cheltuieli mai mici, dar este şi mai uşor de întreţinut. Nu va fi nevoie să plătiţi pentru reglarea motorului, pentru ulei, filtru de combustibil sau înlocuire bujii - toate acestea lipsesc cu desăvârşire la o maşină electrică de tuns iarba.

Citește și:

Am văzut că maşinile electrice de tuns iarba sunt ecologie, silenţioase şi chiar mai ieftine şi mai convenabile pe termen lung. Înainte de a cumpăra o maşină de tuns iarba, luaţi în calcul toate aceste avantaje şi faceţi alegerea care vi se pare mai înţeleaptă pe termen lung.

Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.