Setari Cookie-uri
Pâine crescută cu suflet

Brutăria socială MamaPan produce dulciuri și pâine fără aditivi, conservanți sau arome artificiale

Descoperă și tu secretul pâinii de casă!

Povestea Brutăriei Sociale MamaPan a început la sfârșitul anului 2015, când prin fonduri europene a luat naștere acest proiect inițiat de Fundația CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, o organizație non-guvernamentală ce promovează drepturile femeilor și o societate bazată pe egalitate de gen.

Specificul brutăriei îmbină trei elemente importante:

  • Angajarea acelor femei care au acces mai greu la un job. Femeile care își cresc singure copiii și alte mame aflate în situații dificile, inclusiv cele care au avut acces redus la educație și, în consecință, trăiesc într-o zonă de precaritate.
  • Producerea de pâine și produse de patiserie sănătoase. Nu folosim niciun fel de aditivi, conservanți, arome artificiale, iar în loc de drojdie folosim maia și toate produsele sunt făcute artizanal.
  • Susținerea de programe sociale prin intermediul Brutăriei: donații de produse către organizații care susțin centre de zi pentru copii aflați în situații de risc, susținerea coșului săptămânal de alimente pentru bătrâni sau educație pentru nutriție sănătoasă pentru copiii de grădiniță și școală primară.

Cum puteți comanda produsele Brutăriei MamaPan?

Funcționăm în trei direcții:

  1. Vânzare către clienți persoane fizice, care pot comanda pe site, având inclusiv opțiunea de plată online. La o comandă minimă de 50 lei, noi facem livrarea gratuit acasă sau la birou.
  2. Avem o serie de magazine partenere, în care clienții care nu au această comandă minimă de 50 lei se pot duce să-și ridice produsele.
  3. Componenta de catering, de pauză de cafea pentru companii și alte tipuri de organizații care au evenimente și pot comanda, în special produsele de patiserie. De asemenea, restaurantele și grădinițele pot comanda de la noi pentru consumul intern.

Cele mai apreciate produse MamaPan sunt pâinile cu făină integrală, pâinile din făinuri fără gluten, din făină de migdale, de cânepă sau de orez, biscuiții sărați cu semințe, fursecurile cu nucă și cornulețele cu magiun fără zahăr.

Pentru mai multe detalii despre Brutăria MamaPan sau comenzi, ne puteți vizita pe site-ul nostru www.mamapan.ro .

Ce este maiaua?

Maiaua – sourdough în engleză, levain în franceză – este un agent natural de fermentare și dospire, care se poate folosi în toate aluaturile cu făină (pentru pâine, cozonac, biscuiți și orice alte bunătăți). Maiaua de la Brutăria MamaPan este compusă doar din făină neaditivată și apă plată, lăsate la fermentat.

După mii de ani în care oamenii și-au dospit pâinea cu maia naturală, acest procedeu a fost înlocuit în secolul XX de dospirea cu ajutorul drojdiei comerciale, pentru că aceasta dădea rezultate mult mai rapide. Noi dorim să ne întoarcem la origini și producem pâine cu maia naturală, din apă, făină, sare și maia, așa cum făceau bunicii noștri. Dând aluatului timp să crească în ritmul său, fără grabă și fără intervenții artificiale.

De ce sunt sănătoase produsele cu maia?

Pâinea cu maia este ușor digerabilă, iar substanțele nutritive din cereale sunt absorbite mai bine de către organism datorită dezactivării acidului fitic din bolul de grâu.

Painea cu maia naturală are un indice glicemic mic, nu creează intoleranțe sau alergii și nu balonează, în comparație cu pâinea crescută cu drojdie comercială, deoarece maiaua predigeră aluatul.

Aroma dată de maia evocă autenticitatea și onestitatea acestei pâini, iar gustul ei unic reprezintă legătura cu esența naturii.

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.